A1 houdt het hoofd koel tegen angstgegner

Door een koelbloedige overwinning op een koude zaterdagochtend mag A1 zich nog steeds rekenen tot de kanshebbers in een spannende competitie.

Na een weekend rust (ter bezinning) en een bekerduel tegen VOC mocht A1 weer aantreden voor de competitie. Het laatste duel werd vrij kansloos verloren van DRL op eigen veld en vandaag kwam angstgegner GLZ Delfshaven naar de Hazelaarweg. Een lastige opgave, mede omdat de ploeg uit Delfshaven een punt meer had verzameld tot nu toe en bij een nederlaag de achterstand op de bovenste plaatsen weleens onoverkomelijk zou kunnen groeien.

Traditioneel heeft de ploeg het vooral vooraf moeilijk met de tegenstander uit Delfshaven, dat is historie. De laatste wedstrijden zijn allemaal in het voordeel van de Schiebroekenaren beslecht. Vanochtend startte coach Ron Verschuuren met een gemotiveerde spelersgroep voor de wedstrijd tegen GLZ. Voor het laatste duel in 2012 had de KNVB een scheidsrechter gestuurd. Scheidsrechter Van Zanten had de leiding over het duel dat vanaf 11.00 uur begon aan de Hazelaarweg.

Vanaf het eerste ogenblik ging het duel gelijk op, maar zoals we gewend zijn en vooraf al wisten waren de spelers van GLZ feller op de bal en joegen ze veel door. We hielden het achterin, onder leiding van Jeffrey Vos, redelijk tot goed onder controle door vooral rustig te blijven. We kregen kleine mogelijkheden en de beste van Jurriën die doormiddel van een volley dicht bij een doelpunt was. De bezoekers kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten, maar na een kwartier spelen werd juist zo’n afstandsschot ons fataal. De bal viel plotsklaps binnen in de rechter benedenhoek, 0-1. Heel even had GLZ had overwicht in het duel te pakken. Het was zoeken naar de beste mogelijkheden en die lagen aan de zijkant van het veld. De thuisploeg maakte daar alleen te weinig gebruik van.

Halverwege kwam de gelijkmaker er toch. Na een individuele actie van Rakheem Shermarkia en Simon Koeleman kwam de bal via de scrimmage voor de voeten van de bijna (zondag 16 december) jarige Chakib Rahman. Hij schoot de bal via de doelman tegen de touwen, 1-1. De thuisploeg was terug in de wedstrijd en nam nu ook het overwicht in handen. Het lukte echter niet om voor de rust nog tot scoren te komen. Met een 1-1 gelijke stand werd de warme kleedkamer opgezocht. Coach Ron Verschuuren hield een motiverende speech voor een verbeterde tweede helft. Anish Meijer kwam halverwege Quinten van Oers vervangen.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft. Het gaf nauwelijks kansen weg en de bezoekers verloren de grip op de wedstrijd. Simon werd na enkele minuten in de tweede helft zeker tien meter vastgehouden, maar moest opgeven. Het leverde hem een vrije trap op en de eerste gele kaart van de wedstrijd voor de GLZ-speler. De vrije trap van Rakheem leverde niets op. Enkele minuten later kreeg Rakheem voordeel van de leidsman en vond Simon. Met een goede steekpass bereikte Simon op zijn beurt mede spits Jurriën Minke. Jurriën krulde de bal van dichtbij in de verre hoek, 2-1. Een heerlijke aanval én dito doelpunt. Ricardo Pors werd vervangen voor Jordy Polak, die na een liesblessure weer terugkeerde.

De bezoekers begonnen zich om alles druk te maken en leverde continue commentaar op de uitstekend leidende scheidsrechter. Waarom moet er toch verbaal verhaal worden gehaald als je de wedstrijd voetballend niet kan winnen? Na achtereenvolgens commentaar, een schop en een duw kwam de nummer 11 van GLZ goed weg met geel. En de aanvoerder met nummer 4 kwam goed weg omdat het de scheidsrechter was ontgaan dat hij doelman Elmar van de Ree wel degelijk natrapte nadat de doelman de bal allang in zijn bezit had.

Neptunus-Schiebroek liet zich niet meeslepen in het verbale en irritante gedrag van de bezoekers in een duel dat tot de 2-1 een zeer sportieve was. Rakheem mocht een hoekschop nemen en uit de lucht nam Jurriën de bal in een keer op zijn slof, 3-1! Een schitterend doelpunt! Invaller Anish Meijer liet zich even uit de tent lokken en maakte een forse overtreding waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan ook hem een gele kaart te tonen. Tien minuten voor het eindsignaal herpakte de thuisploeg zich en speelde het dit duel keurig uit. Na een goede actie van Lorenzo van Staten kon Rakheem de bal klaarleggen voor Simon. De spits had de hoek voor het uitzoeken oog in oog met de GLZ-doelman. Simon scoorde (4-1) en de vreugde was ook langs de kant groot. Hier hadden inmiddels de spelertjes en ouders van F3 zich verzameld. De pupillen genoten zichtbaar van een prachtige aanval!

In de slotfase kreeg ook de nummer 7 na herhaaldelijk commentaar op scheids- en grensrechter een gele kaart en was hij net als zijn coach dichtbij een rode kaart toen hij op de leidsman afstormde. De coach herpakte zich net op tijd en wisselde zijn speler om verdere problemen te voorkomen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. De bezoekers waren voetballend kapot gespeeld door een efficiënte voorhoede. Enkele minuten voor tijd mocht Mitchell Vredebregt een vrije trap nemen voor de Schiebroekse dug-out. De bal kwam in de zestienmeter bij Quincy Suurbach die de bal uitstekend klaarlegde voor Chakib. De rechtshalf schoot de bal zo hard in dat de doelman de bal alleen kon raken, maar niet kon keren. Chakib scoorde zijn tweede doelpunt (een vroeg verjaardagscadeau schonk hij zichzelf) en onze vijfde, eindstand 5-1!

Een prachtige overwinning, de laatste van 2012. Het is spannend in de competitie. Het verschil tussen de nummer 1, JHR A1, en de nummer 7, GLZ Delfshaven A1, is slechts vijf punten. Daartussen DRL A1, Jonge Spartaan A1, XerxesDZB A2, Zuidland A1 en dus Neptunus-Schiebroek (4e). Slechts drie ploegen lijken voortijdig af te haken: SSS A1, Rijnmond Hoogvliet Sport A1 en Strijen A1.

JHR is dus herbstmeister, maar verloor tot nu 1 duel, van ons! Bovendien is JHR in februari de tegenstander in de 3e bekerronde. Er staat de ploeg van Ron Verschuuren nog veel te wachten dit seizoen, maar dan in 2013. In 2012 volgt alleen nog het zaaltoernooi bij DSVP op 29 december.

Neptunus-Schiebroek A1 wenst alle volgers fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling. Tot op de nieuwjaarsreceptie!