We zijn weer begonnen!

De bal rolt weer, het seizoen 2013-2014 is nu echt begonnen!

Vorig week speelde de zaterdagselectie om de Hanzecup in Zwolle met daarbij een groot deel van de spelers van het tweede elftal. Deze zaterdag stond de oefenwedstrijd tegen vierde klasser SCO’63 op de agenda.

De Spijkenissers waren op donderdagmiddag gevonden als de nieuwe tegenstander vanwege de afmelding van tweede klasser CWO. Vanwege vele afmeldingen bij het eigen team kon trainer Piet van Veen niet beschikken over een aantal vaste waarden van het vorige seizoen. Het jonge team (gemiddelde leeftijd 21,9) wat de trainer uiteindelijk het veld in stuurde deed echter wel wat het moest doen tegen deze tegenstander. Het kreeg geen tegendoelpunten en scoorde er lustig op los. De 7-0 eindstand was nog veel hoger opgelopen als de scheidsrechter het duel niet voortijdig had beëindigd. Elftalleider Wilko Poulie moest als vervanger optreden omdat de gevraagde leidsman niet kwam opdagen. Hij vond het na 20 minuten spelen in de tweede helft welletjes. De onsportieve tegenstander moest tegen zichzelf beschermt worden en voordat er spelers van Neptunus-Schiebroek werkelijk het slachtoffer werden van échte "aanslagen” werd het duel beëindigd.

De vierde klasser was geen maatgevende tegenstander, maar vooral in de eerste helft heeft de trainer weer veel positieve dingen gezien. Na 7 minuten spelen schoot Maarten Maissan van afstand de openingstreffer tegen de touwen op een assist van Jurriën Minke. Neptunus-Schiebroek had vervolgens wel een groot veldoverwicht maar misten vele kansen om de score al vroegtijdig verder uit te breiden. Voor rust scoorde spits Marcel van Eijle twee maal op aangeven van Jurriën Minke en Stefan Boers. Op slag van het rustsignaal scoorde Jurriën de 4-0 op een assist van Tim Maat.

Halverwege werd doelman Mitchell Romijn ingebracht voor Ashwin Meijer en verving Simon Koeleman spits Marcel van Eijle. De ingevallen Simon gaf meteen zijn visitekaartje af met twee doelpunten en een assist had hij het grootste aandeel in de drie doelpunten van de tweede helft. Maarten Maissan en Nenad Tanaskovic waren aangever voor de doelpunten van de ingevallen spits. De assist die Simon gaf werd door Tim Maat ingeschoten waarmee hij de eindstand op 7-0 bepaalde. In de gespeelde 65 minuten had de score al hoger moeten oplopen. Vele kansen werden niet benut. Dat zijn verbeterpunten. Na een uur spelen miste Maarten Maissan een strafschop door de bal op de paal te schieten.

Al met al, we zijn weer begonnen, maar het echte werk moet nog beginnen. De komende twee weken staan er drie bekerwedstrijden op de agenda. Achtereenvolgens ontmoet men DCV 2, Victoria’04 2 en Smitshoek 3. Drie tegenstanders waartegen de krachten beter gemeten kunnen worden en ook interessante duels zullen zijn. Victoria’04 was immers de grote concurrent van vorig seizoen (1-2 uit, 1-1 thuis) en Smitshoek was ook vorig jaar een tegenstander in de beker, de degradant van het afgelopen seizoen werd toen met 3-5 verslagen. Ook DCV is een gerenommeerde tegenstander en dus kijken we uit naar volgende week als de ploeg uit Krimpen aan den IJssel om 11.30 uur wordt ontvangen aan de Hazelaarweg.

Opstelling: Meijer (Romijn ’45); Maat, Boers, Taouil, Van Deelen; Van Kan, Maissan, Tanaskovic, Banis, Minke; Van Eijle (Koeleman ’45).