Uitschakeling in de beker na strafschoppen van een veelbesproken duel

Vrijdagavond voetbal in de zaal, niet iedereen is het ermee eens. Vrijdagavond voetbal in de zaal, veroorzaakt onenigheid. Vrijdagavond voetbal in de zaal, met grote gevolgen op het veld?

Het was allemaal al niet ideaal. Die bekerwedstrijd op vrijdagavond. Als het dan ook weer eens afmeldingen regent, wordt het helemaal een lastig verhaal. We lijken weer met slechts 1 of misschien 2 wissels naar de wedstrijd te moeten. Donderdagavond beslissen Freek en Mark echter om ook niet te spelen in verband met hun wedstrijd met het eerste op zaterdag. Ashwin wil ook niet keepen en besluit met Mark van plek te wisselen. Mark in het doel en Ashwin als veldspeler. Donderavond komt dit coach Wilko bij wijze van toeval ter oren en die besluit na een korte discussie er geen mening meer over te geven.

Vrijdag zet de discussie zich voort als de overgebleven spelers Simon en Lucas ook "het verhaal” ter ore komen. De discussie loopt op en Mark besluit om geen aanvoerder te zijn. Coach Wilko is vandaag scheidsrechter en ontrekt zich van het wedstrijdbeleid. Elftalbegeleider Wesley nam de honneurs waar. De onenigheid had een grote invloed op het duel.

Tegenstander vandaag was het Zoetermeerse ASW en het duel werd gespeeld in de Victoria-hal te Kralingen. Een heel leger van supporters was meegereisd om het Schiebroekse zaalteam te ondersteunen in deze bekerwedstrijd. Ook het wedstrijdaanvangstijdstip van 22.00 uur was verre van ideaal te noemen. Slechts enkele minuten vertraagt begon het duel. ASW was het niet eens met het fluiten van een clubscheidsrechter was, maar het commentaar was snel ingebonden en dus kon het duel beginnen. De ‘bezoekers’ (ASW) namen een snelle, ongelukkige, voorsprong, 0-1.

Simon bracht ons na een goede actie op gelijke hoogte, 1-1. Waarna ASW de wedstrijd in een vroeg stadium leek te gaan beslissen. Ze namen een 1-2 en 1-3 voorsprong. Vanwege het ontbreken van een wissel had Freek toch besloten om plaats te nemen op de bank. Hij was het die halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer maakte, 2-3. ASW verruimde de voorsprong hierna, 2-4. Nog voor de rust verkleinde de ‘thuisploeg’ de achterstand nog. Lucas gaf een prima pass op Simon die het net opnieuw wist te vinden, 3-4.

Halverwege zag ‘aanvoerder’ Mark de kansen in de wedstrijd en ruilde opnieuw van plaats met Ashwin. De spelers namen weer plaats op hun normale plaats op het veld. Na een hoekschop van Simon werd de bal door Freek perfect voorgegeven op Mark. Hij nam de bal in één keer heerlijk op de slof en schoot de gelijkmaker binnen, 4-4! En dat vlak na de rust.

ASW scoorde echter opnieuw als eerste, 4-5. De wedstrijd ging een tijdje gelijk op waarna Mark opnieuw het net wist te vinden, ditmaal op aangeven van Simon, 5-5. We konden echter geen voorsprong pakken. ASW scoorde weer, 5-6. Weer nam Mark het team op sleeptouw. Hij zag zijn inzet gekeerd, maar via de carambole belandde de bal alsnog in het net en schreven we een eigen doelpunt van een ASW’er, 6-6. Ook nu kwam ASW weer langszij. Ditmaal scoorden de Zoetermeerders echter tweemaal, 6-8.

Het duel leek gespeeld, maar Neptunus-Schiebroek gaf zich niet gewonnen. Op aangeven van Mark maakte Simon de aansluitingstreffer, 7-8 en scoorde Freek even later de o zo belangrijke gelijkmaker, 8-8. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Interim coach Wesley probeerde scheidsrechter Wilko een minuut voor tijd te bewegen tot het affluiten van het duel omdat de druk van ASW weer toenam. Hij bleef echter stoïcijns. De Schiebroekenaren bleven overeind en dus zouden er strafschoppen volgen.

ASW begon de strafschoppen serie en scoorde meteen, 0-1. Lucas miste zijn strafschop en ASW nam een ruimere voorsprong, 0-2. Freek scoorde zijn strafschop, 1-2. ASW faalde niet en kwam op 1-3. Simon miste ook zijn strafschop waardoor ASW nog twee kansen had om snel deze serie te beslissen. De eerste was meteen raak, waardoor de strafschoppen serie ten einde kwam bij 1-4.

De teleurstelling was er toch wel bij de nederlaag omdat er meer had ingezeten tegen deze tegenstander. Het aanwezig publiek werd uitgebreid bedankt en na afloop legde aanvoerder Mark en coach Wilko hun onenigheid bij, vergeten en vergeven.

Een dag later zag het er allemaal echter weer heel anders uit. Mark en Freek moesten op de bank plaatsnemen bij het eerste zaterdagteam van Philippe Berchoux. De coach had besloten dat ze niet mochten spelen vanwege hun zaalwedstrijd vrijdagavond. Wordt vervolgd…