Zaal 1 moet meerdere erkennen in koploper TOGR

Ondanks de (eerste) nederlaag mag Neptunus-Schiebroek Zaal 1 niet geheel ontevreden terugkijken op de wedstrijd tegen de koploper.

Voordat we de tegenstander hadden gezien waren we al blij geweest met een gelijkspel. Dat werd nog eens verstevigd toen de tegenstander van Zuid zich in de zaal aanmeldde. We waren er even heel dichtbij, maar terecht zou het niet zijn geweest…

Al vanaf het allereerste ogenblik lieten de bezoekers zien dat zij momenteel de terechte koploper zijn in deze zaalvoetbalcompetitie. Al na 3 minuten spelen keken we tegen een 0-1 achterstand aan, maar we vochten ons terug. We scoorden dankzij een half gesmoord schot van Tim van der Velde, 1-1. Daarna ging het ineens hard. Binnen 3 minuten van de 12e t/m de 15e minuut scoorde TOGR maar liefst drie keer (1-4). Met deze stand gingen we ook de rust in.

De meeste doelpunten vielen in de tweede 25 minuten van dit enerverende duel. Er vielen 5 doelpunten in de eerste 10 minuten na de rust! En nee, die waren écht niet allemaal voor TOGR, sterker nog het merendeel van die vijf doelpunten was in ons voordeel! We begonnen heel aardig aan de tweede helft. Freek van ’t Land scoorde de 2-4 op aangeven van Mark van Leeuwen. TOGR scoorde de 2-5 en meteen na de aftrap was het Tim van der Velde die de marge weer op twee bracht, 3-5. Gespeeld in de tweede helft op dit ogenblik: 3 minuten!

Hetzelfde tempo werd natuurlijk niet aangehouden. Na bijna tien minuten spelen was het TOGR dat er 3-6 van maakte en weer bijna direct na de aftrap was het Tim van der Velde met zijn derde doelpunt van de avond. Hij schoot de bal van dichtbij knoeihard in de kruising, 4-6! Met dit, mag ik wel zeggen, schitterende (!!) doelpunt bracht hij zijn seizoenstotaal in de zaal alweer op 10 treffers!

We hielden tegen met doelman Ashwin Meijer en kregen af en toe hulp van paal en lat. Ook wij kregen kansen en we kregen de mogelijkheid om dichterbij te komen in de score nadat een speler van TOGR na een gele kaart voor twee minuten naar de kant moest. Spits Tim van der Velde eiste deze avond al met drie doelpunten een hoofdrol voor zichzelf op, maar de uitbraak tegen de 3 man van TOGR mocht er ook zijn. Zoals een echte teamplayer betaamd gaf hij de bal aan medespits Simon Koeleman, die voor een inmiddels leeg doel deze kans niet onbenut liet om zijn eerste zaaldoelpunt te maken, 5-6.

Zou er dan toch nog een stunt inzitten vanavond? Zou het dan weer gelijk worden? Nee, helaas, de keeper grabbelde op een inzet van Mark van Leeuwen en die bal viel vervolgens weer net niet lekker voor Tim van der Velde. Het was zo mooi geweest! In de laatste minuten zaten de supporters nog steeds op het puntje van hun stoel, maar gaf de zaalvoetbal ervaring toch de doorslag. De bezoekers stelde de overwinning veilig door achtereenvolgens hun zevende en achtste doelpunt van de avond te maken. Eindstand: 5-8.

Neptunus-Schiebroek Zaal 1 liet vanavond eindelijk eens iets meer zien dan de afgelopen weken. Er werd beter gespeeld en knokte zich als team terug in de wedstrijd! "Als” we zo hadden gespeeld tegen de voorgaande tegenstanders hadden we zeker gewonnen, maar ja… Om met de woorden van Freek van ’t Land na afloop te besluiten: "Tja, wij zijn opgegroeid met FIFA en zij met een Cruijff-court”.

Volgende week staat de, voorlopig, verste uitwedstrijd van het seizoen op de agenda. In Rozenburg zal er gespeeld worden tegen All Green’s 1. De huidige middenmoter is na een flitsende start (2 overwinningen) weer weggezakt op de ranglijst. Met een gelijk aantal punten in de huidige stand is het weer een aardige krachtmeting. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in de Rozenburgse sporthal De Rozet.

Gespeelde spelers: Ashwin Meijer, Thomas van Kan, Lucas van Kan, Dave Bierhuizen, Freek van ’t Land, Simon Koeleman, Mark van Leeuwen en Tim van der Velde.