Zaterdag 2 start goed in de tweede klasse

In de eerste competitiewedstrijd op eigen veld tegen VVOR 2 is Zaterdag 2 goed van start gegaan met een keurige overwinning.

Na twee overwinningen en een gelijkspel had Zaterdag 2 zich, omgeven met derde klassers, vrij eenvoudig geplaatst voor de tweede bekerronde. Dit weekend was de competitie start. Het thuisduel tegen VVOR stond op de agenda. Vooraf werd er veel gesproken over de eerste wedstrijd in de tweede klasse. Hoe staan we ervoor? Waar staan we in deze competitie?

Vorig seizoen promoveerde Zaterdag 2 vanuit de derde klasse en had daarin enige, weliswaar minieme, tegenstand van VVOR 4. De stap naar het tweede elftal van de ploeg uit Rotterdam Oost leek dan ook groot, maar niets bleek minder waar. Juist omdat de tegenstander ook wilde voetballen en zich niet ingroef in de eigen zestienmeter, zoals in de derde klasse regelmatig gebeurde, werd het steeds een stukje makkelijker in de wedstrijd.

Het duel begon vandaag om 12.00 uur op eigen terrein. Geen laatkomers vandaag, dus kon er gespeeld worden in de opstelling die vooraf door trainer Piet van Veen bepaald was. Neptunus-Schiebroek startte goed aan de wedstrijd. Nenad Tanaskovic mocht in de vierde minuut een hoekschop nemen. VVOR kreeg de bal niet weg. David van Dijk kon de bal opnieuw inbrengen waarna Simon Koeleman de 1-0 voorsprong tegen de touwen schoot. Een flitsende start!

Echter hield Neptunus-Schiebroek het niet vast. De thuisploeg liet teveel ruimtes vallen en maakte het veld te groot. Het was wachten op een doelpunt tegen. Die kwam er ook. De rechtsbuiten van de bezoekers kon ongezien doorlopen op het doel van Ashwin Meijer en de bal binnen schieten, 1-1. Dit gebeurde halverwege de eerste helft. Er kwamen kansen over en weer. Jurriën Minke kwam tweemaal gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar vond beide keren de doelman op zijn pad. VVOR raakte de paal en de lat. Een gelijke stand bij rust leek gerechtvaardigd.

Halverwege wisselde trainer Piet van Veen driemaal. Gino Looije, Jaouad Taouil en Marouane Taouil kwamen in het veld voor Roland van Deelen, Thomas van Kan en Nenad Tanaskovic.

In de tweede helft had de debutant in de tweede klasse vanaf meet af aan het betere van het spel. De in de rust besproken punten werden goed opgepakt. Op het middenveld controleerden David van Dijk en Wesley Banis en
achterin vielen de backs Gino Looije en Jaouad Taouil goed in. Martijn van den Berg en Stefan Boers hielden het dicht en speelden korter op het middenveld waardoor de tegenstander minder ruimte kreeg.

Na enkele minuten werd Jurriën Minke aan de linkerkant van het veld weggestuurd en passeerde op snelheid zijn tegenstander. In de zestienmeter gaf hij de bal mee aan Simon Koeleman die op zijn beurt Maarten Maissan aanspeelde. Mijn zijn rug naar het doel legde hij prima aan op Marouane Taouil. Hij legde de bal keurig in de verre hoek buiten bereik van de doelman. Een uitstekende aanval, 2-1!

Veel kansen kreeg de thuisploeg. Het verlossende doelpunt kwam in de 21ste minuut van de tweede helft. Marouane Taouil gaf de bal voor op Jurriën Minke. Hij kwam goed voor de doelman. De doelman zat er echter nog aan. In de scrimmage rolde de bal de juiste kant op het doel in, 3-1!

Neptunus-Schiebroek speelde de wedstrijd keurig uit en kwam nauwelijks meer in gevaar en kreeg zelfs nog kans op meer. Met het verschil van twee doelpunten wordt er een prima start gemaakt in de tweede klasse. Na één
speelronde op de tweede plaats. Echter, "één Zwaluw maakt nog geen zomer”!

Volgende week wordt om 12.45 uur het duel bij Zwaluwen 3 gespeeld. De ploeg uit Vlaardingen degradeerde vorig seizoen rechtstreeks uit de 1e klasse. Het jaar ervoor promoveerden ze nog doormiddel van een kampioenschap in de tweede klasse. Dit seizoen gelden ze, qua status, als één van de grote favorieten. De Vlaardingers zijn door een 1-0 nederlaag tegen MVV'27 echter uitgeschakeld in de beker. Dit weekend wonnen ze met 1-2 bij Sportlust'46.

Opstelling: Meijer; Van Kan (J. Taouil '45), Boers, Van den Berg, Van Deelen (Looije '45); Koeleman, Van Dijk, Maissan (Stolk '83), Banis, Minke; Tanaskovic (M. Taouil '45).

Zevenhoven 2 – WDS 2, 6-2

Stefan Boers (links), Wesley Banis (7) en Martijn van den Berg (3) hadden het samen met David van Dijk op de as van het veld goed voor elkaar in de tweede helft.

Simon Koeleman en Maarten Maissan omgeven door een leger van VVO'ers.

Doelpoging van Jurriën Minke (11). Simon Koeleman en Maarten Maissan kijken toe.