Collectief falen met een zware nederlaag tot gevolg

De dooi was ingetreden en de vorst(in) trad af, maar de grappen daarover waren het enige wat er vanavond te lachen viel. In de Wilgenring ging Zaal 1 pijnlijk hard onderuit tegen middenmoter NOCKralingen.

Met goede moed togen alle spelers weer richting thuiszaal de Wilgenring. Na een makkelijke en een moeizame uitoverwinning was Zaal 1 helemaal klaar voor de thuiswedstrijd tegen NOCKralingen, tenminste daar leek het op. In het heenduel was NOCKralingen met 0-4 geklopt en was daarmee het enige team waartegen nog geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. Voor dit thuisduel waren alle spelers beschikbaar, behalve de geblesseerde Maarten Maissan en met hem erbij op de bank hadden we dus weer een drukke bankbezetting.

De supporters waren weer in grote getale afgekomen op het thuisduel van Zaal 1, maar al na 20 seconden zagen zij de bal in het verkeerde doel belanden. Een schot dwars door het midden werd door Dimitri en Dave slechts half of zelfs onbewust gekeerd en (daardoor) slipte de bal onder de handen van doelman Ashwin door, de toon was gezet, 0-1. Onder aanvoering van aanvoerder Mark probeerde het team zich meteen te herpakken. Na een vrije trap van hemzelf kreeg hij de bal terug van Tim en scoorde Mark in de verre hoek de gelijkmaker, 1-1.

Dat zag er allemaal nog best aardig uit en als je in het verlengde zit van een pass kan je goed zien hoe goed een bal soms getrapt kan worden. Mark gaf een pass, van rechtsachter precies op maat, met een kleine curve, op de inlopende Dave (linksvoor). Geweldig om te zien! Dave besloot echter met een bal op de paal. Dit had meer verdiend. Aan de andere kant redde Dave ons vervolgens van een achterstand door een bal van de lijn te halen, terwijl doelman Ashwin al was uitgespeeld.

Na twee wissels leek Zaal 1 wat uit zijn schulp te kruipen en zette een schitterende aanval over 4 schijven op. Matty op Tim, Tim op Mark en Mark gaf de pass op de ingevallen Simon die op overtuigende wijze afrondde, 2-1! Een aanval zoals het hoort en waarvoor het publiek kon applaudisseren. Het zou de laatste keer zijn vanavond…

Vlak na de voorsprong was het alweer gelijk. We stonden te slapen toen NOCKralingen een intrap snel nam en na de kaats in de verre hoek opnieuw het net wist te vinden, 2-2. Freek en Matty kregen vervolgens twee levensgrote kansen om ons op een voorsprong te zetten, waar de eerste, na het geniale hakje van Matty op Freek, door laatstgenoemde nog recht op de keeper werd geschoten, nog een 95% kans was. Werd de tweede, na het harde schot van Freek uit een vrije trap van Lucas, half gekeerd door de gelegenheidsdoelman van de bezoekers, een 100% kans, maar Matty bewees dat je ook die kan missen. Dat is natuurlijk ook een kunst, voor een half leeg doel naast schieten.

Met een afstandsschot na een counter brachten de bezoekers zichzelf op een voorsprong die ze vanavond niet meer uit handen gingen geven, 2-3. Aan die situatie konden ook een schot van Mark (vlak voor rust) en een schot van Tim (vlak na rust) geen verandering meer in brengen. Vlak na de kans van Tim wist NOCKralingen wel weer het net te vinden en enkele minuten voor het einde, toen we onszelf allang uit de wedstrijd hadden gespeeld, werd de eindstand door de Kralingers op 2-5 bepaald.

Het was een wonder dat de supporters bleven zitten vanavond. Iedereen op en naast het veld wist het weer eens beter vanavond, geschreeuw, gezeur tot schaamte toe. En dan feest in de kleedkamer (??)…nu zal ik me maar inhouden…(!!)

Wat ging er dan wel goed vanavond? Kwamen we dan zonder kleerscheuren uit dit duel? Nee, ook al niet. Thomas blesseerde zich lelijk en zal waarschijnlijk enkele weken zijn uitgeschakeld en dan krijg je natuurlijk ook weer dat eeuwige irritante gezeur van de mensen die dat zaalvoetbal maar niets vinden…dat kan er dan ook nog wel bij. Nee, vanavond ging er niets goed. Ook niet tijdens het kaarten in ‘de Bon’ waar vooral coach Wilko afwezigheidverschijnselen vertoonde…verliezen valt nog steeds zwaar en vooral de manier waarop…

Tijdens dat kaarten begreep een eerder vertrekken speler niet dat kaartschuld écht ereschuld is, eens kijken of dat nog rechtgezet kan worden. Elftalbegeleider Wesley kwam er vanavond nog het beste vanaf met twee winnende spelletjes. Wat was dan het enige lichtpuntje? We waren nog net niet slechter dan de scheidsrechter, maar daar was dan ook echt alles meegezegd.

Volgende week zal er niet op maandagavond worden gespeeld, maar zal Zaal 1 op woensdagavond in Sporthal Zadkine tegen Alexandria’66 spelen. De ploeg zal dan niet alleen met overtuiging moeten spelen voor de winst en drie punten, maar vooral voor eerherstel!!