A1 zonder te spelen naar de volgende bekerronde

Door de nederlagen van Be Fair (2-1 bij XerxesDZB) en Leonidas (7-2 bij BVCB) heeft A1 zich zonder zelf te spelen geplaatst voor de 2e bekerronde.

Coach Ron Verschuuren had door de vele, kleine, pijntjes besloten om de oefenwedstrijd bij SSS A1 af te zeggen en dus hadden de jongens van A1 een vrij weekend. Spits Simon Koeleman speelde als enige wel en kwam 45 minuten uit voor Zaterdag 2 in hun topper bij Victoria’04.

Het was leuk geweest om tegen het onbekende SSS te spelen. Voornamelijk omdat het zo ver van de thuisbasis vandaan is! Natuurlijk werden er al vele wedstrijden gespeeld in en om Rotterdam, maar de sportiviteit buiten de grote stad blijft toch wel erg opvallend. Zo werden er in de afgelopen jaren overal wedstrijden gespeeld: Hoek van Holland (Hoekse Boys, 2005), Leidschendam (SEV, 2007), Bodegraven (ROHDA’76, 2008), Leiden (vv Leiden, 2008) en Middelharnis (Jonge Spartaan, 2009), maar ook bijvoorbeeld Reeuwijk (RVC’33) en Voorburg (Forum Sport) werden aangedaan door de diverse teams. Ditmaal ging het bezoek aan Klaaswaal, oftewel SSS, helaas niet door.

Overigens, de laatste keer dat we dit deel van de Zuid Hollandse eilanden aandeden was in 2007 toen er in de eerste ronde van de beker met 3-5 werd gewonnen van NSVV in Numansdorp (even voorbij Klaaswaal). Dit was toen het begin van de meest succesvolle bekercampagne ooit. In dat seizoen werd in het voorjaar van 2008 de halve finale gehaald. Gezien de huidige bekerresultaten iets wat de huidige groep wil gaan overtreffen. Dat is nog eens een doelstelling!

Door de nederlagen van Be Fair en Leonidas is het verschil tussen de nummers 2 en 3 nu 6 punten en met nog slechts één duel te gaan is dat verschil onoverbrugbaar geworden. Koploper XerxesDZB en Neptunus-Schiebroek hebben zich voor de laatste speelronde al zeker gesteld van de 2e bekerronde. Volgende week wordt het duel met BVCB een duel, zoals dat zo mooi genoemd wordt, eentje om "des keizersbaard”.

Toch zal het team van Ron Verschuuren de punten volgende week in eigen huis willen houden tegen BVCB A2. Voor het moraal is ook belangrijk om dat duel tot een goed einde te brengen. Immers moet er daarna twee weken gewacht worden op de competitiestart (27 oktober pas!).

Het duel tegen BVCB A2 begint om 10.00 uur aan de Hazelaarweg en staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Wemmers.

Voor de geïnteresseerden: Onder leiding van scheidsrechter Wemmers werd er nog nooit verloren en ook nog nooit een tegendoelpunt geïncasseerd en dat alles in het kampioensjaar van B1 (2010-2011):

5 februari 2011                 Hillegersberg (thuis)      10-0
12 februari 2011               AGE (thuis)                     1-0
26 maart 2011                   NOCKralingen (thuis)    4-0