Als je een doelpunt meer maakt dan de ander, dan win je

Neptunus-Schiebroek A1 speelde in Klaaswaal tegen het stugge SSS niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar pakte wel de volle winst. Een belangrijke, maar benauwde zege!

Coach Ron Verschuuren had, waarschijnlijk voor de eerste keer dit seizoen, de beschikking over een volledig fitte selectie. De keuzes voor de basiself waren er dus uitgebreid. Simon had zich na de viering van zijn verjaardag die avond ervoor verslapen, omdat hij was vergeten om zijn wekker te zetten… De spits startte dan ook langs de kant als grensrechter.

Vorige week speelde de ploeg van Ron Verschuuren nog geweldig als eenheid bij en tegen koploper Zuidland. De Zuidlanders werden daarmee gepasseerd op de ranglijst. Deze week was er echter, vooral in de eerste helft, geen schim over van die ploeg. Het kreeg wel wat kleine kansjes, maar echt grote mogelijkheden werden niet gecreëerd. Het ontsnapte vlak voor rust toen een speler van de thuisploeg de bal van afstand op de onderkant van de lat schoot. Gelukkig belandde de bal aan de goede kant van de lijn en dus niet in het doel.

De rust werd ingegaan met de brilstand nog op het bord. De ploeg uit Klaaswaal hield stand. Anish Meijer, die in de eerste helft een gele kaart had gekregen, werd vervangen door Quinten van Oers. De tweede helft gaf een iets beter spelbeeld voor de bezoekers en dat leverde na 9 minuten in de tweede helft dan ook een doelpunt op. Na het goede voorbereidende werk en assist van Rakheem Shermarkia kon Jurriën Minke de openingstreffer maken, 0-1. De opluchting was daar, ook in Barendrecht (bij Zaterdag 2) waar begeleider Wilko Poulie op de hoogte werd gehouden van de tussenstand in Klaaswaal.

De voorsprong werd niet lang vastgehouden. Een onoplettendheid, een miscommunicatie, een goede actie van de SSS'er, noem het zoals je wilt, feit blijft dat het acht minuten na de openingstreffer weer gelijk was tegen deze laagvlieger in de competitie, dat mag nooit gebeuren, 1-1. Neptunus-Schiebroek kon weer opnieuw beginnen. Coach Ron besloot om laatkomer Simon toch zijn speelminuten te geven.

Verdediger Mitchell Vredebregt, inmiddels ook met een gele kaart op zak, gaf een lange bal naar voren. Rakheem ging onder de bal door en Simon werd daarmee op snelheid weggestuurd. De spits scoorde toen hij net zes minuten in het veld stond, 1-2. Met nog ongeveer een half uur te spelen bleef het spannend. Het voetbal niet best. Ook de thuisploeg was niet bij machte om er iets van te maken en was het wachten op het laatste fluitsignaal en in Barendrecht op het verlossende telefoontje. De drie punten zijn binnen! Heel belangrijk in deze laatste fase.

Jonge Spartaan won ook moeizaam bij Strijen, ook met 1-2. Volgende week komt de ploeg uit Middelharnis naar de Hazelaarweg, een echte topper. Nummer 2 tegen nummer 4 (ook al staan wij natuurlijk in punten bovenaan met die Strijen-wedstrijd erbij), aanvang 10.00 uur.

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers, Vredebregt, Meijer (Van Oers '45); Van Staten (Rahman '32), Suurbach, Shermarkia, Vos, Polak (Koeleman '60); Minke.