Keurige overwinning op en in Strijen

De concurrentie blijft punten verspelen. Neptunus-Schiebroek blijft de punten bijeen sprokkelen. Mogelijkheden zijn er nog zat om aan het einde van de rit bovenaan de ranglijst te staan.

Voor het Paasweekend werden nog dure punten verspeeld tegen JHR, maar ook werd er een punt gewonnen in dat duel. Vorige week togen deze ploegen Strijen én Neptunus-Schiebroek ter voorbereiding naar de Easter Open. Neptunus-Schiebroek eindigde daar op de zesde plaats en Strijen, dat werd 21ste. Totaal aantal deelnemers: 22. Beide teams kwamen elkaar dan ook niet tegen op dat Internationale strijdtoneel.

Het verschil in kwaliteit was al te zien in de heenwedstrijd en ook in de stand van de competitie. Vandaag scheen er eindelijk eens een heerlijk lentezonnetje. Het was soms zelfs nog even warm. De A junioren teams van Strijen en Neptunus-Schiebroek hebben doorgaans de meeste supporters langs de lijn staan en de lange zijde van het veld was, mede dankzij het heerlijke weer, vandaag dan ook volledig gevuld. Waar zie je dat tegenwoordig nog bij A junioren? Vooral de meegereisde supporters uit Rotterdam (40 minuten). Uniek!

Laatkomers en files rondom Rotterdam zorgde voor een moeizame heenreis voor de ploeg van Ron Verschuuren. Het duel dat zou aanvangen om 14.30 uur liep een vertraging op van 25 minuten omdat de laatste auto (inclusief tenues) pas op het aanvangstijdstip aankwam in Strijen. Na een korte warming-up stond A1 klaar en liet de thuisploeg nog even op zich wachten, dat was toch wel een beetje vreemd. De korte warming-up leverde de bezoekers geen problemen op. Het trok vanaf het allereerste moment ten aanval. Al na acht minuten spelen mochten Chakib Rahman een hoekschop nemen die door spits Simon Koeleman á la Pellé werd ingekopt, 0-1.

Een snelle voorsprong dat is precies wat de ploeg nodig had, maar een aantal minuten later viel de gelijkmaker op ongelukkige wijze achter doelman Elmar van de Ree, 1-1. Neptunus-Schiebroek liet het er tegen deze laagvlieger uiteraard niet bij zitten en kroop uit de schulp. Een nieuwe aanval begon op het middenveld bij Jurriën Minke die de bal meegaf aan de goedspelende Chakib. Hij bracht opnieuw Simon in stelling. De spits scoorde, ondanks een gekneusde teen, zijn tweede doelpunt van de middag, 1-2. Tien minuten voor rust was het kiezen of delen voor voorstopper Mitchell Vredebregt, hard ingrijpen en mogelijk een strafschop veroorzaken of niet hard ingrijpen met het risico dat zijn directe tegenstander het duel wel hard zou ingaan en daardoor dus geblesseerd raken. Hij koos het laatste en raakte inderdaad geblesseerd. Quincy Suurbach werd zijn vervanger op de voorstopper positie.

Een strafschop voor Strijen kwam er niet, maar wel voor Neptunus-Schiebroek. Jurriën Minke passeerde op snelheid en met een goede actie twee verdedigers en werd van achter lelijk neergehaald. Gelukkig raakte de verdediger Jurriën niet vol, want dit had een vervelende blessure kunnen opleveren. Zonder intentie om de bal te spelen kwam de verdediger van Strijen goed weg met geel. Jurriën nam zelf plaats achter de bal en scoorde (klik hier om de strafschop te bekijken: https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=454670921277508), 1-3. Toch kwam Strijen een minuutje later weer terug in de wedstrijd. In de korte hoek werd Elmar verrast door een snelle tegenaanval, 2-3.

Met een minimale voorsprong voor Neptunus-Schiebroek halverwege zochten deze twee teams de kleedkamer op. Sommige spelers kozen ervoor om nog even een korte warming-up te doen, want dat was er natuurlijk vooraf bij ingeschoten. Rakheem Shermarkia die de eerste helft had moeten toekijken kwam erin voor Jordy Polak.

De bezoekers begonnen sterk aan de tweede helft en zagen na 10 minuten dat een Strijen verdediger de bal met de hand wegsloeg uit de eigen zestienmeter. De scheidsrechter had dit ook gezien en wees opnieuw naar de elfmeterstip voor Neptunus-Schiebroek. Ditmaal nam Quinten van Oers plaats achter de bal. In eerste instantie keerde de doelman de bal nog, maar de scheidsrechter had gezien dat een speler van Strijen te snel inliep en hij liet de strafschop dus overnemen. Quinten maakte ditmaal geen fout en schoot de bal feilloos in de andere hoek, 2-4. Zegt u het maar, na het zien van dit filmpje (https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=454671731277427). Was dat overnemen terecht of niet? Het is zeer twijfelachtig.

Het duel leek de 20 minuten daarna in slaap gesust. Het was niet best van beide kanten. Strijen zette echter nog het meeste aan en wist dan na ongeveer een half uur spelen ook de aansluitingstreffer te maken, 3-4. Coach Ron Verschuuren liet hierna Stefan Boers zijn rentree maken na veel blessure leed. Vorige week kon Stefan op de Easter Open af en toe 10 tot 15 minuutjes spelen en kon nu nog een kwartier aan de bak om de drie punten veilig te stellen. Hij verving Ricardo Pors op de rechtsback positie. Even later gingen een speler van Strijen en Anish Meijer allebei met gestrekt been gevaarlijk een duel aan. De speler van Strijen maakte een trappende beweging richting Anish onder het oog van de scheidsrechter en kon met direct rood vroegtijdig gaan douchen. Na 3 gele kaarten was het alweer de vierde kaart voor de thuisploeg deze middag tegenover nul voor onze ploeg.

Het bleef nog even spannend in het dorpje Strijen. Het lukte Neptunus-Schiebroek niet om meteen gebruik te maken van de man meer situatie. Ondertussen was de thuisploeg echter bezig om zichzelf volledig uit de wedstrijd te praten. De irritante middenvelder van Strijen kreeg net als bij ons een gele kaart omdat hij zijn frustraties op een verkeerde manier uitte. Het was alweer zijn zevende kaart van het seizoen, en dat bij A junioren. Waar gaat het mis?

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd trapte doelman Elmar de bal hard en ver uit zijn handen over de middenlijn. De bal viel voor invaller Rakheem precies goed. Hij kon de laatste verdediger passeren en verschalkte ook de doelman, 3-5. De spelbepaler dit deze tweede helft vooral acteerde vanaf de rechterkant kreeg het hierna op zijn heupen. Een lange bal van Stefan op de zojuist voor Anish ingevallen Jordy was perfect, de controle van Jordy iets minder. De doelman was iets eerder bij de bal, maar schoot de bal keihard tegen Jordy aan. Rakheem was er als de kippen bij en schoot opnieuw raak, 3-6. In de blessuretijd kon Lorenzo van Staten aan de linkerkant de bal tussen twee verdedigers in alsnog bij Rakheem krijgen. Na een individuele actie binnen de zestienmeter bepaalde Rakheem de eindstand van vanmiddag op een keurige 3-7 overwinning!

XerxesDZB speelde zeer verrassend gelijk bij Rijnmond Hoogvliet Sport (2-2) en JHR verspeelde thuis dure punten tegen GLZ Delfshaven (1-1). De spanning in de competitie neemt week na week toe. Na afloop werd er door een groot gedeelte van het team (eindelijk) een overwinningsbiertje gedronken bij terugkomst op de club. Dat moeten we vaker doen! Volgende week wordt het thuisduel tegen Jonge Spartaan uitgesteld omdat doelman Elmar een open dag heeft op een school in Nijmegen. Wordt toch lastig spelen zonder doelman. Dat duel is nu verplaatst naar 4 mei. Wel blijft de topper tussen JHR en XerxesDZB voor volgende week gepland staan. Nu al heel benieuwd naar de uitslag van dat duel.

Het eerst volgende duel voor Neptunus-Schiebroek staat nu gepland op zaterdag 20 april. Het gaat dan voor de eerste keer dit seizoen spelen tegen Zuidland. Een ploeg die op verliespunten boven ons staat en al heel het seizoen meedoet om de bovenste plaatsen. Vooral in het begin waren zij het die lange tijd aan kop van de ranglijst stonden. Het duel wordt gespeeld in Zuidland op Sportpark Groot Nibbeland en begint om 14.30 uur. Misschien iets eerder verzamelen?

Opstelling: Van de Ree; Pors (Boers '74), Vos, Vredebregt (Suurbach '32), Meijer (Polak '87); Van Staten, Rahman, Van Oers, Polak (Shermarkia '45); Koeleman en Minke.