Vroege pakjesavond bij Zaal 1 vs PPSC

Sinterklaas die zat te denken en dacht we zullen die gasten dit keer een verslag van onze dichtpiet schenken. In deze thuis/ uit wedstrijd nam Zaal 1 revanche op PPSC en was iedereen (uiteindelijk) tevree…

Afgelopen zomer speelde Zaal 1 de allereerste wedstrijd in de zaal tegen PPSC. Iedereen was toen nog tamelijk gedwee. Na slechts 1 nederlaag en al 8 overwinningen op rij, is de koppositie nabij. PPSC doet ook mee, maar heeft al vijf nederlagen geleden en kwam ook vanavond in de moeilijkheden. Het duel was een thuiswedstrijd voor Neptunus-Schiebroek, maar de wedstrijd werd gespeeld in Kralingen, dat was toch geen Schiedams verzoek?

Het leek voor coach Wilko Poulie een aardige puzzel te worden, maar de verkeersdruktes waren voor Dave Bierhuizen en Matty Häupler toch geen onneembare horden. Ook Simon Koeleman was alsnog van de partij. We waren nog net niet compleet, maar wel erg dichtbij. Alleen de geblesseerden Maarten Maissan en Tim van der Velde moesten de revanche laten schieten. Laatst genoemde merkte op dat Neptunus-Schiebroek inmiddels hoort bij de favorieten. Hij vroeg zich dan ook af wanneer de coach de titelaspiraties gaat uitspreken. Bij die vraag begon coach Wilko al bijna te shaken.

Voor dit duel in Kralingen waren weer voldoende auto’s beschikbaar. Wel vergat Dave bijna een belangrijk accessoir. Hij dacht dat hij zijn tas vergeten was, de grapjas! De aftrap in Kralingen was om zeven uur toch wel wat vroeg, maar dus wel met een ijzersterke ploeg. PPSC was ook op volle sterkte, zelfs met niet speelgerechtigde spelers wat overigens verder niemand opmerkte. Elftalbegeleider Wesley Banis had vanaf het begin een ergernis. Hij had ruzie met het scorebord. De cijfers zaten door elkaar, maar hij sloeg het ding nog net niet aan gort.

Net als vorige week startte Dimitri Koliakoudakis, in de basis. Met hem kwam de thuisploeg vanavond weer goed uit de startblokken en uiteraard was aanvoerder Mark van Leeuwen bij de eerste aanval betrokken. Hij zette de eerste aanval op, de pass op Simon Koeleman was top. Hij behield het overzicht en daar was Lucas van Kan als bliksemschicht. Lucas schoot de bal vanaf rechts heerlijk in de verre hoek (1-0). Je zag de Schiedammers denken: "dat is andere koek”.

Enkele minuten later blokt Simon een schot van de aanvoerder van PPSC. Hij onderschepte de bal, speelt de keeper uit, scoort (2-0) en maakt daarmee en prima rentree! De Schiedamse bezoekers lieten zich uiteraard niet zomaar naar de slachtbank leidden. De doelpalen achter doelman Ashwin Meijer voorkwamen een doelpunt aan beide zijden. Een kans van Simon werd van de lijn gehaald. Iedereen dit nu niet bij dit duel was, baalt. Het duel was ontbrand. Al was een PPSC’er soms wel wat pedant. Ze kwamen terug in de wedstrijd met een aansluitingstreffer (2-1). Maar een minuutje later had Matty een ware voltreffer… 1 kans, 1 goal. Was hij daarmee zijn eigen tegenpool? Mark gaf de pass, waarna de aanname en het schot van Matty niet perfect waren, een heel relaas. Dat kwam van de reservebank, maar het enige dat telde was de treffer en daarmee steeg de spits weer in rank (3-1)!

De score werd nog verder uitgebreid doormiddel van een eigen doelpunt (4-1). De inzet was van Thomas van Kan, het doelpunt was hem gegund. Nu kreeg hij slechts de assist, hetgeen door Mark werd betwist. Hij wilde de assist maar al te graag op zijn naam. Coach Wilko was wel weer erg gehoorzaam. De Schiedammers kwamen weer enigszins terug in de wedstrijd. Bij het tweede tegendoelpunt (4-2) kreeg niemand een verwijt. Een geniaal moment van Dave, met een snel genomen intrap was hij goed op dreef. Thomas kreeg de bal op snelheid aangespeeld. Hij schoot zuiver in en kreeg nu wel het doelpunt toebedeeld (5-2).

De bezoekers leken de doelpunten weg te geven als cadeautjes. Ze vielen zo makkelijk, "als warme broodjes”. In het zaalvoetbal is het genieten bij een één-tweetje en ook niet zo’n beetje. In de eerste helft zagen we er twee achter elkaar. Beide onbedwingbaar. De eerste opgezet en afgemaakt door Simon. Tussendoor Matty als aangever, mooi vakjargon (6-2)! Bij ons zevende doelpunt, kwam het samenspel tot een nieuw hoogtepunt. De splijtende pass op Matty was van Freek van ’t Land en uiteraard weer erg flamboyant. Matty combineerde met Simon op snelheid richting doel. Matty schoot raak en dat ging gepaard met een hoop gejoel (7-2).

Dat alles gebeurde in de eerste 25 minuten. Een flitsende start van de zaal rekruten. Een grote tegenstelling in vergelijking met het zomerse oefenduel. Neptunus-Schiebroek zit momenteel in een onbreekbare cirkel. Opgemerkt werd dat er in de eerste helft slechts 22 minuten werd gespeeld. Voor de tweede helft werd dat toonbeeld.

PPSC begon na de helftwissel sterker, maar liep aan tegen een compacte harde werker. De thuisploeg week de eerste minuten niet van elkaars zijde. De scheidsechter kwam echter tussenbeide. Hij gaf een strafschop na vermeend hands van Lucas. Twee weken geleden stopte Ashwin er nog eentje, maar hij was nu niet zo in zijn sas. De bezoekers scoorden (7-3) en er leek werkelijk nog geen vuiltje aan de lucht, maar even later scoorde (7-4) PPSC opnieuw vanuit een vrije trap en volgde toch een diepe zucht.

Na een pass van Freek leek Simon aan alle onzekerheid een einde te maken. Hij speelde de doelman uit, scoorde (8-4) en je hoorde de Schiedammers in al hun voegen kraken. Een schitterende aanval volgde ook al had die wat haperingen, maar de betrokken spelers deden allemaal wat toenaderingen. Lucas, Freek en Simon waren allemaal in deze aanval betrokken. Een eerste inzet wist PPSC nog te blokken. De assist van Simon op Mark was goed. De aanvoerder was eerder bij de bal dan de doelman en had zelf kunnen zeggen: "je moet”. Hij deed het ook en zorgde dat de bal over de doellijn ging (9-4). Hierna liep het om onverklaarbare redenen niet meer zo lekker onderling.

Vlak voor tijd leek een ruime winst in de knip, maar Neptunus-Schiebroek verloor de grip. De vermoeide spelers werden slordig. Het was soms ook een beetje knullig. De bankzitters smeekten om een extra invalbeurt, maar dat verzoek werd door de coach resoluut afgekeurd. Mede omdat de klok tikte naar de laatste seconden, maar de scheidsrechter had de 3 minuten van de eerste helft weer gevonden. PPSC had er maling aan en scoorde nog drie keer (9-7). Het was ook niet echt goed voor de sfeer. Als we nog 3 minuten hadden moeten spelen, dan had PPSC de punten hier nog kunnen stelen. Ook al gaven we die laatste doelpunten wel heel gemakkelijk cadeau, uiteindelijk tellen alleen de drie punten netto.

Soms ging het vanavond wel erg gemakkelijk en soms voelden we ons wat ongemakkelijk. Of dit aan de sporthal valt te wijten zullen we nooit weten, wij zijn ook maar mens. Eén ding staat altijd als een huis: "Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens”. Een nieuwe uitspraak uit de genialiteit van onze Dave tijdens het hooghouden van de bal. En toch krijgt hij telkens met zijn Bierhuiziaans weer een heleboel bijval. Of de Goedheiligman zowel de Schiebroekse coach als de scheidsrechter een nieuw klokje gunt moeten we nog even afwachten. De wisselspelers zitten er echter wel om te smachten.

Na afloop werd er in de "bon” nog een drankje gedronken en was het bij de sponsor met de overwinning pronken. De gesponsorde "overwinningskip” smaakte goed, dat zag iedere leek. Waarna er werd opgemerkt: "Winst is toch leuker”, een tweede uitspraak van de avond, deze keer van Freek.

Dichtpiet wenst alle lezers een fijne pakjesavond. Volgende week speelt Neptunus-Schiebroek een duel in Sportcentrum West, eentje met een aparte achtergrond. Eerder dit seizoen schoot Mark daar een ruit aan diggelen. Je zag zijn ogen nu al fonkelen. Nee, niet weer! Toch? Het duel tegen Maense 1 wordt gespeeld om 19.00 uur, tenminste vooralsnog. Vanwege de ernstige gebeurtenissen in Almere zal voetbalminnend Nederland de dode ere. De zaalvoetbalwedstrijden op maandag zullen voorlopig wel doorgang vinden. Ook wij zullen er even bij stil staan zodat we dit zinloze geweld wellicht ooit kunnen inbinden.

Het was me weer een genoegen, iemand er nog iets aan toe te voegen? Tot volgende week!