Zaal 1 pakt verdiend punt in topper tegen RS

In de op één na laatste zaalwedstrijd van het seizoen heeft Neptunus-Schiebroek in eigen huis een verdiend punt overgehouden aan de topper tegen de nummer 2 van de ranglijst, RS 4.

Na een weekje zaalvoetbalrust was het weer tijd voor om een potje te spelen om de maandagavond. Het zou alweer het één na laatste duel van het seizoen gaan worden en het laatste duel in de Wilgenring dit seizoen. Om 21.00 uur begon het duel tegen RS. RS staat al het hele seizoen in de top van de ranglijst en in het uitduel verloren we nog redelijk kansloos tegen deze tegenstander. Na veel afmeldingen vanwege voornamelijk blessures eindigde de teller al op zondag op slechts vijf spelers in totaliteit inclusief keeper. En dat is precies het aantal dat je nodig hebt. Een wissel is echter wel handig en dus werd er weer gezocht naar een extra speler. Die werd dit keer gevonden in de aanvoerder van Zaterdag 2: Daniël Baars.

Neptunus-Schiebroek begon vanavond goed aan het duel. Het leek er even echt op alsof iedereen er zin in had. Daniël begon als wissel, even kijken, even wennen. Na een heftige eerste zeven minuten mocht Mark een hoekschop nemen en kon Dave deze bij de tweede paal keurig tegen de touwen schieten, 1-0. Daniël verving Dave en werd enkele minuten later dankzij een pass van Mark vanaf eigen helft op zijn wenken bediend. Op het laatste moment kwam er echter een speler van RS tussen die de bal vervolgens in het eigen doel werkte omdat de doelman daardoor op het verkeerde been stond, 2-0. Het lukte niet om deze voorsprong van twee doelpunten lang vast te houden. RS scoorde de aansluitingstreffer, 2-1. Het duel ging hierna tot de rust redelijk gelijk op en tot aan die rust werd er ook niet meer gescoord. Al had Neptunus-Schiebroek dat wel moeten doen. We telden meerdere kansen, maar het lukte niet om de gelegenheidsdoelman te passeren.

In de tweede helft gaf RS in het begin meteen even gas en scoorde heel snel de gelijkmaker, 2-2. Neptunus-Schiebroek was onder de indruk. Het verloor de balans in het team, zoals wel vaker gebeurde dit seizoen in de tweede helft. RS leek, nadat die gelijke stand lang bleef staan, met de overwinning aan de haal te gaan door 6 en 5 minuten voor tijd te scoren (2-4). De thuisploeg gaf echter niet op en rechtte nog eenmaal de ruggen. Er werd net als in de openingsfase van het duel weer beter gevoetbald. Freek gaf de pass en Lucas scoorde, 3-4! Hoe lang nog? Eén minuut gaf coach Wilko aan vanaf de zijlijn. Neptunus-Schiebroek veroverde de bal. RS trok zich terug. Aanvoerder Mark in balbezit. Geen afspeelmogelijkheden. Kijken, nog eens kijken en dan…schieten! Met een vlammend afstandsschot schoot hij de bal in de kruising, 4-4!

Maar er was nog tijd. RS zocht de aanval. Grote kans voor de bezoekers. Neptunus-Schiebroek krijgt de bal niet weg. Wissel Dave vraagt hoe lang nog? 20 seconden. Dat hoorde de scheidsrechter. Hij lachte en knikte. Ja, het is goed nog 20 seconden. Aftellen. Lucas krijgt de bal aan de rechterzijde aangespeeld. Hij schiet, maar de doelman keerde de inzet. De scheidsrechter kijkt naar de Schiebroekse bank en fluit af. Dat was wat geweest zeg. Toch een keurig gelijkspel tegen de nummer twee van de ranglijst. Een mooi spektakelstuk was het vanavond. Sportief, respect en een heerlijke potvoetbal. Zo zou het altijd moeten zijn!

Volgende week sluit Neptunus-Schiebroek het zaalvoetbalseizoen af met een uitwedstrijd bij PPSC. De tegenstander waartegen het zaalvoetbalavontuur afgelopen zomer begon. De cirkel is dan rond, waarna een officiële seizoensafsluiting uiteraard, zoals afgesproken, nog zal volgen. Het duel bij PPSC begint volgende week al om 19.00 uur in Sporthal Margriet te Schiedam.