Ruime winst voor Zaal 1 in tweede bekerwedstrijd

En toch stapte de spelersgroep met enigszins gemengde gevoelens uit Sporthal Margriet te Schiedam…

Na de matige, maar toch winst in de vorige bekerwedstrijd moest er nu een bezoek worden gebracht aan PPSC 2 te Schiedam. De Schiedammers wisten in de reguliere competitie pas slechts 1 punt te bemachtigen en dat ook nog eens in een klasse lager dan waar wij in uitkomen. Nou, dat moest dus wel goed komen. Dat dacht ook aanvoerder Mark van Leeuwen, die uit voorzorg langs de kant bleef vanwege liesklachten. Doelman Ashwin Meijer werd de aanvoerder deze avond en leek een tikje zenuwachtig daardoor…

De net, van de training (A1), opgehaalde Simon Koeleman begon in de basis opstelling en had binnen 10 minuten een loepzuivere hattrick op zijn naam geschreven! De eerste was er eentje van individuele klasse en de daarop volgende twee werden op een presenteerblaadje gegeven door Tim van der Velde en Lucas van Kan (0-3). We incasseerden een doelpuntje omdat we de tegenstander teveel ruimte gaven. Datgene wat Mark vanaf de zijlijn probeerde duidelijk te maken.

Meteen na de 1-3 van PPSC kwam Tim weer in balbezit in de buurt van het Schiedamse doel. Hij speelde Freek van ’t Land aan die, nadat hij de bal had goed gelegd, tot zijn eigen tevredenheid ook zijn doelpuntje meepikte, 1-4! De hierop volgende minuten werd de "coaching” vanaf de bank steeds minder serieus. Het periodefeest van Zaterdag 2, het verjaardagsfeest diezelfde avond en het bezoek aan Feyenoord –Ajax had gezorgd voor schorre stemmen, maar dat weerhield niets vanavond.

Na 21 minuten spelen gingen de handen op elkaar voor een geweldige Schiebroekse aanval. Als er vanavond publiek aanwezig was geweest dan hadden ze een staande ovatie ervoor gegeven. De pass kwam van achteruit van Lucas. Hij zag Dave Bierhuizen uit de rug van zijn tegenstander weglopen. De van origine verdediger kreeg de bal uitstekend aangespeeld en KOPTE (!!) de bal panklaar voor Thomas van Kan. De mee opgekomen Thomas maakte de treffer en liet daarmee alle PPSC’ers in verbijstering achter, 1-5!

Halverwege was er dus geen vuiltje aan de lucht. En het zou de tweede helft vooral uitbreiden van de voorsprong worden én niet teveel tegendoelpunten incasseren. Toch werd er niet geconcentreerd begonnen aan de tweede 25 minuten. Bijna meteen na de aftrap werd het 2-5. Vandaag was het gebrek aan concentratie niet altijd te wijten aan de spelers in het veld, maar vooral diegene daarbuiten. Gelukkig waren er spelers die wel serieus doorgingen en vergaten wat er langs de kant gebeurde. Tim gaf een perfecte assist op Lucas, die scoorde, 2-6. Ook de volgende treffer startte bij de meest ervaren speler uit de spelersgroep. Tim gaf de bal uitstekend mee op Simon. De spits van A1 gaf de bal terug en creëerde een mooi één-tweetje. Tim schoof de bal bij de tweede paal binnen (2-7) en zoals je deze avond kon verwachten kreeg hij vanaf de zijkant te horen dat het een intikkertje was, waarop de spits op gepaste wijze reageerde!

Maar waarom deed nou juist Ajacied Freek van ’t Land aan planking na precies dit doelpunt…!?

De 3-7 volgde en op aangeven van (alweer) Tim was het Simon die tekende voor zijn vierde treffer heden avond, 3-8. Dave had vanavond geschiedenis kunnen schrijven door naast een assist te geven ook een doelpunt te maken, maar de pass van Tim was waarschijnlijk iets te goed voor hem. Want op de doellijn wist hij de bal niet in het lege doel te krijgen. Als een échte verdediger schoot hij de Schiedammers te hulp, maar dat is natuurlijk ook een kunst…

Tim was vanavond al goed voor 4 assists en een doelpunt en had daarmee een belangrijk aandeel in het resultaat. Toch had hij graag meer doelpunten willen maken. Helaas trof hij vandaag vaak de Schiedamse doelman op zijn weg. Na een gemiste kans reageerde hij het af op de bank en ook al waren die opmerkingen vaak begrijpelijk irritant, helemaal terecht was het niet.

Even later trof Tim toch voor de tweede maal vanavond doel. Na een assist van Thomas scoorde hij ons negende doelpunt van de avond alweer (3-9)! Hierop volgde twee bijna identieke treffers. In ieder geval was Thomas tot twee keer toe de aangever en Maarten Maissan diegene die scoorde (3-10 en 3-11). Daarna volgde twee geheel onnodige tegendoelpunt op het moment dat de onserieusheid op zijn hoogtepunt kwam, zonde (5-11)!

Het slotakkoord kwam in de laatste minuut. Maarten scoorde zijn derde treffer. Het was geen loepzuivere hattrick, maar toch 3 doelpunten bij zijn rentree in de zaal! De pass was wederom van Tim van der Velde. Maarten bepaalde hiermee de eindstand van vanavond op 5-12!

Uiteraard ging het na afloop in de kleedkamer over de onrust vanaf de bank. Het team oogde soms totaal niet serieus hierdoor. Het resultaat zorgde ervoor dat de opmerkingen die soms gemaakt werden toch nog acceptabel waren. Een geintje is heel vaak leuk, maar overdrijf het niet… en als je jezelf eraan ergert zeg het dan eerder!

Volgende week staat de derde poulewedstrijd gepland tegen NOCKralingen. De Kralingers hebben, net als PPSC, ook pas 1 punt verzamelt in de reguliere competitie. Ze zullen ons om 22.00 uur ontvangen in het Topsportcentrum naast De Kuip. Laten we dan gezamenlijk gaan voor een échte monsterscore…