Scherven brengen geluk!

We gooien met glaswerk om de boze geesten bang te maken. Daarom gooien de Grieken de glazen over hun schouder en de joodse bruidegom trapt een glas kapot. Wij schieten een ruit aan diggelen!

Voor een tweede uitwedstrijd op rij moesten we naar Sportcentrum West tussen Nieuw Vreelust en Het Kasteel. Vanwege de beslissende wedstrijd van Jong Oranje tegen Slowakije werd er al om 18.00 uur verzameld. Vorige week moest er nog flink gepuzzeld worden om voldoende spelers bijeen te brengen, maar vandaag (terwijl er werd verwacht dat het weer erg lastig zou worden) was behalve de geblesseerde Matty Häupler iedereen aanwezig.

Iedereen dus op tijd aanwezig en de beschikking over 4 auto’s. Ja, dan gaat er toch iets echt helemaal goed in een team en dus werd coach Wilko Poulie voorgesteld ditmaal niet zelf te rijden. Zo gezegd, zo gedaan en konden we vertrekken met Wilko nog wel als navigator naast elftalbegeleider Wesley Banis. Waarvoor gevreesd werd, geen parkeerplaats kunnen vinden vanwege de drukte rondom Oranje, werd dankzij de oplettendheid van Wesley snel in de kiem gesmoord. Vlakbij de eindbestemming vond hij drie parkeerplaatsen naast elkaar!

Ruim op tijd arriveerden we dus in de sporthal en keken daar naar een onderling Spangens partijtje zaalvoetbal dat soms hoog opliep. We schudden de hand met de scheidsrechter en vulden het formulier in. De leidsman constateerde dat 3 tijdelijke passen van thuisploeg Maense waren verlopen, precies deze dag weliswaar, maar toch…en dus mochten ze niet spelen. Dat leverde natuurlijk de nodige discussie op. Hierdoor hadden we de scheidsrechter al meteen op onze hand, want wij hadden natuurlijk wel alles op orde!

Goed en wel begonnen we pas om 19.15 uur aan het duel met de hekkensluiter en startte we in de basis opstelling met de spelers die vorige week de monsterscore bij All Green’s neerzette. Dit overigens tot verbazing van de van blessures teruggekeerden Tim van der Velde, Freek van ’t Land en Maarten Maissan. Ook de vorige week om andere redenen afwezige Dave Bierhuizen en Dimitry Koliakoudakis moesten genoegen nemen met een plaats op de reserve bank.

Meteen werd de "kritiek” op de basis opstelling verstomd, al na twee minuten spelen mocht Mark van Leeuwen op het doel schieten. Voor het doel was Lucas van Kan die de bal met de hak van richting deed veranderen en zo op schitterende wijze de 0-1 maakte. We hielden in de eerste 10 minuten het veldoverwicht, maar wisten niet nog eens te scoren. Kansen kregen we zeker wel, maar ook de met maat 48-2/3e spelende Simon Koeleman kon niet de punt van de schoen op de juiste manier tegen de bal krijgen.

Achterover leunen na een aantal wissels was er nog steeds niet bij, maar we lieten ons wel terugdrukken op de eigen helft en kwamen een aantal keer goed weg. Doelman Ashwin Meijer zat er een aantal zeer goed bij een voorkwam daarmee de gelijkmaker. Met de scheidsrechter nog steeds lichtelijk in ons voordeel, waren we toch iets teveel onder de indruk van de "agressieve” thuisploeg.

Halverwege de wedstrijd was de stand nog steeds 0-1 en was de scheidsrechter nog steeds druk met de spelerspassen van Maense. Er waren er namelijk ineens een tweetal opgedoken, maar die waren waarschijnlijk van hun eerste team dat na ons moest spelen (tegen All Green’s). Hiervoor was geen duidelijk bewijs en dus liet de scheidsrechter meespelen toe om verdere problemen te voorkomen.

Na zoveel dingen die al hadden meegezeten deze avond kon dat natuurlijk niet blijven voortduren. En dat gebeurde ook niet. In de tweede helft kreeg Tim van der Velde de bal half in de lucht aangespeeld en nam deze na een halve draai in een keer op de slof. De halve volley had meer verdiend dan dit. Hierna kwam Maense helemaal terug in de wedstrijd. De concentratie verslapte bij ons en Maense maakte gelijk en kwam zelfs op een voorsprong, 2-1.

Na nog geen 10 minuten spelen in die tweede helft leek Maense er weer snel uit te komen en het dus allemaal nog erger te maken, maar aanvoerder Mark van Leeuwen was er op tijd bij om de bal uit te verdedigen. Echter deed hij dit zodanig dat hij een ruit raakte langs het veld (oftewel bij veldvoetbal: de bal over de boarding schieten). Het besef kwam pas veel later, maar de ruit was dusdanig geraakt dat het beveiligde glas helemaal aan diggelen was geschoten.

De scherven zouden ons geluk brengen! De basis spelers stonden, bij toeval, weer gezamenlijk in het veld en Simon Koeleman zette een nieuwe aanval op en stuurde Lucas van Kan weg. De doelman was uitgekomen en haalde Lucas op grove wijze onderuit. Lucas was echter eerder bij de bal en kon zo broer Thomas in stelling brengen. Hij scoorde in een leeg doel de gelijkmaker, 2-2. Even later werd Mark van Leeuwen aangespeeld aan de rechterkant van het veld en was sneller dan de weer uitgekomen doelman. Het paste precies, maar Mark schoot de bal door de benen van de doelman in het doel, 2-3!

We hadden de touwtjes weer helemaal in handen. Halverwege had Maarten Maissan aangegeven dat het toch niet verstandig was om de knieblessure nog meer te spelen en nam het zekere voor het onzekere. De andere twee van blessure teruggekeerden spelers bewezen de coach wel degelijk van grote waarde te zijn. Zeven minuten voor tijd gaf Freek van ’t Land de assist en was Tim van der Velde, volgens eigen zeggen, eindelijk (!) weer trefzeker, 2-4!

Enkele minuten later was het opnieuw Freek van ’t Land met een goede assist. Ditmaal kon maatje 48-2/3e (Simon Koeleman) wel scoren en dat betekende de 2-5! Dimitry Koliakoudakis, die vanwege ‘teambelang’ nog niet had gespeeld, kreeg nog even speelminuten en op slag van het eindsignaal mocht ook Dave Bierhuizen nog ‘zijn’ tien minuten volmaken. De goedleidende scheidsrechter vond het echter welletjes en floot voor de laatste maal na Dave’s 9 minuten en 30 seconden. Tja, sorry, maar de winnende coach heeft nu eenmaal gelijk…

Na afloop van de wedstrijd werd de gebroken, inmiddels afgeplakte, ruit bewonderd. Die scherven brachten ons maar mooi geluk vanavond, Mark bedankt!

 

Ondertussen sluipt Neptunus-Schiebroek Zaal 1 stiekem mee naar de bovenste plaatsen van de ranglijst. De komende drie weken zal de competitie even stil staan. Alle teams gaan strijden in de 1e ronde van de beker. Neptunus-Schiebroek is ingedeeld bij 3 teams die uitkomen in de 3e klasse (een klasse lager dan wij zelf), maar we waken uiteraard voor onderschatting! De eerste van de serie van drie wordt volgende week gespeeld in de Wilgenring tegen VZ’81/Bascule 4, aanvang 20.00 uur.