Als mosterd na de maaltijd

Vorige week speelde Neptunus-Schiebroek Zaal 1 een teleurstellende laatste zaalwedstrijd. Het duel tegen PPSC maakte echter wel de cirkel rond.

Een beetje laat dat laatste verslag, de afgelopen week: geen tijd, geen inspiratie, geen zin…

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2012-2013 moest Neptunus-Schiebroek op bezoek bij PPSC. De tegenstander waar tegen het in de zomer van 2012 had geoefend. Het was immers een bevriend team en dus een ideale oefenpartner. Na een seizoen vol met leuke en redelijke sportieve wedstrijden was er van die "vriendschap” in sporthal Margriet helemaal niets meer over.

De cirkel was rond na vele wedstrijden weer spelen tegen PPSC, maar ook vanwege de nieuwe terugkeer van Tim van der Velde, de afmelding van Simon Koeleman voor de training van A1 (dat nog op titelkoers ligt), de afmeldingen van Thomas van Kan en Maarten Maissan vanwege blessures én de afmelding van Freek van 't Land om zich te sparen voor het eerste elftal. Tja…de cirkel is daarmee rond zullen we maar zeggen. Thomas was dan als supporter wel mee, maar lag ongeïnteresseerd op de tribune (zie foto).

Coach Wilko week af van het standaard strijdplan om Dimitri Koliakoudakis te laten beginnen. Hij begon samen met Tim op de bank. Na 3 minuten spelen nam Matty Häupler het openingsdoelpunt voor zijn rekening en dachten we er weer even aan hoe gemakkelijk het ging in het duel in Sporthal Kralingen dat we wonnen van PPSC. Vandaag wilde PPSC zijn gram halen voor die nederlaag. En dat niet alleen op voetbalgebied. De Schiedammers namen voor de rust een 3-1 voorsprong en hadden al een eerste gele kaart op hun naam voor een idiote natrap tegen Lucas van Kan. Dave Bierhuizen maakte op aangeven van Mark van Leeuwen vlak voor rust de aansluitingstreffer, 3-2.

In de tweede helft maakte Matty gelijk, 3-3, maar meteen daarna volgden de vierde en vijfde Schiedamse treffer. Na nog een gele kaart volgde een rode en daarna voor een andere speler nog een gele voor de thuisploeg. Een vrije trap die volgde werd aangelegd door Matty en door Mark heerlijk in de kruising geschoten, 5-4. De Schiedammers scoorden 6-4 waarna het gedrag van hun aanvoerder misselijkmakend werd. Het ontging de scheidsrechter en niemand van zijn teamgenoten riep hem tot de orde en dus besloot Mark te wisselen en werd Lucas voor de zekerheid naar de kant gehaald. Tim bracht in de laatste minuut het verschil terug naar één doelpunt. We verloren dit laatste zaalduel met 6-5. Een vervelende wedstrijd. De Schiedamse aanvoerder vertrok na het laatste fluitsignaal direct uit de sporthal, waarschijnlijk met het schaamrood op de kaken. Wat een voorbeeld… De Pro Patria Stormvogels Combinatie liet zich vanavond van zijn slechtste kant zien.

Na afloop van de wedstrijd werd er terug gekeken naar deze wedstrijd. Niemand had ooit eerder een aanvoerder zich zo zien misdragen, maar er werd ook gekeken naar het afgelopen seizoen. Het klopte niet dat Matty vandaag twee keer had gescoord, want daardoor was hij zijn 1-op-1 kwijt. Zijn gemiddelde was nu iets beter dan dat. Tim was stil. Hij had weliswaar het beste gemiddelde (38 uit 20) dit seizoen, maar werd niet de topscorer. Dat werden Lucas en Mark samen met 39 doelpunten (in, beide, 30 wedstrijden). Dave probeerde vooruit te kijken. Volgend seizoen nog een zaalteam? Het lijkt er niet van te gaan komen. Het lijkt bij één seizoen te blijven, maar het was stil in de kleedkamer en er werd overheen gepraat. Het kan dus nog…, maar de cirkel is rond. En dit verslag…als mosterd na de maaltijd!