Gehavend A1 wint ook laatste bekerduel

In een enerverende wedstrijd heeft A1 ook de laatste bekerwedstrijd in winst omgezet. BVCB moest uiteindelijk toch buigen voor het gehavende team van coach Ron Verschuuren.

Zoals vorige week al bekend was geworden had A1 zich al geplaatst voor de 2e bekerronde. Daar zou de wedstrijd van vandaag geen verandering meer in kunnen brengen, maar toch zou de thuisploeg op eigen veld de punten willen hebben. De dunne selectie van coach Ron Verschuuren had te maken met drie blessures en dus slechts elf spelers ter beschikking vandaag. Aanvoerder Stefan Boers, topscorer Jurriƫn Minke en verdediger Ricardo Pors moesten vanochtend toekijken vanwege blessures.

Er werd vanochtend al om 8.45 uur verzameld in de kantine, alwaar aanvoerder Stefan Boers een eenheid bevorderend ontbijtje had verzorgd. De verse croissantjes van Bakker Ammerlaan smaakten uitstekend en dus een goede start op deze vroege zaterdagochtend.

De A1 aan het ontbijt in de nieuwe, zelf aangeschafte, presentatiepakken.

BVCB A2 had een aantal wisselende resultaten geboekt en was vandaag aangevuld met A1 spelers om het onze A1 moeilijk te gaan maken. Ron Verschuuren liet, enigszins noodgedwongen, Anish Meijer in de basis debuteren (die terugkeerde nadat hij afgelopen zomer zijn teen brak tijdens een onschuldig potje voetballen) en Mitchell Vredebregt en Quincy Suurbach vormden het centrale verdedigingsduo.

De thuisploeg begon goed aan het duel en er leek dan ook helemaal niets aan de hand te zijn vanochtend tegen BVCB. Al na 6 minuten spelen nam A1 de leiding in dit duel. Rakheem Shermarkia gaf een prima pass op Simon Koeleman. De spits was weer trefzeker en scoorde, 1-0. Het liep goed bij de thuisploeg en dus kon er enkele minuten na de openingstreffer een nieuwe, prima, aanval worden opgezet. De bal ging over vele schijven en kwam terecht bij Simon Koeleman. Hij zag middenvelder (en vandaag aanvoerder) Jeffrey Vos geheel vrij komen aanlopen. Met een strak schot schoot Jeffrey de 2-0 binnen in de linkerbenedenhoek buiten bereik van de doelman.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor A1, maar de thuisploeg zakte in en was te aanvallend ingesteld. De communicatie was ook niet optimaal en positioneel zag het er niet altijd goed uit. De thuisploeg vergat te voetballen en hanteerde veel te vaak de lange bal. Binnen een kwartier kregen de bezoekers uit Bergschenhoek de kans om de 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 achterstand. Niet alleen de verdienste van de bezoekers, maar vooral door zelf het heft uit handen te geven.

Ongetwijfeld zal coach Ron Verschuuren in de rust hebben gewezen op dat gene waar al een aantal weken voor gewaarschuwd werd. Begin scherper en geconcentreerder aan de wedstrijd en blijf dat ook. Tot op heden hadden we tegenstanders die de kansen niet benutte, maar deze deed dat dus wel. Ruststand: 2-3.

Simon Koeleman en Lorenzo van Staten trappen af voor de tweede helft.

De tweede helft begon en de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Beide teams probeerde het verschil te maken en hier en daar werden er wat overtredingen gemaakt. Om het tempo in de wedstrijd te houden floot de leidsman niet voor elke overtreding. Langzaamaan nam de thuisploeg steeds meer het heft terug in handen, al werd er nog wel te vaak de lange bal gehanteerd. Na een prima actie van Rakheem Shermarkia op de achterlijn, was het doelpunt spits Simon Koeleman niet gegund omdat de bal over de achterlijn was geweest. Tot ergernis van Rakheem werd het doelpunt geannuleerd.

Een kwartier voor tijd mocht Mitchell Vredebregt een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld halverwege de helft van de tegenstander. De bal viel een beetje vreemd achter de verdediging van BVCB waardoor Rakheem Shermarkia eerder bij de bal was dan de doelman. Hij kopte de bal over de uitgekomen doelman heen en scoorde, 3-3.

Nauwelijks kwamen de bezoekers nog tot grote kansen en de thuisploeg zocht met snelle counters de aanvalslinie. Simon Koeleman kwam vijf minuten voor tijd in actie en gaf de voorzet op Lorenzo van Staten. Het spitsenduo van vandaag was weer trefzeker. Lorenzo scoorde op aangeven van Simon, 4-3. Dit ondanks protesten van BVCB, want het zou buitenspel zijn geweest van Lorenzo, maar de vlag bleef omlaag en dus een doelpunt.

De ban was gebroken en BVCB leek de nederlaag te hebben geaccepteerd. In de laatste minuut caramboleerde de bal in de zestienmeter. De bal kwam voor de voeten van Simon Koeleman, die met behulp van de tegenstander de bal het doel in zag gaan, 5-3. Het verzet van de Berschenhoekers definitief gebroken. Er werd dan ook op verzoek van enkele BVCB -spelers afgezien van de vier minuten blessuretijd.

Het was niet altijd heel goed vanochtend, maar de drie punten bleven toch weer aan de Hazelaarweg. Het vernoemenswaardig is nog wel het verdienstelijke debuut van de jongste A junior, Anish Meijer, als rechtsback maakte hij het de linksbuiten zo lastig dat die alleen maar kon praten tegen de scheidsrechter, door het goede werk van Anish kwam hij niet aan voetballen toe vandaag.

Door de afgelasting van Leonidas - XerxesDZB weten we niet of we poule winnaar zijn, maar dat is ook slechts voor de statistieken, de 2e ronde is een feit! De komende weken zal de competitie indeling bekend gaan worden en die zal, zodra bekend, natuurlijk via de bekende kanalen op twitter en facebook worden gecommuniceerd. Nu wordt er twee weken niet gespeeld (wellicht nog een oefenwedstrijd bij niet teveel blessures), op 27 oktober start de competitie.

Opstelling: Van de Ree; Meijer, Vredebregt, Suurbach, Rahman; Van Oers, Vos, Shermarkia, Polak; Koeleman en Van Staten.