A1 verliest opnieuw vooral van zichzelf

Neptunus-Schiebroek A1 heeft de titelkansen verspeeld in de thuiswedstrijd tegen concurrent Jonge Spartaan A1 (2-3).

Vorige week ging het al moeizaam bij SSS A1 en werd er niet als team gespeeld en gestreden voor de overwinning. Vandaag was dat wellicht nog erger. We houden het dus ook kort vandaag. De spelers van koploper XerxesDZB A2 zagen in de eerste helft weer een zeer matig A1. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Met een opeenstapeling van persoonlijke fouten stond het bij rust met 0-2 achter en dat was helemaal niet onterecht. Al had Jordy de marge op één doelpunt moeten brengen, maar zijn inzet vlak voor rust belande slechts op de paal.

Vlak na de rust had spits Jurriën pech nadat hij met goed doorjagen eerder bij de bal was dan zijn tegenstander, maar de bal op de lat kopte. Halverwege de tweede helft had de ploeg van Ron Verschuuren weer pech. Verdediger Anish Meijer raakte de bal goed en hard bij het uitverdedigen. Hiermee werd de doelman van Jonge Spartaan verrast, maar kon de bal nog niet over het doel tikken en daarmee een doelpunt voorkomen. Een paar minuten later viel het doelpunt wel aan de andere kant nadat Anish was vervangen door Lorenzo en de ploeg aanvallender ging spelen. 0-3 en een ongekende slechte thuisreeks werd voortgezet.

In de laatste vijf minuten werd er pas gestreden. Een fantastische bal van Rakheem viel achter de verdediging. Die door Simon op snelheid werden geklopt. De rechtshalf kon goed aannemen en de bal in de verre hoek inschieten, 1-3. Er leek weer hoop te zijn. Helemaal nadat Jurriën na opnieuw goed door jagen de 2-3 inkopte. De druk nam toe, maar het was te laat. Het bleef bij 2-3. Kampioenschap verspeelt.

Het werd al even genoemd in het verslag, maar het is werkelijk ongekend hoe slecht er op eigen veld gespeeld wordt. Dit was alweer de derde nederlaag op eigen veld en met daarbij nog 2 gelijke spelen zijn de resultaten op eigen veld barslecht. Wat dan heel opvallend is: A1 is de best presterende ploeg in uitwedstrijden met een ruime voorsprong op de concurrentie.

Is er dan niets positief te melden? Jawel, spits Jurriën Minke maakte vanochtend zijn 150ste doelpunt sinds zijn overgang, 5 jaar geleden, vanaf Hillegersberg. Wat een gemiddelde! Dertig doelpunten per seizoen!

Spits Jurriën na één van zijn doelpunten dit seizoen.

Volgende week speelt A1 nog één wedstrijd. Er moet in de laatste weken een wonder gebeuren wil A1 nog kampioen worden. Tegen concurrent Zuidland staat dan ook niet veel meer dan de eer op het spel. Op eigen veld wordt er dan om 12.00 uur afgetrapt.

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers (Meijer '70), Vredebregt, Meijer (Van Staten '60); Koeleman, Rahman, Shermarkia, Suurbach, Polak; Minke.