Number one to one hundred and fifty

Na enkele moeizame weken herpakte Neptunus-Schiebroek Zaal 1 zich met een ruime overwinning tegen Maense 2. Schitterende-én jubileumdoelpunten zorgden voor nog wat extra glans.

Het einde van de competitie is in zicht. Nog 3 wedstrijden te gaan. Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Maense 2 op het programma. Voor de zesde keer dit seizoen een duel tegen Maense. Van Maense 1 (u heeft het vorige week nog kunnen lezen) werd er twee keer verloren. Tegen Maense 4 werd er twee keer gelijk gespeeld, maar tegen Maense 2 werd het heen duel met 2-5 gewonnen in Sportcentrum West. Weet je het nog? Toen scherven geluk brachten?

Vandaag waren er in de Wilgenring echter geen ruiten in de buurt om aan diggelen te schieten. En dus zou het op eigen krachten moeten gebeuren. Het duel begon om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Kaptein. Hij had vandaag een rapporteur op de tribune en dat zou in ons voordeel werken.

Na 23 competitie wedstrijden en 1150 speelminuten staat de teller bij aanvang van het duel met Maense 2 op 149 doelpunten. Op 3 september jl. scoorde aanvoerder Mark van Leeuwen het eerste competitiedoelpunt. Vandaag, 203 dagen verder, ging hij na 3 minuten spelen een één-tweetje aan met Matty Häupler. Mark scoorde vervolgens het honderd vijftigste competitiedoelpunt en zette ons daarmee vandaag op een snelle 1-0 voorsprong.

Het duel ging daarna lange tijd gelijk op. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Totdat Matty de bal na een kwartier spelen aan de rechterzijde kreeg aangespeeld. De aanname, de passeeractie doormiddel van de bal hooghouden (lob over tegenstander) en de voorzet waren perfect, als de voorzet dan door Lucas van Kan ook nog wordt ingeschoten (2-0) staan de supporters op de banken. Wat een heerlijk zaalvoetbal doelpunt! Een minuutje later kan Freek van ’t Land de bal onderscheppen en samen met Dave Bierhuizen een snelle counter opzetten. Freek krijgt de bal terug van Dave en scoort, weliswaar met behulp van de tegenstander, 3-0. Weer een minuut later wordt een verrassend afstandsschot de defensie en doelman Ashwin Meijer te machtig, 3-1 uit het niets.

Nog voor de rust breidt Neptunus-Schiebroek de voorsprong verder uit. Ashwin gooit de bal uit naar Matty Häupler, wiens aanname weer goed was. Matty gaf de bal mee aan Dave die vogelvrij door de defensie van Maense kon doorlopen en de bal onder de uitgekomen doelman doorschoof, 4-1. Halverwege werd een ruime voorsprong verdedigd. Na het wisselen van helft werd het duel hervat. Na enkele minuten spelen in die tweede helft scoorde Maense opnieuw doormiddel van een afstandsschot, 4-2.

Halverwege de tweede helft was de thuisploeg op zijn best vanavond. Het volgende doelpunt kwam, na een assist van Matty, van de voet van Lucas, 5-2. Hij had goed geteld en kwam daarmee op de topscorerslijst gelijk met Tim van der Velde. Twee minuten later werd er door Mark een nieuwe aanval begonnen. Hij mocht ver komen en legde de bal terug op Freek. Met een heerlijk geplaatst afstandsschot verschalkte hij de doelman van Maense in het uiterste hoekje, 6-2. Weer een heerlijk doelpunt waarmee de spelers van Zaal 1 de supporters weer op de banken kregen.

Maense werd in deze fase volledig overlopen. Lucas nam een intrap en speelde Mark aan. Lucas was uitstekend doorgelopen en kreeg de bal terug van Mark. Lucas scoorde zijn derde doelpunt van de avond en nam daarmee de leiding in het topscorerklassement en zorgde voor een 7-2 tussenstand. Het feest was nog niet voorbij. Mark was opnieuw de aangever bij het volgende doelpunt. Ditmaal kreeg Matty de bal van de teamcaptain. Matty schoot de bal op heerlijke wijze tegen de touwen, 8-2. En hij blijft daarmee op het mooie gemiddelde van 1-op-1.

Als Maense vijf minuten voor tijd voor de statistieken hun derde doelpunt maakt (8-3) dan gaat bij een Maense speler ineens de trukendoos open. Freek en Dave gaan achtereenvolgens de strijd aan. Eerstgenoemde werd zoek gespeeld door de benen en wisselde in de slotminuten op eigen initiatief. Reserve Dimitri Koliakoudakis had het verzoek om wisselen begrepen en stormde het veld in. Een minuutje later onderschepte Dave de bal en kon de aanval met 3-tegen-1 worden uitgespeeld. Dave gaf de bal af aan de meegelopen Dimitri. Al een paar keer was "Griek” er redelijk dichtbij geweest dit seizoen, maar in de slotminuut van dit duel was het dan toch eindelijk raak. Dimitri scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen, "Number One”! En bepaalde daarmee de eindstand van vanavond op 9-3!

Eindelijk was er weer dat heerlijke avondje zaalvoetbal. Een mooi resultaat, jubileumdoelpunten en natuurlijk 3 punten. Volgend weekend is het paasweekend, dan zal er op de maandagavond niet gespeeld worden. Iedereen heeft zo zijn eigen activiteiten, veel succes en plezier daarbij!

Er staan nu nog twee duels op de agenda. Twee duels waarbij de spelers (hopelijk) gebrand zullen zijn om dat duel te winnen. Als eerste wordt er op 8 april in de Wilgenring gespeeld tegen RS 4. De competitie wordt op 15 april afgesloten met een uitwedstrijd bij de oude bekenden van PPSC, overigens is de cirkel dan rond…