Consoliderende overwinning voor A1

Neptunus-Schiebroek A1 heeft zich in de eerste wedstrijd van 2013 niet van de beste kant laten zien, maar pakte al met al een verdiende overwinning.

In een korte winterstop werd er na het duel op eigen veld tegen GLZ een succesvol zaaltoernooi bij DSVP gespeeld en slechts enkele trainingen gehouden. Het eerste duel van het nieuwe jaar was er eentje uit bij Rijnm/Hgvl.Sp. A1. De eerste return dit seizoen terwijl er tegen een aantal teams nog niet gespeeld is. Het duel in Schiebroek werd destijds na rust omgebogen in 4-0 overwinning.

Coach Ron Verschuuren kon eindelijk weer beschikken over aanvoerder Stefan Boers en liet de teamcaptain in de basis starten. In een iets andere samenstelling dan voor de winterstop startte A1 het duel bij RHS. Enkele minuten later dan gepland startte bondsscheidsrechter Bennali het duel.

A1 begon goed aan het duel bij RHS en probeerde met de opbouw van achteruit de combinatie naar voren te vinden en dat lukte de eerste helft heel aardig. Een schot van Jurriën Minke werd door de doelman uit de kruising gehaald en bij een afstandsschot van Jeffrey Vos tikte de doelman van de thuisploeg de bal weer net over de lat. Rakheem Shermarkia vocht zich binnen de zestienmeter langs alle tegenstanders, maar had- vlak voordat hij de bal in de verre hoek inschoot- hands gemaakt en dus werd het doelpunt geannuleerd. A1 verslapte wat na dit geannuleerde doelpunt en liet de thuisploeg iets te ver komen. De spits van de thuisploeg werd echter- staande in buitenspelpositie- terug gevlagd en gefloten voor buitenspel en dus ging ook dit doelpunt niet door.

Onderleiding van aanvoerder Stefan Boers en de op het middenveld hardwerkende Jeffrey Vos zocht A1 weer de aanval. Na enkele goede combinaties kwam Jurriën Minke in balbezit en ondanks dat hij zwaar gehinderd werd gaf hij de bal prima breed mee aan Quincy Suurbach. De opkomende middenvelder zag en vond een gaatje naast de lang gestrekte doelman. Hij schoot A1 naar een verdiende voorsprong, 0-1.

In de komende minuten besloot coach Ron Verschuuren verdediger Stefan Boers te sparen omdat het lastig te bespelen veld en de felle voorhoede van RHS toch nog wat teveel risico was voor de aanvoerder die sinds 22 september zijn eerste minuten weer maakte. Ondertussen kwam RHS niet veel verder dan 2 á 3 afstandsschoten waarvan de eerste door doelman Elmar van de Ree nog in twee instanties werd gepakt.

Opnieuw na een goed opgezette team aanval was het rechtsback Ricardo Pors die de beslissende assist gaf op Rakheem Shermarkia. Rakheem speelde zich slim en behendig vrij en zette zichzelf 1- op- 1 met de doelman. Hij twijfelde niet en schoot binnen, 0-2. Met die voorsprong ging A1 de rust in en zocht het de warme kleedkamer op. In de rust hield coach Ron Verschuuren het gebruikelijke praatje en was er tijd voor wat ontspanning met een grap en een lach.

De tweede helft begon aftastend, maar niet goed van Schiebroekse zijde. RHS had besloten zich niet zomaar naar de slachtbank te laten lijden. Het zocht de aanval en kreeg na 5 minuten in de tweede helft vanaf 11 meter de kans om terug te komen in de wedstrijd. Verdediger Mitchell Vredebregt zette zijn voet op het verkeerde moment in en haakte zijn tegenstander. De penalty werd feilloos ingeschoten, 1-2.

Neptunus-Schiebroek zou het spel van de eerste helft weer moeten oppakken. Dit lukte niet en de druk van RHS nam zienderogen toe. Een hard afstandsschot kwam via het been van linksback Quinten van Oers buiten bereik van doelman Elmar van de Ree op de paal en A1 ontsnapte. Met een snelle tegenaanval werd spits Jurriën Minke aangespeeld. De aanvaller gaf de bal in de loop mee op Quincy Suurbach. De middenvelder schoot de bal recht op de doelman, maar het harde schot en een "polletje” waren de doelman te machtig en dus trof Quincy voor de tweede keer het doel vandaag, 1-3.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Simon Koeleman zijn mede topscorer Jurriën Minke vervangen en kwam A1 ondertussen alleen met counters nog over de middenlijn van RHS. Ook RHS kon geen vuist maken en werd nooit écht gevaarlijk op één afstandsschot na die door Elmar van de Ree tot hoekschop werd verwerkt. Het centrale verdedigingsduo Jeffrey Vos en vooral Mitchell Vredebregt knalde elke bal in de ‘Botreep’ tot (terechte) frustratie van de RHS- bank. De laatste twintig minuten hadden beide teams ook schriftelijk kunnen afdoen. De stand bleef zoals de vlak na rust al was bereikt, 1-3. De voorsprong werd daarmee geconsolideerd en blijft A1 meedoen om de bovenste plaatsen in de competitie.

Koploper Jonge Spartaan won de topper bij DRL (1-3) en de nummer 2, JHR verloor thuis verrassend twee punten van hekkensluiter Strijen (3-3).  Zuidland won weer wel bij SSS (0-2) en daardoor blijven die 4 á 5 ploegen heel dicht bij elkaar in deze spannende competitie. Het duel tussen XerxesDZB en GLZ Delfshaven haalde het einde niet. Het duel werd voortijdig (om onbekende redenen) gestaakt. Volgende week gaat Ron Verschuuren met zijn manschappen op bezoek bij koploper Jonge Spartaan, de ploeg die tot nu toe de meest aansprekende resultaten boekte. Het duel in Middelharnis (40 minuten rijden) begint om 14.30 uur.

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers (Rahman ’33), Vredebregt, Van Oers; Van Staten (Meijer ’80), Suurbach, Shermarkia, Vos, Polak; Minke (Koeleman ’60).