Zaal 1 geeft gala voorstelling in De Rozet

De verste uitwedstrijd, de (voorlopig) grootste uitslag. Het werd een heerlijke overwinning in Rozenburg tegen All Green’s.

*Vanwege de lengte en leesbaarheid van het verslag wordt er alleen bij de eerste keer dat een speler genoemd wordt zijn achternaam gebruikt, daarna niet meer.

Met een doelsaldo van 24 voor en 23 tegen na 5 competitieduels en daarin 1 winst, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag zijn de zaaldebutanten helemaal niet slecht begonnen aan het seizoen 2012-2013. Natuurlijk had het in een aantal voorgaande wedstrijden beter gemoeten, maar oké… Het was nu tijd om te laten zien waar Zaal 1 van Neptunus-Schiebroek werkelijk toe in staat kan zijn!

Op maandag 8 oktober regende het doelpunten in Rozenburg. Er werden totaal maar liefst 24 doelpunten gemaakt in De Rozet. Dat is een gemiddelde van bijna 1 doelpunt per twee minuten. Er was dus altijd wel wat te beleven. Coach Wilko Poulie had echter van te voren nog moeten puzzelen om aan voldoende spelers te geraken. De elf spelers, die aan het begin van het seizoen op de lijst stonden zouden genoeg moeten zijn, maar niets was minder waar deze avond. Met maar liefst 6 afmeldingen werd het eerste record van de avond gebroken! En dus moest er gebruik worden gemaakt van de reserve lijst, gelukkig kon Jeffrey Vos invallen. Ook elftalbegeleider Wesley Banis ontbrak vanwege zijn stage trip naar China. Om in Rozenburg te geraken moest er door Wilko overigens ook gepuzzeld worden…

Onder toeziend oog van slechts 3 supporters, 1 van All Green’s en 2 van ons (de licht geblesseerden Freek van ’t Land en Maarten Maissan), werd dat gemiddelde de eerste vijf minuten niet eens gehaald. De eerste kans van het duel was voor de thuisploeg, maar de bal ging gelukkig voorlangs het doel van Ashwin Meijer. All Green’s probeerde, door de keeper te laten meespelen, het ons moeilijk te maken. Juist doordat de keeper meespeelde werd het de thuisploeg fataal. Na vijf minuten spelen was daar het eerste doelpunt. Simon Koeleman onderschepte de bal en schoot deze vanaf de middenlijn in het net, 0-1. We kwamen nu goed in de wedstrijd en zette een goede snelle aanval op. Lucas van Kan speelde de bal af aan Mark van Leeuwen. Mark maakte in de korte hoek de 0-2.

We zakten wat terug, mede omdat de thuisploeg de keeper nog steeds liet meespelen. De speler met het hardste schot van All Green’s schoot de bal knoeihard op de paal, maar geen doelpunt dus. Lucas maakte in een snelle tegenaanval de 0-3. Slechts een minuutje later gaf Mark een uitstekende pass op Thomas van Kan. Thomas werd zo in stelling gebracht om ook zijn eerste zaaldoelpunt te maken, 0-4. Nadat het spel enkele minuten redelijk gelijk op ging, kwam Lucas weer met een snelle tegenaanval. Hij speelde de net weer terug ingevallen Mark aan. Mark gaf de keeper met een schitterende actie het nakijken en scoorde, 0-5!

Via een vrije trap en een hard afstandsschot kwam All Green’s enigszins terug in de wedstrijd, 2-5. Simon maakte de 2-6 en vlak voor rust hield All Green’s hoop op betere tijden in de tweede helft door 3-6 te maken. In de tweede helft zou de Schiebroekse scoringsdrift pas echt tot uiting gaan komen…

De thuisploeg had blijkbaar nog steeds niet geleerd van de eerste helft en liet de keeper te ver van het eigen doel meedoen aan het spel. Een bal terug op de doelman werd door de doelman niet goed verwerkt. Op de middenlijn kreeg Mark de bal (letterlijk) "in de schoot geworpen” en kon zonder verder al te veel moeite de bal in het lege doel schieten, 3-7! De tweede helft werd er een ware voetbalshow gegeven door Neptunus-Schiebroek Zaal 1 tegen de inmiddels "gebroken” thuisploeg, All Green’s.

Simon onderschepte de bal en speelde Lucas op snelheid aan, met een heerlijk een-tweetje gunde Lucas het doelpunt aan Simon, 3-8! Een minuutje later mocht Mark een hoekschop nemen. Hij speelde Thomas aan. Met een goed schot van afstand, maakte Thomas een heerlijke treffer via de binnenkant van de paal, 3-9! De score bleef maar oplopen! Het een-tweetje van zo even werd nu omgedraaid, Lucas zette de aanval op, deelde Simon de bal, en kreeg hem terug, 3-10! Ook de andere A junior barste van de energie in zijn eerste zaalwedstrijd. Jeffrey gaf na bijna 10 minuten in de tweede helft de pass op Simon, die tekende alweer voor zijn vierde doelpunt van de avond, 3-11.

All Green’s deed halverwege de tweede helft nog wat terug en liet doelman Ashwin nog tweemaal kansloos (4-11 en 5-12). Tussendoor maakte Lucas ons 12e doelpunt van de avond! Het dertiende doelpunt kwam ook op naam van de jongste Van Kan, ditmaal na weer een uitstekende pass van Mark. Simon kwam er weer op snelheid door en speelde de meegekomen Mark goed aan. Waarvoor het een "koud kunstje” was om te scoren, 5-14. Het regende dus doelpunten, maar één van de mooiste van de avond was weer voor aanvoerder Mark. Het was ongeveer 12 meter van het doel dat hij de bal kreeg aangespeeld en dacht, laat ik eens schieten… Lucas ontnam voor het doel het zicht van de doelman (die het nu ook wel best vond), waardoor het schot, na de overstap van Lucas in het doel belandde, 5-15!! Een ongekende weelde…

En het was nog niet gedaan… Lucas scoorde op aangeven van Mark (5-16) en Simon na een pass van Thomas als gevolg van een prima opgezette aanval door Mark (5-17). Alsof het allemaal nog niet genoeg was maakte Mark zijn 6e doelpunt (!!) van de avond, een seizoensrecord (5-18)!! In de laatste minuut maakte ook invaller Jeffrey nog een puntertje van een doelpunt en sloot daarmee de rij (5-19). Alhoewel de goedspelende Thomas er nog heel dichtbij was om de 20ste te maken, maar het was hem niet gegund…

Met deze 5-19 overwinning heeft Neptunus-Schiebroek Zaal 1 een nieuw record gevestigd in deze competitie, zelfs twee...de grootste winst en de meeste doelpunten in één wedstrijd. Heel benieuwd zijn we of er deze jaargang nog een ploeg is die dat gaat verbeteren.

Uiteraard werd er na afloop een overwinningsdrankje gedronken in Grand Café Als, alwaar de trotse eigenaar en sponsor Hans van Staten, een rondje "van het huis” trakteerde. Toen de schaal met snacks op tafel kwam speelden ook hier natuurlijk de gebroeders Van Kan weer de hoofdrol, maar dat is een heel ander verhaal…

Volgende week staat er weer gewoon een nieuwe wedstrijd op de agenda. In sportcentrum West is Maense 2 de tegenstander om 19.00 uur. Tegelijkertijd wordt op Het Kasteel de kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje gespeeld tegen Jong Slowakije. Na het lezen van dit verslag weten wij wel welke wedstrijd U gaat bezoeken. Graag tot dan :)!