A1 wint derby op fantastische wijze

Derby’s, winst of verlies er is altijd voldoende om over na te praten. Vandaag was het ’t goede spel van (vooral) de tweede helft en de nauwelijks meer te ontlopen plaatsing voor de 2e bekerronde.

Het is ongelooflijk als ik me bedenk van hoeveel derby’s ik al verslag heb gedaan de afgelopen jaren. De wedstrijden tegen Leonidas, Hillegersberg, Zestienhoven en vooral VOC! Echte derby’s! Mooie wedstrijden waarvoor je elke weer op het puntje van je stoel gaat zitten voor het maken van het verslag. Vorige week nog (Zaterdag2 tegen Leonidas), zoals u hebt kunnen lezen. Het wordt wel steeds moeilijker, maar er wordt niet voor niets gesproken over de aloude clichés als "een derby is een wedstrijd op zich” of "de stand op de ranglijst doet er niet toe!” Dat geld natuurlijk ook voor het wedstrijdverslag.

Vandaag deed de stand op de ranglijst er echter wel toe. Immers stond VOC op verliespunten slechts één punt achter A1 en dus moest er thuis worden gewonnen van de buren! Het werd weer een échte "burenruzie”! Alhoewel, die burenruzie was er vooral vooraf, elkaar gek maken voorafgaand aan de wedstrijd..tja..het hoort er allemaal bij.

Voor de derby van vandaag was KNVB scheidsrechter Wemmers aangesteld (die hadden we al vaak gehad), maar die meldde zich vrijdagochtend af. De KNVB stelde daarop scheidsrechter Dekkers aan en dat bleek een gouden greep. De leidsman die pas zaterdagochtend zag dat hij was aangesteld voelde het duel goed aan en liet zich niet intimideren door de druk van deze derby! Scheidsrechter Wemmers zal overigens over twee weken alsnog naar de Hazelaarweg komen voor de thuiswedstrijd tegen BVCB.

Om iets na tienen begon de wedstrijd tegen VOC omdat het duel ervoor iets was uitgelopen. Het duel begon matig van beide kanten en echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Aan beide kanten waren er een aantal overtredingen nodig om een tegenaanval te vermijden. VOC leek een veldoverwicht te krijgen en vijf minuten voor rust kreeg VOC de grootste kans van de eerste helft. Een voorzet vanaf links werd perfect afgeleverd bij de geheel vrijstaande rechtshalf. Deze had het vizier echter niet op scherp staan, want zijn inzet vanaf 6 meter ging huizen hoog over het doel van Elmar van de Ree. De A1 ontsnapte vlak voor de rust dus aan een achterstand, maar als "een duveltje uit een doosje” was daar op slag van rust ineens spits Simon Koeleman (weer geheel hersteld van zijn blessure en in de basis startend) die bij de eerste paal de 1-0 aantekende na een voorzet van invaller Quinten van Oers.

Ondanks de voorsprong was coach Ron Verschuuren halverwege niet helemaal tevreden over het spel van de eerste helft. Het moest net als vorige week echt anders, want tegen deze sterkere tegenstander (in vergelijking met Berkel) zou er zomaar punten verloren kunnen worden als je niet oppast.

"Ze zijn als herboren uit de kleedkamer gekomen!” Tja..dat was werkelijk van toepassing op de tweede helft, want net als vorige week werd er de tweede helft vijf keer gescoord, maar als dat er nog meer waren geweest had VOC niets te klagen gehad. VOC zakte de tweede helft in en Neptunus-Schiebroek ging juist steeds beter spelen. Niettemin zal dat vooral te maken hebben gehad met het snelle doelpunt van spits Jurriën Minke. Vanaf randje zestienmeter verraste hij doelman met iets dat zat tussen een schot en lob (2-0). De bal zat er heerlijk in en er viel een last van het aanvalskwintet en de gehele ploeg.

Er werd frank en vrij gevoetbald en het was opnieuw Quinten van Oers die een goede voorzet in huis had. Hij vond, de bij de tweede paal vrijstaande, Jurriën Minke. Heel koelbloedig schoot Jurriën de bal tegen de touwen. Met zijn tweede doelpunt van de ochtend zorgde hij voor een 3-0 tussenstand en bracht daarmee zijn eigen totaal dit seizoen alweer op 9 treffers (in 5 duels)! A1 bleef kansen creëren en had geen enkele moeite om de bezoekers een flinke tik uit te delen in de strijd om de plaatsen die recht geven op de tweede ronde van de beker.

Een diepe bal van Mitchell Vredebregt was precies op maat voor spits Simon Koeleman. De spits bleef rustig voor het doel en scoorde, 4-0! De vanochtend grotendeels als rechtsback spelende Quincy Suurbach had de assist op de 5-0. Hij zag en vond Lorenzo van Staten die het doelpunt op zijn naam mocht bijschrijven. Quinten van Oers kreeg een kans op een doelpunt, maar zijn inzet trof het net helaas niet en vlak voor tijd trof Rakheem Shermarkia de paal van buiten de zestienmeter. De in het veld terug gekomen bal kwam terecht bij Jeffrey Vos die met een steekpass Simon Koeleman vrij zette voor het doel. De spits maakte zijn derde doelpunt, 6-0!

In de tweede helft liet A1 de tegenstander alle hoeken van het veld zien en ging er veel mis bij de bezoekers. Neptunus-Schiebroek speelde een uitstekende wedstrijd (vooral de tweede helft) en heeft zich daarmee geposeerd op de eerste plaats in deze bekerpoule. Alleen in theorie kan de concurrentie nog langszij komen. XerxesDZB heeft nog niet verloren, maar er gaan tenslotte twee teams door naar de 2e bekerronde.

Volgende week staat er geen bekerwedstrijd op het programma omdat Zestienhoven A2 zich al in een vroeg stadium had teruggetrokken. De A1 gaat de krachten meten met een ongeslagen koploper in de beker. Op bezoek in Klaaswaal wordt SSS A1 de tegenstander voor een oefenduel. SSS A1 won alle vijf hun wedstrijden en daarvan was er afgelopen zaterdag eentje bij het eveneens ongeslagen Strijen (1-2). Een goede krachtmeting dus, we zijn benieuwd! Het duel in Klaaswaal begint om 15.00 uur.

Opstelling: Van de Ree; Pors (Van Oers ’35), Boers, Vredebregt, Rahman; Suurbach, Vos, Shermarkia, Polak (Van Staten ’45); Koeleman en Minke.