Moeizame winst op All Green’s na ongekende comeback

Al drie wedstrijden op rij zat Neptunus-Schiebroek Zaal 1 zonder overwinning en even leek het ook tegen laagvlieger All Green’s mis te gaan. In de laatste minuut zorgde aanvoerder Mark van Leeuwen alsnog voor drie punten.

Een enigszins ingecalculeerde nederlaag tegen TOGR (ondanks het goede spel) en gelijke spelen (thuis) tegen Maense 4 en WIA 6 waren niet om over naar huis te schrijven uitslagen (wat overigens toch gebeurde). Met een dunne selectie werd deze week laagvlieger All Green’s ontvangen in de Wilgenring. Het uitduel werd gewonnen met de record uitslag van 19-5 in het verre Rozenburg. Toen personele problemen en het pontje vanaf Maassluis nog bijna roet in het eten gooide.

Vandaag besloot Tim van der Velde vlak voor het eerste fluitsignaal van de, overdreven strenge, scheidsrechter om alsnog mee te doen in het duel met All Green’s. Hierdoor konden we toch beschikken over twee wisselspelers. Zo gemakkelijk als het uitduel verliep, zo moeizaam verliep het duel vandaag. Lang bleef het duel vandaag gelijk. Bijna op onverklaarbare wijze gingen grote kansen niet het doel in. In de openingsfase eindigde de bal tot drie keer toe op de paal en raakte Matty Häupler de lat.

Op ongelukkige wijze werd een achterstand opgelopen (0-1). Vlak voor rust kon Lucas van Kan met een afstandsschot alsnog een gelijke stand op het scorebord van de leidsman zetten, 1-1. Elftalleider Wesley Banis mocht vandaag niet aan het scorebord komen en moest het overlaten aan de scheidsrechter. Na de helft wissel kreeg Matty Häupler een ongelooflijk grote kans na een dubbele één-twee met Lucas van Kan, maar het lukte om de bal naast het doel van All Green’s te krijgen en dat leek (was) toch behoorlijk lastiger. Als de bezoekers in de tegenaanval wel de bal in het doel schieten (1-2), de thuisploeg weer het aluminium raakt, Matty Häupler een bal op de doellijn redt en All Green’s alsnog een ruimere voorsprong verkrijgt (1-3) is het voor coach Wilko Poulie tijd om in te grijpen.

De ingevallen Freek van ’t Land beloofde minimaal één doelpunt en deed dat direct vlak na zijn invalbeurt. Op aangeven van Mark van Leeuwen schoot hij de bal tegen de touwen, 2-3. In de daaropvolgende goed uitgespeelde aanval schoot Freek de bal keihard tegen de lat en dat aluminium stond opnieuw een Schiebroekse treffer in de weg. Nadat All Green’s op onverklaarbare wijze weer wist te scoren (2-4) werd het de laatste vijf minuten alles of niets voor Neptunus-Schiebroek. Zeker nadat een "groene” naar de kant moest met een terechte gele kaart. De andere ingevallen speler, Lucas van Kan gaf de bal scherp voor het doel alwaar goaltjesdief en supersub Tim van der Velde de aansluitingstreffer maakte, 3-4.

Enkele keren kon All Green’s nog gevaarlijk over komen op onze helft, maar in de slotfase pakte doelman Ashwin Meijer een paar geweldige ballen. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Mark van Leeuwen halverwege de helft van de tegenstander in balbezit en legde aan. Met een hard schot verdween de bal via een scrimmage in het doel van de tegenstander, 4-4. Vooral Tim van der Velde claimde de bal als laatste te hebben geraakt, maar aan de hand van de nauwkeurig bekeken videobeelden (die overigens niet zullen worden vrijgegeven) is gebleken dat het de verdediger van All Green’s was die de bal als laatste raakte, een eigen doelpunt dus.

Na commentaar op de leiding leek het bij de thuisploeg alsnog mis te gaan toen Freek van ’t Land een gele kaart ontving omdat hij het niet eens was met de leidsman. Met 3 veldspelers moest Neptunus-Schiebroek achteruit en moest bijna capituleren, maar het was opnieuw Ashwin Meijer die de bal uit het doel werkte. De meevoetballende doelman verslikte zich vlak voor tijd in het inzicht van aanvoerder Mark van Leeuwen die de bal net wist te onderscheppen. Hij omspeelde de doelman op onze helft en bleef de verdediger van All Green’s nog net voor. Mark maakte in de laatste seconde het winnende doelpunt, 5-4! Overigens kreeg hij als dank nog een klap na van de onsportieve tegenstander. De scheidsrechter greep niet in en gaf de bezoekers nog wat extra speeltijd. Met nog altijd een man minder bleef Neptunus-Schiebroek overeind en sleepte zo een overwinning uit het vuur na een geweldige en ongekende comeback.

De laatste weken is het wat stil geworden omtrent de Bierhuiziaanse uitspraken en dat was vandaag niet anders ondanks dat Dave toch weer zijn speelminuten maakte. De uitspraken worden echter ongewild goed overgenomen door wedstrijd-doelpuntenmaken-partner Freek van ’t Land. Die op ongenaakbare wijze aan Tim van der Velde liet weten dat je "stilstaande spelers niet kunt aanspelen”. Even later had hij er in een andere ‘discussie’ nog eentje "ik heb een draaicirkel van een koe, zelfs het voetbalveld is niet groot genoeg voor mij”. Hoe moeten we dit dan weer gaan noemen? Landiaans? Nee, dat klinkt niet. ‘Op z’n herps’ dan? Dat lijkt er al meer op.

In de competitie lijkt de rol van Neptunus-Schiebroek inmiddels wel uitgespeeld. In de beker is de rol van het Schiebroekse zaalteam nog niet voorbij. Het Zoetermeerse ASW komt aankomende vrijdag naar de Victoria hal in Rotterdam. In de 3e ronde van de beker zal er worden gestreden voor een plekje in de achtste finales.