Slordig puntenverlies in Vlaardingen

Een doelpunt minder dan afgelopen zaterdag en dus een gelijkspel, weer veel doelpunten en ondanks het onnodige gelijkspel nog voldoende vooruitzichten op de volgende ronde.

Voor de tweede bekerwedstrijd moest Piet van Veen met zijn team naar Vlaardingen voor de wedstrijd bij Victoria’04 2. Na het vorige verslag gelezen te hebben, weet iedereen inmiddels dat het een duel met geschiedenis is en uiteraard was het met de begeleidingsstaf van deze tegenstander even terugkijken op de laatste fase van de competitie.

In een weer, noodgedwongen, nieuwe samenstelling was het opnieuw puzzelen om de beschikbare manschappen op de juiste positie te posteren. De het veld ingestuurde basiself begonnen vanaf meet af aan met een kat en muis spel met de tegenstander, dat geen schim vertoonde van de ploeg die vorig seizoen de grote concurrent was. Langzaam groeide Neptunus-Schiebroek in de wedstrijd en kreeg een lichtelijk veld overwicht.

Na bijna een half uur spelen kwam het eerste doelpunt. Zaterdag 2 nam een voorsprong. Jurriën Minke werd weggestuurd, won het duel en speelde de bal af aan spits Marcel van Eijle. Marcel passeerde de doelman met een lage schuiver in de korte hoek, 0-1. Vreemd zoals het klinkt, maar zoals het wel gebeurde, Neptunus-Schiebroek verloor de grip op het duel. Er werden slordige fouten gemaakt over het hele veld. We liepen letterlijk achter de hielen van de tegenstander aan.

Elf minuten had Victoria’04 toch nog nodig om op gelijke hoogte te komen. Doelman Ashwin Meijer redde nog een eerste gevaarlijke doelpoging, maar kon negen minuten voor rust niet voorkomen dat de kleinste, ongedekte, linker aanvaller vrij kon inkoppen. Victoria’04 zette door en verkreeg een paar minuten na de 1-1 een hoekschop. Dezelfde speler, nummer 11, ging achter de bal staan en krulde de bal in de uiterste verre hoek, via de paal, het doel in, 2-1. Slordig, onnodig en pijnlijk!

Een opleving was er vlak voor rust. In deze aanval was Simon Koeleman de sterkste. In de zestienmeter werd hij gestuit, maar kreeg de bal toch nog bij de goed gepositioneerde Marcel van Eijle. De spits maakte de gelijkmaker op slag van rust, 2-2.

Halverwege verving Wesley Banis spits Marcel van Eijle, waardoor iedereen in positie naar voren werd geschoven en Wesley naast David van Dijk als controlerende middenvelder kwam te spelen. In de dertig minuten na rust had Neptunus-Schiebroek weliswaar een licht overwicht, maar kwam het niet tot scoren. Een kopbal van Jurriën Minke tegen de buitenkant van de paal was het grootste wapenfeit. In de 77ste minuut was er even een onoplettend moment aan Schiebroekse zijde. Victoria’04, dat in de tweede helft nauwelijks iets in te brengen had, kwam toch weer op een voorsprong. Vanaf het middenveld kwam de beste Vlaardinger opgelopen en kreeg de bal in de diepte aangespeeld. Hij schoot knap binnen, 3-2.

In de laatste twintig minuten bracht coach Piet van Veen twee aanvallende wissels, maar beide kregen niet het stempel van de Gouden Wissel. De laatste minuut van de officiële speeltijd liep en de druk was toegenomen op het Victoriaanse doel. David van Dijk was het die de moeilijke, maar even fijne assist gaf op Jurriën Minke. Met een heerlijk schot scoorde Jurriën alweer een prachtig doelpunt. De gelijkmaker, 3-3 in de laatste minuut, een patent?

Victoria’04 was geknakt en enkele seconden voor tijd kon Simon Koeleman nog gevaarlijk doorkomen in de zestienmeter, maar werd net op tijd gestuit door één van de verdedigers. Ondanks de vele wissels van de tweede helft aan beide zijde en een lange blessurebehandeling van een speler van Victoria’04 gunde de warrige scheidsrechter Van Vliet ons niet de rechtmatige blessuretijd.

Teleurgesteld, maar vooral over het spel als TEAM, verliet Neptunus-Schiebroek vanavond het complex van Victoria’04. Het enige positieve…weer niet verloren van deze tegenstander. En daarbij nog voldoende uitzicht op een plaats in de volgende ronde. DCV 2 won deze avond op eigen veld met maar liefst 6-1 van Smitshoek 3. Aankomende zaterdag gaat Zaterdag 2 op bezoek in Barendrecht, aftrap 15.00 uur.

Er was die avond ook nog ‘slecht’ nieuws voor trainer Piet van Veen. De huidige aanvoerder en verdediger Martijn van den Berg heeft een baan aangeboden gekregen in Singapore en gaat per 27 september al emigreren. Het is een aderlating voor het TEAM, maar uiteraard gunnen we Martijn het allerbeste!

Opstelling: Meijer; Maat, Boers, Van den Berg, Van Deelen; Van Kan (El Mahjoubi ’70), Van Dijk, Koeleman, Maissan (Van der Gaauw ’75), Minke; Van Eijle (Banis ’45).