Zaal 1 steelt de punten in sportieve en doelpuntrijke topper

Het honderdste doelpunt in de zaal, een topscorer die er een tijdje niet bij zal zijn, een scherpe bankbezetting, een gestopte strafschop, een bijzondere leidsman, een ronde bal die ook de goede kant op valt én een werelddoelpunt!

Dat het Zaal team van Neptunus-Schiebroek tot bijzonder goede dingen in staat was hebben we de afgelopen maanden allemaal kunnen lezen, maar in Zevenkamp bereikte dat, in de eerste van 5 toppers op rij, een voorlopig hoogtepunt.

Zoals gewoonlijk werd er weer bij sponsor Grand-Café Als verzameld. Natuurlijk werd daar ook de eerste helft gekeken van de wedstrijd van de Nederlandse Champions League deelnemer uit 020. Ondanks de 0-1 achterstand en de 0-2 bij vertrek wilde Freek van ’t Land toch liever die wedstrijd uitkijken i.p.v., op het overigens bizarre tijdstip van 22.00 uur, een zaalwedstrijd spelen. Toch ging Freek met de groep mee en dacht bij aankomst in de kleedkamer even een balletje hoog te houden met de zaal (plof) bal. Of het nu de frustratie was van de achterstand van zijn cluppie, onkunde of de lastige bal mag een vrij raadsel blijven, maar dat de stof uit het plafond werd geschoten was overduidelijk.

In de Zevenkampse Ring werd voor de aftrap van de eigen topper tegen WIA gekeken naar een andere topper in onze competitie. Ommoord speelde tegen koploper TOGR. Tot twee keer toe kwam Ommoord op voorsprong, maar het lukte ook hen niet de koploper de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen, wel leed TOGR puntenverlies, eindstand: 3-3.

Het duel tegen WIA begon dus om 22.00 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Storm (bekend van de duels van Zaterdag 2 tegen VVOR én VVK). Beide ploegen lieten vanaf het eerste fluitsignaal merken er een leuke voetbalavond van te willen maken. Het spel golfde over en weer, maar na enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten was Neptunus-Schiebroek het die de voorsprong nam. Na een uitstekende coaching vanaf de bank (lees: Wesley Banis en Maarten Maissan) kon Mark van Leeuwen op snelheid doorbreken en kon uiteindelijk Tim van der Velde het openingsdoelpunt maken, 0-1.

Een paar minuten lang overheersten de bezoekers. Een lange aanval volgde en nadat Lucas van Kan de bal op de kruising had geschoten kon Tim in de rebound het 100ste seizoensdoelpunt voor Zaal 1 maken. Bekijk hier de aanval én het honderdste doelpunt.

Deze 0-2 voorsprong was op dat moment verdiend, maar bleek niet de verhoudingen in de wedstrijd weer te geven. Enkele minuten na het tweede doelpunt scoorde WIA de aansluitingstreffer, 1-2. Het ging ineens hard, want een vrije trap van Tim leverde de 1-3 op. En meteen hierna scoorde WIA niet alleen de 2-3, maar ook de gelijkmaker, 3-3! Neptunus-Schiebroek moest, net als Zaterdag 2 afgelopen weekend, na een genomen voorsprong pas op de plaats maken. Helemaal nadat ook de 4-3 gemaakt werd en we voor het eerst deze avond tegen een achterstand aankeken.

Bekijk hier de 1-3, de vrije trap van Tim.

In de resterende minuut voor rust lukte het Neptunus-Schiebroek toch nog om een nieuwe aanval op te zetten. Freek van ’t Land gaf de pass en het was Dave Bierhuizen die zijn voet op fabelachtige wijze tegen de bal kreeg en daarmee de bal hard in de kruising schoot (4-4)! Zou zijn deelname aan de zondag-selectie nu al zijn vruchten afwerpen?

Halverwege moest er echt even uitgeblazen worden na een eerste helft tussen twee hardwerkende gelijkwaardige en sportieve ploegen. Van die gelegenheid werd dan ook even dankbaar gebruik gemaakt. Direct na de korte rust en de bank- en helft wissel had Simon Koeleman pech in de afwerking en schoot de bal tegen de lat. Het doelpunt viel vrijwel meteen wel aan de andere kant, 5-4.

De koning van de assist, Freek van ’t Land, bracht Tim van der Velde in stelling na 7 minuten in de tweede helft. De topscorer liet de kans uiteraard niet onbenut en zette weer een gelijke stand op het scorebord (5-5), weer vakkundig bijgehouden door Wesley Banis, al had hij bij de 6-5 die volgde voor WIA getracht scheidsrechter Storm te misleiden door er 5-6 van te maken. Na de nieuwe achterstand kwam de stand op het scorebord weer goed in evenwicht. Neptunus-Schiebroek was in een nieuwe aanval en Lucas koos er voor om de bal terug te leggen op de achterin gebleven Mark van Leeuwen. Net over de middenlijn schoot de aanvoerder de bal heerlijk tegen de touwen voorbij de verbouwereerde "Wianen”.

Coach Wilko Poulie wilde even hiervoor Dave terug in brengen, maar werd door de bankzitter terug gefloten en dus liet de coach Lucas invallen. Na de assist op Mark bleek Lucas een typische "gouden wissel”, want even later maakte de invaller op aangeven van Tim na een snelle uitbraak en onderschepping op eigen helft het doelpunt wat ons eindelijk weer een voorsprong opleverde, 6-7.

De beste speler (nr.11) van WIA kreeg een gele kaart na een overtreding op Mark en na veel protest gaf hij op de bank toe: "’t was er wel één”. De man meer situatie konden we weer eens niet uitbuiten en dus behielden we de minimale voorsprong. De scheidsrechter vond het blijkbaar een saai (sportief) potje geworden na het duel Ommoord-TOGR, waarin hij al met gele kaarten strooide, want hierna ging hij de meest vreemde beslissingen nemen. Wij leken het grootste slachtoffer te worden toen de leidsman volledig uit het niets een strafschop toekende aan de thuisploeg. Doelman Ashwin Meijer zou met een gestrekt been zijn ingekomen, maar zelfs alle Wianen keken vreemd op. De keeper nam, weliswaar onder protest, toch maar stoïcijns plaats op de doellijn en keerde de strafschop!

De voorsprong werd behouden, maar de druk nam toe. We kregen een vrije trap tegen vanwege gevaarlijk spel van Lucas, maar volgens iedereen in de zaal was het been van de WIA-aanvaller nog hoger. Deze scheidsrechter krijg je nooit meer op andere gedachten en dus namen 4 spelers en de doelman plaats op onze doellijn. De bal werd, niet eens zó hard, ingeschoten en dus weer een gelijke stand op het scorebord, 7-7. De Wianen voelde dat wij meer wilden en leken zich even terug te trekken, maar de druk van onze kant nam niet direct toe waardoor de thuisploeg weer hoop kreeg op de volle winst. Ze trokken weer ten aanval, maar écht hele grote kansen kregen ze niet meer. Toch werden de Schiebroekse bezoekers allemaal teruggedrongen in de eigen cirkel voor het doel van Ashwin. In deze fase leek WIA het meeste recht te hebben op de volle winst.

De klok tikte door en tikte door. Een Wiaan blokte de bal en lijkt last te hebben van een Maissannetje. Het spel lag even stil en de thuisploeg leek ook even van slag, waardoor de net weer ingevallen Freek van ’t Land voor het doel van WIA kwam, schoot én scoorde, 7-8! Met man en macht ging WIA in de laatste resterende seconden op zoek naar een late gelijkmaker. Vlak voor het fluitsignaal van scheidsrechter Storm schoot Lucas de bal vanaf de eigen achterlijn ver weg over de helft van de tegenstander. De bal kreeg echter een dusdanig portie effect mee dat de doelman de bal niet kon pakken (hij was overigens buiten zijn gebied) en zo over hem heen zeilde in het doel! Een doelpunt van onbedoelde wereldklasse! De overwinning zat nu stevig in de knip, 7-9!

Het is een belangrijke overwinning voor Zaal 1, want hiermee wordt de topper-serie goed begonnen en daarin gestegen naar een geweldige derde plaats, een ongekende én vooral onverwachte weelde. Na afloop van dit duel werd er in een kort interview met, de enigszins in opspraak geraakte, Dave Bierhuizen zijn doelpunt besproken. Volgens de nieuwe speler uit de Zondag-selectie was de pass van Freek op hem gewoon geluk was en zei hij dat de bal gegeven door de assistenkoning gewoon volledig verkeerd geraakt werd.

Tijdens het napraten en het bekijken van de Champions League samenvattingen kwam dat al naar boven en natuurlijk was Freek, die al heel het seizoen een ‘neusje’ heeft voor goede passes, het daar niet mee eens. Waarna Dave het er maar op hield dat een ronde bal ook wel eens de goede kant op kan vallen, maar volgens Uw Verslaggever bedoeld hij daar meer zijn eigen doelpunt mee. Als je dan vervolgens dit vind op Marktplaats ga je je toch echt afvragen of hij zich nu te goed voelt voor het Schiebroekse zaalteam…: Klik hier.
Bij vertrek werd Tim van der Velde veel sterkte gewenst bij zijn operatie aan zijn meniscus op donderdagochtend, die is inmiddels achter de rug en goed verlopen (zie foto). Tim moet 6-8 weken toekijken en zal ergens na de winterstop weer aansluiten.

Verder volgden er nog excuses aan Dimitri Koliakoudakis (die vanavond niet in actie kwam), de onvoorwaardelijke werklust van de vandaag niet in de statistieken voorkomende Simon Koeleman, de onverklaarbare maar toch begrijpelijk afwezigheid van de geblesseerde Thomas van Kan, de eigenlijke blessure van zijn broertje Lucas, iets over ‘zeiken als vrouwen’ en de oneliner van de ook afwezige en van een blessure herstellende Matty Häupler: "Ze zagen het aankomen, maar waren kansloos! ;)”

Volgende week speelt Neptunus-Schiebroek Zaal 1 voor de laatste keer in 2012 in de Wilgenring. Tegenstander is dan Ommoord, die we vanavond al zagen spelen. Die topper begint om 19.00 uur. Genoeg redenen om dus maandagavond te komen supporteren en het zaalteam te ondersteunen in hun strijd om de bovenste plaatsen van de ranglijst!