足够的石头建造仍无墙

In Gangnam Style heeft Zaal 1 ook in de tweede topper op rij drie punten behaald. De Schiebroekse Zaaldebutanten zetten hiermee een serie neer van 8 duels zonder puntverlies!

Vorige week hadden we, in de Zevenkampse Ring, Ommoord zien gelijk spelen tegen koploper TOGR (3-3). Een alleraardigste topper zagen we daar en ook werd aanschouwd hoe goed de Ommoordse Chinese (of Koreaanse?) voetballers konden spelen. We waren dus voorbereid én gewaarschuwd. Ommoord had bovendien pas 21 tegendoelpunten, veruit de minste van de competitie, en daarvan werden de meeste (5) geproduceerd door Maense 1, onze tegenstander over twee weken.

De spelers van Ommoord hadden vanaf het eerste ogenblik een soort arrogantie over zich. Met een grotere selectie dan wij (hoe is dat nou mogelijk?) en getooid in gele shirts met daaronder schoenen in allerlei kleuren: geel, oranje, roze, blauw of een combinatie daarvan. Het zag er bijna kolderiek uit.

Voor deze topper had de KNVB, scheidsrechter Van den Dobbelsteen weer naar de Wilgenring gestuurd en dat bleek een goede zet. Een paar weken terug floot hij het 6-6 gelijkspel tegen Alexandria’66 toen aanvoerder Mark van Leeuwen net zijn Ion Block Rocker binnen had. Met een alles zeggende lach betrad hij dan ook de zaal vanavond waar de muziek uiteraard weer aan stond.

De oproep, vorige week, voor veel supporters bij het laatste duel van 2012 in de Wilgenring was niet aan dovenmansoren besteed. De tribune was weer aardig gevuld met trouwe én nieuwe fans! Dat, ondanks dat het duel vanavond werd gespeeld op het vroege tijdstip van 19.00 uur. Nadat de doelen waren geplaatst door Wesley Banis en Mark van Leeuwen kon het duel beginnen, de tweede topper op rij in een spannende competitie waarin de bovenste 7 (!!) ploegen allemaal dicht bij elkaar blijven.

Al na twee minuten spelen mochten we een vrije trap nemen voor het doel van Ommoord. Mark van Leeuwen legde de bal aan en Freek van ’t Land schoot de bal hard tegen de touwen, 1-0! Een heerlijk begin van de wedstrijd. Even later kreeg, de vandaag in de startopstelling opgenomen, Dimitri Koliakoudakis een geweldige kans, maar helaas ging de bal rakelings naast het Ommoordse doel. Waarschijnlijk schrok hij zelf van die mogelijkheid. De bezoekers lieten zich niet kennen en zochten de aanval. Een geweldig schot kwam via de onderkant lat terug, maar gezien de beweging van de bal zou je zeggen, doelpunt (ik telde hem al). Geen enkele speler van Ommoord protesteerde en dus ondernam ook de scheidsrechter geen actie, geen gelijkmaker dus, tenminste nog niet. Even later kwam de gelijkmaker er toch en was de wedstrijd weer in evenwicht (1-1).

In evenwicht was het duel toch wel. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het spel golfde over en weer. Twee minuten na de Ommoordse gelijkmaker kon Mark een nieuwe aanval opzetten. Hij mocht ver komen en zag het gaatje, hij schoot én scoorde in de verre hoek, 2-1! Een heerlijk doelpunt. Ook dit keer hielden we de voorsprong niet lang vast. Iets wat ongelukkig van onze zijde, maar de gelijkmaker kwam er (2-2). Het duel bleef leuk om naar te kijken en aan beide kanten ontstonden gevaarlijke momenten voor het doel. Ommoord was toe aan een nieuwe aanval, ongeveer halverwege de eerste helft. De twee achterste verdedigers gingen echter in de fout, waardoor Mark kon onderscheppen. Hij kon daardoor op snelheid richting het Ommoordse doel, had oog voor de meegelopen Freek, gaf de bal en Freek kon scoren, 3-2!

De moegestreden Mark kon even uitblazen op de bank, waardoor Matty Häupler zijn zaalrentree kon maken. Na de derde voorsprong, die we nu iets langer vast hielden, kwam Ommoord toch weer op gelijke hoogte. Doelman Ashwin Meijer taste mis bij deze bal en de 3-3 was een feit. Hugo Walker had kunnen zeggen: "Keepertje keepertje wat doe je nou?”

In de laatste seconden vlak voor de rust namen we wederom de leiding, heerlijk zo vlak voor het fluitsignaal. Freek gaf de geniale pass die precies op maat was voor, de op snelheid zijnde, Thomas van Kan. Thomas schoot de bal hard op doel en die leek even via achtereenvolgens de linker -en rechterpaal niet in het doel te belandden, maar de carambole kwam ook weer bij hem terecht. Hierdoor kon Thomas deze moeilijke bal alsnog scoren achter de verbaasde Ommoordse goalie, 4-3!

Halverwege werd de eerste helft besproken op de bank, alwaar de geblesseerde Tim van der Velde en Maarten Maissan ook hadden plaatsgenomen. Snel de voorsprong verder uitbreiden en dan vasthouden was het advies.

Dat eerste lukte uitstekend. Meteen na een aftrap werd Lucas van Kan aan de rechterkant op snelheid weggestuurd. Hij gaf de bal voor op de ingelopen Freek. Freek zette ons op een ruimere marge in de tussenstand, 5-3! In de fotoserie hieronder de voorzet, het schot én het doelpunt!

De tweede opdracht, de voorsprong vasthouden lukte niet. We moesten achteruit en de druk van Ommoord nam zienderogen toe. Eerst raakten de bezoekers nog de buitenkant van de paal, maar binnen tien minuten in de tweede helft stond de stand weer gelijk. Achtereenvolgens vielen de 5-4 en 5-5 in het doel bij Ashwin. Na een nieuwe aanval van Ommoord mocht Ashwin een achterbal nemen en gooide de bal snel, maar blind, naar voren. Op en langs de kant van het veld zag niemand enige heil in de bal die de doelman gooide behalve Freek. Hij controleerde de bal geweldig en schoot de bal met links hard, maar zuiver langs de keeper, 6-5! Een fantastisch doelpunt! Hiermee scoorde Freek zijn vierde doelpunt van de avond alweer! Vorige week nog belangrijk met veel en goede passes en nu dus met maar liefst 4 doelpunten en een geweldige assist, vervelend hé dat zaalvoetbal…

De voorsprong hadden we weer binnen, eentje die we nu niet meer zouden weggeven, maar dat wisten we op dat moment nog niet. Neptunus-Schiebroek moest met man en macht terug op eigen helft en er verzamelden zich 4 spelers voor het doel van Ashwin. De doelman was belangrijk met een aantal reddingen en gooide even later Lucas aan die op snelheid richting het Ommoordse doel was ontsnapt. De doelman kwam echter ver en gevaarlijk uit zijn doel, maar Lucas kreeg de bal tegen na de botsing vanwege een te hoog geheven been. Op de tribune kon je moeders hart sneller horen kloppen na die botsing, maar Lucas kon verder spelen.

De spelers van Ommoord hadden soms een leuke actie in huis en soms stonden we erbij en keken ernaar, maar ook de eigen spelers werden soms in de luren gelegd zo liet één van de spelers weten: "wat is dit nou?”, in vragende houding. Ondertussen kwamen we maar moeilijk onder de druk vandaan en maakte Freek een overtreding doormiddel van een sliding. De scheidsrechter greep naar zijn borstzak, maar gaf de kaart, die hij wel had moeten geven, niet. Na afloop verklaarde hij: "het paste niet in de wedstrijd, ik heb hem gespaard”. Gelukkig maar want in deze fase hadden we het spelen met 3 veldspelers waarschijnlijk niet overleefd.

De thuisploeg moest ver achteruit in de tweede helft. Rechts de helft van de aanwezige supporters.

Het lukte de bezoekers dus niet om weer op gelijke hoogte te komen en dan zegt een oud voetbalgezegde: ‘als je zelf niet scoort…’, nu eens in ons voordeel. Matty wist bij zijn rentree na een slepende blessure zijn doelpuntje mee te pakken, 7-5! En op aangeven van diezelfde Matty was ook Mark weer trefzeker, 8-5! Dit allemaal tot uitzinnigheid van de aanwezige supporters.

Vlak voor tijd kregen we op de middenlijn een vrije trap die door Lucas snel werd genomen. Hij zag Dave Bierhuizen vertrekken en gaf de bal op maat mee. De linkspoot twijfelde even, afgeven aan de vrijlopende Thomas of zelf scoren, maar besloot het laatste. Dave schoof de bal met links heerlijk onder de doelman door in de korte hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 9-5! Het vieren van dit doelpunt ging gepaard met het showen van zijn rugnummer deze avond. Dave droeg rugnummer ‘11’ van de geblesseerde topscorer Tim. Volgens Tim moet dat de inspiratie zijn geweest voor het doelpunt, maar Tim zei ook: "die andere ‘11’ had hem wel breed gelegd”, waarop een blik van coach Wilko Poulie voldoende was om hem die woorden weer te laten inslikken.

Het laatste fluitsignaal klonk niet lang na het doelpunt van Dave. De gladiatoren van Neptunus-Schiebroek Zaal 1 verlieten de hal onder luid applaus van de aanwezige fans. Wat hadden ze weer genoten vanavond! Door de overwinning staat Zaal 1 nu iets steviger op de derde plaats. In de kleedkamer volgde uiteraard een klein feestje die werd begonnen met ‘Gangnam Style’ (klik hier voor de officiële clip). Een Koreaans nummer waarin rapper PSY de leefwijze van de rijke Zuid Koreanen op de hak neemt. Vanavond nam Neptunus-Schiebroek Zaal 1 de tegenstander ook op de hak door met snelle en vlijmscherpe counters het technische vernuft van Ommoord te verschalken.

Net zoals elke week had Dave, die vanavond dus zijn doelpuntje weer maakte, ook vanavond weer een bijzondere uitspraak op twitter. Zijn, "Genoeg stenen bouwen nog geen muur” werd echter door niemand begrepen waardoor hij de uitspraak van de avond net zo goed in het Chinees had kunnen zetten, want dat begrijpen we toch ook niet: 的石建造仍无

Volgende week speelt Neptunus-Schiebroek Zaal 1 wel weer een thuiswedstrijd, maar dan wordt er niet gespeeld in de Wilgenring. Het duel tegen PPSC wordt gespeeld in Sporthal Kralingen aan de Slaak. In de zomer werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen PPSC. De eerste wedstrijd van het huidige zaalteam werd destijds met 5-13 verloren, maar de huidige spelersgroep in dusdanig in vorm dat zo’n uitslag niet snel weer op het scorebord zal komen. Toch is het duel met PPSC niet voor niets een topper, met slechts drie punten minder blijven de Schiedammers een gevaarlijke concurrent. Het duel in Kralingen begint om 19.00 uur.