A1 ontsnapt in de allerlaatste seconde

…van de extra tijd in de extra tijd!

Voor de tweede competitiewedstrijd stond het thuisduel tegen SSS A1 op het programma. De gehele dag had het lekker geregend, maar bij de aftrap (om 15.00uur) stond er een heerlijk herfstzonnetje boven het complex aan de Hazelaarweg. De laagstaande zon en de wind waren voor beide teams echter niet behulpzaam voor een goede wedstrijd.

SSS had het eerste duel wel weten te winnen in een competitie waarin alle teams heel dicht bij elkaar blijven na 1 duel. Echter als je de tweede wedstrijd verliest dan raak je wel meteen erg ver achterop. Coach Ron Verschuuren kan voorlopig niet beschikken over aanvoerder Stefan Boers, hij werd vrijdagmiddag geopereerd aan zijn meniscus en zal voorlopig langs de kant moeten blijven. Ook Jordy Polak bleef vanmiddag langs de kant met een liesblessure.

In vergelijking met het duel vorige week, bij XerxesDZB, wisselden Jeffrey Vos en Quincy Suurbach van positie. Dit was even wennen in het begin van de wedstrijd. Het fel spelende SSS wist er na negen minuten gebruik van te maken. Door het hart van het veld konden de bezoekers een aanval opzetten voor de tweede keer op rij. De eerste keer liep het goed af, maar deze tweede keer was de spits van SSS wel trefzeker, 0-1.

De thuisploeg probeerde te voetballen, maar had nog een tijdje nodig om positioneel goed te staan. De bezoekers waren feller en zaten er in elk duel bovenop, terwijl de thuisploeg teveel afwachtte op datgene er ging gebeuren. Na een half uur spelen kwam Neptunus-Schiebroek wat vaker op de helft van de bezoekers en werden er ook kleine mogelijkheden gecreëerd, maar het compact verdedigende SSS gaf geen krimp. Enkele minuten voor rust kwam Jurriën Minke toch tot scoren, maar de bal van Simon Koeleman werd duidelijk vooruit gespeeld en Jurriën stond duidelijk voor de bal bij het maken van dit doelpunt en dus buitenspel.

Halverwege claimde beide teams het recht op een strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Coach Ron Verschuuren heeft ongetwijfeld gewezen op de passiviteit van de eerste helft tijdens de rust in de kleedkamer.

Er kwam een fellere thuisploeg uit de kleedkamer en de duels werden nu gelijkwaardig aangegaan. Toch waren de eerste minuten van de tweede helft weer voor de bezoekers. SSS zette een nieuwe aanval op en de bal werd hoog voorgegeven. Doelman Elmar van de Ree leek er niet bij te kunnen en geen enkele speler nam het initiatief de bij de tweede paal staande SSS’ers te hinderen. Vanaf de tweede paal werd zo vrij de 0-2 ingekopt.

Enkele minuten later mochten de gasten een hoekschop nemen. Neptunus-Schiebroek kreeg de bal niet weg en de bal werd opnieuw ingeschoten. Verdediger Ricardo Pors keerde de bal op de doellijn met de arm. Het is een zware straf, maar hiervoor geld altijd een penalty én een rode kaart en dat gebeurde dus ook. De strafschop werd verzilverd, 0-3 en met 10 man verder.

A1 kreeg echter iets onoverwinnelijks over zich en nam het risico door achterin 1-op-1 te gaan spelen. Door niet raar te doen en lekker te blijven voetballen kreeg de thuisploeg de tegenstander op de knieën. De bezoekers wankelden en hadden nu ook ineens op alles commentaar. De gasten waren een sportieve tegenstander geweest, maar werden nu vervelend tot irritant in elk commentaar. Met veel misbaar gingen de gasten naar de grond bij elke aanraking. Het zal de frustratie zijn geweest over het eigen spel, want tegen 10 man konden de bezoekers geen vuist meer maken.

Na 20 minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander langs de zijlijn. Rakheem Shermarkia ging achter de bal staan en nam de vrije trap. De lage harde bal van de spelmaker kwam bij de eerste paal bij spits Jurriën Minke. Weer helemaal terug van zijn blessure greep hij deze mogelijkheid met beide handen aan. Jurriën raakte de bal perfect met de hak en scoorde, op schitterende wijze, in de verre hoek de 1-3.

Het qua voetbal beter spelende A1 bleef druk zetten op de SSS-verdediging die vooral de lange bal hanteerden op de eenzame sterke spits voorin. Ook nu er tegen 10 man werd gespeeld viel de koploper (na 1 duel) voetballend tegen. Bij een bal op Jurriën ging de vlag van de grensrechter omhoog, maar hij stond voor de verdediger en kon dus nooit buitenspel zijn geweest. Er werd dan ook doorgespeeld. Jurriën gaf een geweldige steekpass mee in de loop van Simon. Hij kon alleen door op de doelman en bleef koelbloedig en scoorde, 2-3.

Aan beide kanten moest de scheidsrechter het wat korter houden en kon hij niet meer alles laten doorgaan. Het commentaar van de bezoekers was soms echter niet van de lucht, zelfs als ze een vrije trap mee kregen hadden ze commentaar. Bij elke blessure behandeling werd de klok stil gezet, want na 20 minuten in de tweede helft begonnen de bezoekers al met tijdrekken.

De spits van de bezoekers werd vlak na de 2-3 weggestuurd, maar stond in buitenspel positie. Er werd echter ook een overtreding op hem gemaakt, maar dat hij buitenspel stond was de eerste overtreding en dus logischerwijs een vrije trap voor Neptunus-Schiebroek. Dit kon één van de spelers van SSS niet hebben en kreeg twee gele kaarten op rij voor herhaaldelijk commentaar en dus moesten ook de bezoekers met 10 man verder. Ze hadden zich echter dusdanig uit de wedstrijd gepraat dat er geen fatsoenlijk voetbal meer kon worden gespeeld.

Ruim op tijd stelde de scheidsrechter beide teams op de hoogte van de extra tijd die zou worden bijgetrokken, hetgeen de aanvoerder van SSS ook accepteerde, dit in tegenstelling tot de coach, wie is er hier nu volwassen?

A1 kon het juiste gaatje, in de met man en macht verdedigende bezoekers, niet vinden. Totdat Rakheem in balbezit kwam na een afgeslagen hoekschop in de extra tijd. De scheidsrechter wilde al affluiten toen Rakheem de bal ineens speelde en de leidsman nog een seconde wachtte. Aan de rechterzijde was Mitchell Vredebregt die in balbezit kwam. Hij gaf de bal voor, maar voor het doel stond Jurriën in buitenspel positie. De bal van Mitchell zeilde (als een echt Thomas van Kannetje) zo bij de tweede paal in het doel buiten bereik van de verbijsterde doelman. De gelijkmaker (3-3) in de allerlaatste seconden van de wedstrijd! De ontlading was groot, heel groot. Na de aftrap was het wel direct tijd en dit ging natuurlijk weer gepaard met veel commentaar van de gasten uit Klaaswaal.

De doelman trapte nog een hoekvlag kapot, wat de scheidrechter helaas was ontgaan. De thuisploeg verloor het hoofd vandaag niet en speelde als team zichzelf naar een gelijkspel en er werd gestreden als leeuwen, zoals spits Simon Koeleman na afloop terecht twitterde.

Er is nog veel werk te verrichten voor coach Ron Verschuuren in deze zware competitie waarin XerxesDZB verrassend met 9-3 verloor bij Zuidland. Volgende week komt Rijnmond Hoogvliet Sport sinds lange tijd weer eens naar de Hazelaarweg. De ploeg uit Hoogvliet heeft na 2 wedstrijden, 2 punten. Er zal dan al om 10.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling: Van de Ree; Pors, Vos, Vredebregt, Rahman; Van Oers, Suurbach, Shermarkia, Van Staten (Meijer ’45); Koeleman en Minke.