Teleurstellend gelijkspel in de Wilgenring

Het is opnieuw niet gelukt om "in eigen huis” de drie punten te halen. Tegen Alexandria’66 werd maandagavond gelijk gespeeld.

Keeper Ashwin Meijer leek het met een heupblessure niet verstandig om in de zaal te gaan keepen en dus moesten Mark van Leeuwen (1e helft) en Lucas van Kan (2e helft) allebei één helft het doel verdedigen. Het vroege tijdstip van 19.00 uur zorgde ook voor de nodige stress om op tijd aanwezig te zijn. Matty Häupler was ruim op tijd en Maarten Maissan sloot later alsnog aan, maar voor Dimitri Koliakoudakis werd het niet haalbaar om nog thuis spullen te gaan halen en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune.

Neptunus-Schiebroek Zaal 1 begon goed aan het duel met Alexandria’66. Tim van der Velde maakte al snel de 1-0 op aangeven van Lucas van Kan en enkele minuten was het omgekeerd en scoorde Lucas de 2-0 na een assist van Tim. We lieten de bezoekers terugkomen in de wedstrijd (2-1). Tussendoor scoorde Lucas nog de 3-1, maar een 3-2 ruststand was niet meer te voorkomen.

Direct na rust werd de 3-3 ingeschoten dat was natuurlijk even slikken, maar met goede moed werd er weer wat beter gespeeld. Tim maakte (weliswaar met het nodige geluk) de 4-3 en Maarten Maissan bracht opgeven van Tim de marge weer op twee, 5-3. In een mum van tijd gaven we de ruime voorsprong uit handen en kwamen we zelfs tegen een achterstand aan te kijken (5-6).

Ondanks een zware schooldag in Delft redde Matty Häupler twee minuten voor tijd nog een punt en mochten we daar nog blij mee zijn ook. Het was niet nodig geweest om tegen deze ploeg weer twee dure punten te verspelen. Er zijn weer genoeg dingen om over na te denken in ieder geval. Volgende week reizen de Rotterdam-Noordse ploegen Maense en Neptunus-Schiebroek naar Hoogvliet om daar tegen elkaar te spelen. Een dubbele uitwedstrijd dus, om 20.00 uur is de aftrap in de gelijknamige sporthal "Hoogvliet”.

Na afloop van de wedstrijd werd sponsor Hans van Staten (Grand-Café Als) bedankt voor zijn sponsoring en kreeg een lijst met shirt en teamfoto (zie foto) van het zaalteam. Tevens werden er interessante nieuwe plannen gemaakt door de spelersgroep.

Vandaag gespeelde spelers: Mark van Leeuwen, Lucas van Kan, Dave Bierhuizen, Freek van ’t Land, Matty Häupler, Tim van der Velde, Maarten Maissan en Ashwin Meijer (als speler).