Zaterdag 2 toont veerkracht in eerste bekerduel

Halverwege zag je nog "verslagen” gezichten, maar na een ongekende comeback in de tweede helft waren er alom tevreden Zaterdag 2 spelers. DCV 2 stond na de slotminuut alsnog met lege handen.

Vorige week was er de oefenwedstrijd tegen SCO’63. Er kon vrij gespeeld worden. De tegenstander leunde achterover en kon eigenlijk niets inbrengen. Trainer Piet van Veen waarschuwde ervoor vandaag. Ondanks dat er tegen een kersverse 3e klasser werd gespeeld, tegenstander DCV 2 werd vorig seizoen kampioen in de 4e klasse, moest er worden gewaakt voor gemakzucht en onderschatting. Voorafgaand was de trainer nog uitgebreid aan het woord over onder andere de speelwijze.

Het leek in de eerste helft echter allemaal aan dovemansoren besteed. Verzorger en audiciën Michel van Leeuwen, die nog vakantie vierde op Sicilië, kon de manschappen dus niet afhelpen van de plotseling ontstane gehoorproblemen. In de rust was het dan maar aan de trainer zelf om het gehele verhaal, aan praktijk voorbeelden gekoppeld, te herhalen. Zaterdag 2 had in de eerste helft al een, bijna,onmogelijke achterstand opgelopen van 0-3.

De cadeautjes aan de fellere tegenstander waren meer regel dan uitzondering in de eerste helft. Promovendi DCV werd volledig in het zadel geholpen door de thuisploeg. Na bijna een kwartier spelen nam de ploeg uit Krimpen aan den IJssel al een voorsprong. Een speler van de bezoekers kon na een hoekschop in de zestienmeter volledig vrijstaand de bal inschieten. Nog geen tien minuten later viel het hele veld open door teveel vooruit spelende middenvelders en kon een snelle counter omgezet worden in een doelpunt. Vrij voor het doel kon een DCV’er eenvoudig de score verdubbelen, 0-2. Een minuut later was er geen concentratie en werd de bal zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld met een doelpunt tot gevolg, 0-3.

Het gevolg een boze trainer, gewoon omdat het ervaren middenveld niet de taak had gedaan die ze moesten doen. Dat had ook eerste elftal speler Freek van ’t Land gezien, die deze ochtend de kantine opende op ons vroege verzameltijdstip van 10.00 uur. Het middenveld liep alle gaten dicht voor de aanvallers en liet achter zich een gapend gat. Ideaal voor de rappe spelers van DCV. Men erkende de fouten halverwege.

Eén van de weinige DCV pogingen in de tweede helft. De vrije trap van de aanvoerder zwaait ver af.

Ondanks de achterstand ging de ploeg daardoor met veel goede moed de tweede helft in. Maar wat kan je nog bij een 0-3 achterstand. Terugkomen in de wedstrijd moet sowieso en misschien zit er nog een gelijkspelletje in..., maar als je heel snel terugkomt in de wedstrijd dan zit er wellicht nog meer in.

Aan de eerste opdracht werd voldaan, meteen terugkomen in de wedstrijd en daarmee ook gelijk de tweede, snel scoren. Simon Koeleman gaf meteen na rust voor en Jurriën Minke schoot binnen, 1-3. Nu is er weer van alles mogelijk! Ondertussen werd het duel harder en werden er fellere duels uitgevochten. De meesten zonder problemen. Na een kwartier in de tweede helft gingen Tim Maat en een speler van DCV samen op de bon. Een paar minuten later knokte David Stolk zich door het middenveld en gaf de bal prima mee op Simon Koeleman. Hij passeerde zijn tegenstander op snelheid en vond voor het doel de vrijgelaten Marcel van Eijle. De spits schoot goed in en scoorde de aansluitingstreffer, 2-3. Matty Häupler, die net van vakantie terug was gekeerd, viel even na het doelpunt in voor Marcel van Eijle. Op de bank vandaag ook de eveneens van vakantie teruggekeerden David van Dijk en Tim Häupler.

Na de aansluitingstreffer werd het duel steeds meer een echte wedstrijd. DCV voelde dat het misging en ging op jacht naar een doelpunt. De bezoekers maakten het doelpunt wel, maar grensrechter Hans Brandt had gezien dat de speler die dat deed in buitenspel positie stond en werd dus terug gefloten door de, vandaag, redelijk fluitende scheidsrechter Storm.

Na meer dan een uur spelen kwam Zaterdag 2 op gelijke hoogte met de tegenstander. Bijna identiek aan het tweede doelpunt, maar nu met wat andere hoofdrolspelers. Dit maal was het aanvoerder Martijn van den Berg die zich erdoorheen vocht en de bal uitstekend meegaf op de weer op snelheid zijnde Simon Koeleman. De rechtshalf gaf weer een perfecte assist en Nenad Tanaskovic kopte met een werkelijk schitterende snoekduik de 3-3 tegen de touwen! Beide ploegen gingen met nog 10 minuten te spelen op jacht naar het winnende doelpunt. De thuisploeg probeerde weer via Simon de aanval te zoeken, die ditmaal werd opgezet door Stefan Boers. De voorzet was er weer wel, maar een DCV been stond Jurriën Minke in de weg. De scheidsrechter beloonde deze aanval echter niet met een hoekschop. Aan de andere kant kwam een DCV’er gevaarlijk vrij voor het doel van Ashwin Meijer, maar de in de rust ingevallen doelman pakte de inzet op geweldige wijze en hield daarmee zijn team op de been.

Als in de slotminuten beide ploegen nog recht denken te hebben op een overwinning en het spel over en weer gaat worden de duels harder en harder. Waardoor leider en interim verzorger Wilko Poulie voortdurend het veld in moest. Jaouad Taouil en David Stolk krijgen geel aan Neptunus-Schiebroek zijde, maar de kaarten bij de bezoekers blijven uit.

Assist gever Simon Koeleman verbijt de pijn na een nieuwe overtreding, geen gele kaart dus.

De klok tikt door en de leidsman kijkt voortdurend op zijn horloge. Na een mislukte DCV aanval kiest de scheidsrechter nog eenmaal om te laten doorspelen. Zaterdag 2 komt er snel uit en krijgt de bal opnieuw bij Simon Koeleman. De rechtshalf levert zijn vierde assist van de middag perfect af op het hoofd van linkshalf Jurriën Minke. Jurriën kopt de bal heerlijk tegendraads in buiten bereik van de DCV goalie. Het winnende doelpunt is een feit en de feeststemming idem dito. Evenals langs de zijlijn waar Zaterdag 1 en Dames 1 aandachtig toeschouwer waren van deze ongekende comeback.

De spelers feliciteren Jurriën Minke met het winnende doelpunt. Fotograaf Jan D. Swart heeft oog voor detail. Logo keurig in het midden!

Zaterdag 2 stapte zodoende alsnog tevreden van het veld. Behalve Roland van Deelen, die met voldoende zelfkritiek, teleurgesteld over zijn eigen spel de kleedkamer opzocht. Nu even genieten van een goede tweede helft en dan dinsdag de strijd aan met Victoria’04 2. Een tegenstander waar Zaterdag 2 natuurlijk een geschiedenis over te vertellen heeft.

Vorig jaar werd er in Vlaardingen, vrij vroeg in het seizoen met 1-2 gewonnen. Daarna werden de Vlaardingers de grote concurrent in de competitie. Na de winterstop werd er in een fletse topper 1-1 gelijk gespeeld aan de Hazelaarweg, waarna de Victorianen 10 duels tot het einde van de competitie op 1 schamel puntje achter Zaterdag 2 aan liepen in de competitie. Zaterdag 2 maakte, zoals u weet, geen fout meer en pakte het kampioenschap. De Vlaardingers wisten niet te promoveren via de nacompetitie en zijn dus nog steeds 3e klasser. Eén ding is zeker, ze zullen gebrand zijn op een revanche, maar wij zullen toch zeker willen laten zien dat dat kampioenschap geen vergissing was. De teams zullen enigszins veranderd zijn ten aanzien van vorig seizoen, maar dat zal niets af doen aan de onderlinge belangen.

Victoria’04 2 en Smitshoek 3 speelden hun eerste duel gelijk in Barendrecht, 2-2. Neptunus-Schiebroek gaat dus dinsdag als koploper in deze bekerpoule naar Vlaardingen, aftrap op Sportpark Broekpolder is op het vroege tijdstip van 18.45 uur.

Opstelling: Romijn (Meijer ’45); Maat, Boers, Van den Berg, Van Deelen; Koeleman, Stolk, Taouil, Minke; Van Eijle (M. Häupler ’63).