Zaal 1 ontsnapt en voelt zich bestolen

Na alweer een slechte tweede helft begint het erop te lijken dat Zaal 1 lijd aan een tweede helft syndroom.

Zaal 1 begon vanavond tegen Maense 4 helemaal niet zo slecht, maar toch werd er al snel tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Neptunus-Schiebroek krabbelde op aan de hand van aanvoerder Mark van Leeuwen. Na 6 minuten spelen gaf Tim van der Velde de bal precies op maat mee en kon Mark op snelheid, inclusief een geweldige actie en passeerbeweging, solerend richting het Maense-doel en liet de doelman kansloos, 1-1.

Na het eerste commentaar van het duel moest de doelman van Maense na een kwartier spelen met geel een paar minuten op de strafbank plaatsnemen. De keepers wissel nam veel tijd in beslag en de vrije trap leverde geen succes op. Even later trof Dave Bierhuizen alsnog doel na een assist van Mark, 2-1. Een verdiende voorsprong op dat moment. Het lukte echter niet die voorsprong vast te houden. Een minuutje voor rust kwam Maense weer op gelijke hoogte, 2-2. Zaal 1 liet het er echter niet bij zitten en zette een geweldige aanval op. Matty Häupler gaf de eindpass die door Simon Koeleman werd ingeschoten, 3-2!

De teams wisselden van kant en van meet af aan ging Neptunus-Schiebroek eerst nog goed van start. Simon onderschepte de bal en maakte een uitstekende individuele actie waarmee hij zijn tegenstander passeerde. Hij speelde de bal op de meegekomen Tim van der Velde die Simon het doelpunt gunde en we zo een veiligere marge behaalden, 4-2. A1 trainer Ron Verschuuren zag hier heel goed waartoe zijn pupil in staat is.

Neptunus-Schiebroek heeft er de laatste weken echter een houtje van om de tweede helft ongeconcentreerd en slordig te spelen. Het was weer een raadsel waar het deze week aan ontbrak. Het ging net juist zo goed. Binnen 15 minuten boog Maense de stand om van 4-2 naar 4-6! Waar de spelers van Maense vaak wel op de juiste plaats stonden ontbrak het bij de thuisploeg soms ook wat aan geluk.

Vijf minuten voor tijd kwam Mark aan de rechterzijde van het veld in balbezit, passeerde zijn tegenstander en schoot maar eens op het doel. En hoe! De bal ging links langs de doelman (korte hoek) aan de andere kant, via het dak van het doel, in de kruising! Een fantastisch doelpunt (5-6)! Hoop deed leven. De thuisploeg zette druk onder toeziend oog van vrienden, ouders, veteranen én nieuwe liefdes. De spanning nam toe en de coach wisselde nog eenmaal. Zaal 1 kreeg de helpende hand van de scheidsrechter toen hij na commentaar een speler van Maense naar de kant stuurde. Na herhaaldelijk commentaar kreeg de betreffende speler zijn tweede kaart en dus rood. Ondertussen had de wedstrijd zeker 2 minuten stilgelegen.

De thuisploeg speelde het echter niet goed uit en dreef het publiek tot wanhoop met een aantal slordige passes. In de 25ste minuut van de tweede helft zette Tim meer druk op de defensie van Maense en met succes. Het uitverdedigen van Maense werd door Tim geblokt en via de scrimmage en de uitgekomen doelman verdween de bal tergend langzaam over de doellijn, 6-6. In de overtuiging dat er nog minimaal een minuut gespeeld zou worden keerde Neptunus-Schiebroek terug naar eigen helft en stond Maense klaar om af te trappen. De scheidsrechter besloot echter te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Dus als je maar genoeg tijd rekt en irritant doet tegen de scheidsrechter kom je er dus zo vanaf…vreemde regel!

Na afloop concludeerde elftalbegeleider Wesley Banis dat Zaal 1 wellicht lijd aan een tweede helft syndroom. De laatste keer dat een dergelijke conclusie werd getrokken was toen doelman Ashwin Meijer zei dat Zaal 1 patent had op gelijke spelen (3 uit de eerste 4 wedstrijden). De derde keer was destijds meteen de laatste keer, tot nu dan…

Of deze logica, tweede helft syndroom (4 uit de laatste 6 wedstrijden), nu ook zorgt voor de laatste fase in dit seizoen zullen we maandag zien. Gelukkig wordt het komende weekend de derde helft twee keer geplaatst voor de eerste en tweede helft, benieuwd hoe dat gaat uitpakken…!?

Soms win je, soms verlies je, soms speel je gelijk; dat zijn de regels van het spel. Of veld kan ook, maar van de straat? Een Bierhuiziaanse uitspraak die in meerdere opzichten en vanuit meerdere ooghoeken werd betwist, maar ook een grootmeester kan tegen kritiek.

Volgende week speelt Zaal 1, waarschijnlijk, met het lood in de schoenen thuis tegen WIA 6. In tegenstelling tot wat eerder werd verkondigd, All Green’s 1. In de Wilgenring wordt er tegen deze mede subtopper om 21.00 uur afgetrapt.