Inspiratieloos A1 verliest kostbare punten *

Moedeloos voetbal, zonder motivatie, een onsportieve tegenstander en een bar slechte scheidsrechter. Meer is er eigenlijk niet van te maken.

Vanaf 8.30 uur werd er nog met veel goede moed de lijnen op het veld sneeuwvrij gemaakt waardoor er met een rode bal alsnog gespeeld zou kunnen worden tegen XerxesDZB. Na het uitstekende resultaat vorige week wilde de technische staf van A1 graag spelen om die lijn door te zetten.

Op deze vroege zaterdagochtend was het ’t allemaal uiteindelijk niet waard geweest. Neptunus-Schiebroek keek binnen 10 minuten tegen een 0-1 achterstand aan en kwam via een cadeautje van de scheidsrechter via Rakheem en elf meter op gelijke hoogte. Het slappe moedeloze spel van de thuisploeg zorgde er vlak voor rust voor dat er weer tegen een achterstand werd aangekeken, 1-2.

In de tweede helft leek A1 goed te beginnen, maar kwam niet echt tot grote kansen. Na een kwartier maakte de doelman van XerxesDZB hands buiten de zestienmeter. Het zwijgzame van hun grensrechter bevestigde ons, aan de andere kant van het veld, dat het zo was. Zo stil was hij nog nooit geweest. Het commentaar van de Xerxes-coach zorgde er echter op onverklaarbare wijze voor dat de doelman een kaart bespaard bleef. Match fixing? Hij kreeg zelfs geen geel, onbegrijpelijk en ook onacceptabel! Zelfs voor commentaar waren de Schiebroekenaren niet toe in staat vanochtend.

Toen even later wel minimaal commentaar werd geleverd trok de scheidsrechter meteen geel voor Jurriën, was de leidsman al het commentaar en misbaar van de bezoekers dan vergeten? Dat wat hij allemaal door de vingers zag… Even later ging ook voor XerxesDZB de bal voor niets op de stip en daarmee ging de wedstrijd in het slot, 1-3. De wedstrijd werd er eentje met een nog vervelendere bijsmaak. Na een overtreding van Jurriën maakten de bezoekers veel misbaar en kwam zelfs hun grensrechter het veld instormen. De scheidsrechter die het met een vermaning zou hebben afgedaan liet zich beïnvloeden door het onsportieve gedrag van de bezoekers en gaf Jurriën zijn tweede gele kaart.

In de slotfase moest Ricardo geblesseerd van het veld en kwam A1 weer niet ongeschonden uit de strijd. Natuurlijk speelde A1 vandaag slecht, creëerde het geen enkele echte kans, was er ook geen inspiratie voor meer, maar kan wel worden gezegd dat het vanochtend gestraft is voor sportiviteit! De omgekeerde wereld lijkt me zo. Een frustrerend ochtendje voetbal. Snel vergeten!

* Vanwege de inhoud van dit verslag en een eerdere waarschuwing van de KNVB wordt dit verslag alleen gepubliceerd op www.ditis-voetbal.nl en niet op de website van de club.