Blue and White army forgot to score the winning goal

Na een zeer geslaagd "trainingskamp” in Oosterhout, waar het blauw-witte leger de trainingsbaan van de Vrachelse Heide oversloeg, bleef het aangekondigde Dynamite uit in de subtopper tegen WIA.

Het gelijke spel tegen Maense zat nog wel een beetje dwars, maar compleet vergetende hoe de zaalprestaties waren geweest trok hét Schiebroekse zaalteam vrijdagmiddag voor een "trainingskamp” naar Kamphuis Ahoy te Oosterhout. Voor enkele een nostalgische herinnering voor een ander de eerste ervaring. Na afloop voor de één een unieke ervaring en ja voor de ander eigenlijk ook wel alleen ieder op zijn geheel eigen wijze.

Het handige busje van Van ’t Hart, het rijkelijk vloeiende bier, het vuurtje stoken, Champagne, een unieke site die bijna een jaar bestaat, Stef Stuntpiloot, het eten bij De Heerlijckheid, Fever, nachtelijke avontuurtjes, onze eigen BOB (Da ge bedankt zèt dè witte war!), ontbijten en napraten, terug naar huis en niet alleen om te voetballen, wedstrijdje Zaterdag 2 (zie ander verslag), A1 afgelast, MacDordt, even bijkomen, tafeltennis, 31’en, nog een beetje sefiligheid, te kort aan pizza’s, Miller Time, weer nachtelijke avontuurtjes in een andere context, opruimen, terug naar Rotterdam, Feyenoord in de Bon (wat een drama!) en afsluiten bij Vapiano. Wat een weekend!

Maar maandag begon weer de realiteit, school en werk (niet voor iedereen overigens) en natuurlijk weer zaalvoetballen in de Wilgenring, daar waar het ooit allemaal mee begon. We waren het wellicht bijna vergeten.
Maarten Maissan maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree in de zaal terwijl Tim van der Velde, Thomas van Kan en Dimitri Koliakoudakis vandaag slechts toekeken.
 Tegenstander vandaag was mede middenmoter WIA. Een tegenstander van formaat, waar we eerder nipt, maar verdiend van wonnen. Het begon alweer goed omdat de scheidsrechter elftalbegeleider Wesley Banis naar de tribune verwees omdat er maar één coach mag zijn en hij ook geen spelerspas heeft. Ongelooflijk weer.

Neptunus-Schiebroek startte niet eens slecht aan het duel. De twee teams probeerden elkaar een beetje uit, maar de thuisploeg trof als eerste doel. Aanvoerder Mark van Leeuwen zag Dave Bierhuizen op links versnellen en gaf de bal precies op maat aan de veelbesproken linkspoot. Dave kwam precies op tijd of was het nou de bal die op tijd was… in ieder geval tikte hij de bal subliem binnen in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman, 1-0 na 4 minuten spelen. Dat ging ergens op lijken.

Slechts een paar minuten later was Dave weer betrokken bij een doelpunt van onze zijde. Hij legde de bal af op Matty Häupler, die de bal knoeihard inschoot, 2-0. Een minuutje later kreeg de beste WIA’an iets teveel ruimte en kon hij met een strak afstandsschot scoren, 2-1. Vlak voor rust verruimde de thuisploeg de voorsprong echter opnieuw. Lucas van Kan gaf de bal mee aan Simon Koeleman, die de doelman passeerde met een uitstekende actie en zo makkelijk kon scoren, 3-1. In de laatste seconde voor rust kon WIA toch nog de aansluitingstreffer maken en dus ging we met een minimale voorsprong van 3-2 van helft wisselen.

WIA rook kansen en mogelijkheden. Vlak na de rust werd het gelijk en halverwege de tweede helft kwam WIA op voorsprong nadat Mark overduidelijk werd vastgehouden, maar de scheidsrechter liet doorspelen, 3-4. Het betekende onze 100ste tegentreffer in de competitie. Een overtal situatie na een gele kaart voor WIA werd door ons niet goed uitgespeeld en dus keken we nog steeds tegen die achterstand aan. Toch toonden we veerkracht. Lucas kon van afstand aanleggen en zag de bal door Matty dusdanig van richting veranderd dat de gelijkmaker in het doel belandde, 4-4.

Tegen het einde van de wedstrijd werd er opnieuw een speler van WIA naar de kant gestuurd met geel. Opnieuw lukte het niet om de overtal situatie te benutten. Al moet wel gezegd worden dat ook het geluk wel enigszins ontbrak toen de doelman liggend op de grond met een katachtige reflex de bal met zijn voet in de lucht uit het doel schoot. Ook een vrije trap van Freek van ’t Land (inclusief rebound) leverde niet het gewenste resultaat. Tot de laatste seconde bleef Neptunus-Schiebroek strijden voor de winst, terwijl WIA nauwelijks meer iets kon inbrengen. Strijdend ten onder, maar wel teleurstellend.

Na een geweldig weekend vergeet Neptunus-Schiebroek Zaal 1 in de Wilgenring het winnende doelpunt te maken. Toch werd er na afloop, zoals het hoort, een biertje gedronken in de kleedkamer en werd alvast in het vooruitzicht gesteld hoe het seizoen 2012-2013 zal worden afgesloten.

Volgende week gaan we op bezoek bij de koploper, TOGR 3. In Sporthal De Wielewaal op Rotterdam Zuid zal er om 19.00 uur worden afgetrapt.

Ge woard bedankt! Ge ken de groete uit broabant kreége.