Zeer verdiende overwinning in Vlaardingen

Ook de tweede competitiewedstrijd is omgezet in drie dik verdiende punten. Voormalig eerste klasser Zwaluwen 3 werd met overtuigende cijfers verslagen.

Vorige week noemden we Zwaluwen 3 een titelkandidaat, de tegenstander van deze week. Dit was op basis dat ze vorig seizoen in de reserve eerste klasse speelden. Weliswaar daaruit degradeerden, maar je komt daar niet voor niets. De Vlaardingers hadden dit gelezen in het verslag en waren zelf behoorlijk verbaasd over die uitspraken. Na afloop van het duel wisten we waarom.

Vroeg verzamelen en op tijd komen bleek ook bij de tweede uitwedstrijd van het seizoen weer een discussiepunt. Vandaag was de drukte op de weg, de afsluiting van de A20, zorgde voor behoorlijk wat oponthoud en dus was het vroege verzamelen hard nodig. Straks zijn het de verre uitwedstrijden. Leider Wilko Poulie arriveerde ruim voor alle anderen op het complex van Zwaluwen en daardoor konden alle spullen alvast worden klaargezet. Uiteraard niet voordat er gezellig werd bijgepraat in de altijd gastvrije Zwaluwen bestuurskamer. Daar kunnen veel verenigingen een voorbeeld aan nemen.



Trainer Piet van Veen stuurde uiteindelijk nagenoeg dezelfde elf basis spelers het veld in na de overwinning vorige week op VVOR. Alleen het aanvalscentrum werd aangepast. De gebroeders Häupler vervingen de geblesseerde Maarten Maissan en Nenad Tanaskovic. Op zaterdagochtend werd ook vernomen dat Gino Looije vanwege een blessure niet kon spelen. De grote bankbezetting werd daardoor ingekrompen naar zes spelers (waaronder reserve doelman Ashwin Meijer).


Een sterke bankbezetting in Vlaardingen en dat met nog een aantal afwezigen.

Na een korte warming-up op het mini veldje in een vieze miezelregen begon om 12.45 uur onder leiding van scheidsrechter, 70 plusser, Van Arkelen het duel. Een voordeel, de nieuwe spelerspassen regel vond de leidsman niet nodig en dus geen onnodig oponthoud voor en tijdens de wedstrijd. Een nadeel, een schreeuw is genoeg voor een vrije trap, maar daar kunnen beide ploegen weer een voordeel uithalen.

Al na zegge en schrijven acht minuten ontsnapte linkshalf Jurriën Minke aan zijn directe tegenstander. Hij bracht de bal bij Matty Häupler die de bal verder voor kreeg. Simon Koeleman kwam sterk voor zijn man en bracht de bal met buitenkant rechts keurig in de verre hoek, 0-1! Weer een vroege openingsgoal een fikse opsteker. Twintig minuten lang ging het spel over en weer. De teams hielden elkaar in evenwicht en David van Dijk haalde een bal van de lijn bij de gevaarlijkste Zwaluwen mogelijkheid. De tegenstander van vandaag bleek echter beduidend zwakker dan VVOR vorige week. Na bijna een half uur spelen ging Matty een één-tweetje aan met Jurriën, liep zelf goed door, wachtte even en verschalkte de doelman, 0-2.


Simon Koeleman tekende ook vandaag voor het openingsdoelpunt.

De grensrechter van de thuisploeg zag het gevaar en gaf een vlagsignaal bij elke door Neptunus-Schiebroek vooruit gespeelde bal. Ook wanneer er een vrije trap wordt verdiend net buiten de zestienmeter. David van Dijk gaf een mooi balletje op Tim Häupler, die scoorde, maar werd terug gevlagd en gefloten voor buitenspel dus. Op slag van rust ontsnapte Thomas van Kan aan de aandacht van alles en iedereen. Voor het doel wachtten zowel David van Dijk als Jurriën Minke geheel vrij op de assist, maar Thomas schoof de bal naast het Zwaluwen doel. Jammer, want bij 0-3 was de wedstrijd wel gelopen.

De thee werd ditmaal als dankbaar geschenk aangenomen. Het was koud en nat in Vlaardingen. Eén Zwaluw maakt dus inderdaad nog geen zomer. Trainer Piet van Veen had geen enkele reden om te wisselen en dus gingen dezelfde elf starten aan de tweede helft. Meteen startte de thuisploeg aan een offensief, maar Neptunus-Schiebroek hield zich knap staande en gaf achterin geen grote kansen weg. De verdediging met Thomas van Kan, Stefan Boers, Martijn van den Berg en Roland van Deelen haalden allen een keurige voldoende en meer.

Voorin werden de gebroeders Häupler achtereenvolgens vervangen door Marouane Taouil en Patrick van der Gaauw. Tien minuten na de invalbeurt mocht Marouane een vrije trap nemen na een overtreding op hem zelf. De bal moest nog iets naar achter van de leidsman. De muur ging op de vereiste afstand en het fluitsignaal klonk. Met een nauwkeurig en bekeken schot ging de vrije trap schitterend in de rechterbovenhoek, 0-3! Zwaluwen was gebroken. Drie minuten later kwam middenvelder Wesley Banis in balbezit. Hij gaf een heerlijke diepe bal op Jurriën Minke, zag ook de nog altijd geblesseerde aanvoerder Daniël Baars. Op snelheid ontsnapte hij aan de aandacht van de verdedigers en passeerde de doelman. In een leeg doel werd het vierde doelpunt van de middag aangetekend, 0-4!

David van Dijk werd hierna moegestreden vervangen door David Stolk en Stefan Boers werd vermoeid en met kleine pijntjes vervangen door Jaouad Taouil. Na de wissels leek de organisatie even zoek en kon Zwaluwen nog een ere treffer maken, 1-4. Een kleine aderlating voor de goedkeepende Mitchell Romijn die zo helaas niet de ‘nul’ kon houden.

Jurriën kreeg daarvoor na zijn eerdere doelpunt nog twee geweldige kansen op 5-0, maar de eerste keer liet de doelman zich nu niet uitspelen en was schieten wellicht een betere optie geweest. De tweede kans was een vrije schot na een hoekschop, maar de bal ging helaas hoog over het doel. Niet daarom, maar vanwege pijntjes (vaak het slachtoffer vandaag van overtredingen) werd Jurriën vervangen door Marcel van Eijle.

Het duel werd verder zonder schade én, niet onbelangrijk, weer zonder kaarten uitgespeeld. De thuisploeg ontving wel twee gele kaarten. Na twee duels ziet promovendus Neptunus-Schiebroek zichzelf terug aan de kop van de ranglijst. In een exacte gelijke stand met Zevenhoven beslist het alfabet. Beide benen blijven op de grond in een nuchtere omgeving. Ook na het zien van de winst van VVOR (7-2) op de tegenstander van volgende week, IJVV de Zwervers. Zaterdag 21 september trappen we om 12.00 uur af op Sportpark De Grote Stee.

Vandaag werd er voor de overwinning en door de verjaarde leider Wilko Poulie een kratje bier/AA drink in de kleedkamer geplaatst, maar uiteraard niet zonder een Green Tea voor verzorger Michel van Leeuwen.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Boers (J. Taouil ’82), Van den Berg, Van Deelen; Koeleman, Banis, T. Häupler (M. Taouil ’67), Van Dijk (Stolk ’79), Minke (Van Eijle ’86); M. Häupler (Van der Gaauw ’73).

Niet gespeeld: reserve doelman Ashwin Meijer
Geblesseerd: Daniël Baars, Maarten Maissan, Nenad Tanaskovic en Gino Looije
Afwezig: Tim Maat

Overige uitslagen:
Schoonhoven 2 – Zevenhoven 2, 0-1
WDS 2 – Floreant 2, 0-1
VVOR 2 – IJVV de Zwervers, 7-2
CWO 2 – ARC 3, 2-4
Deltasport 2 – Sportlust’46 3, 4-2


Het zegt allemaal nog vrij weinig, zo vroeg in het seizoen. Maar het is wel leuk en daarom is er op advies van Hans Boshuizen even een foto gemaakt.