Zaterdag 2 overwint ook Zevenhoven

Op het enige kunstgrasveld in de wijde omgeving tussen de koeien en schapen zet Zaterdag 2 óók de vijfde competitieronde om in drie verdiende winstpunten.

Blessures en contributie achterstanden noopten coach Piet van Veen tot lichtelijke stress in aanloop naar het duel tegen Zevenhoven. Waardoor de ruime selectie terugliep naar slechts 2 wissels en reserve doelman Jelle Visser, die na 4,5 maand blessureleed weer speelminuten zou gaan maken. Chapeau voor Ashwin Meijer die 45 minuten speeltijd afstond om dit mogelijk te maken.

Jelle Visser (rechts), die vandaag zou debuteren voor Neptunus-Schiebroek, schiet Ashwin Meijer (links) in.

Half 10 verzamelen op zaterdagochtend. Het leken wel pupillen tijden. Als je 45 minuten, één wedstrijdhelft, moet rijden naar het complex waar gespeeld gaat worden is dat hard nodig. Gelukkig had de staf voor verse croissants gezorgd van Bakker Klootwijk aan de Peppelweg. In een ochtendzonnetje werd er zodoende ontspannen toe geleefd naar de vijfde competitieronde. Zevenhoven (niet ver van Aalsmeer) was vandaag de tegenstander. De eerste twee duels werd door hen gewonnen en toen gezien als serieuze concurrent. Elke ploeg is lastig, maar deze bleek minder dan drie weken terug gedacht. De laatste twee duels werden door de "geel-roden” (rare kleurencombinatie blijft dat) al verloren. En dus aan ons om hier te gaan laten zien dat we de terechte koploper zijn.

We speelden op het gloednieuwe kunstgrasveld met aan de ene kant het dorpje Zevenhoven en aan de andere kant, niets! Weilanden, waar koeien en schapen grazen. Het had zo in een kinderboeken- voetbalstrip kunnen staan. Heerlijk nostalgisch. Tja..het heeft wel wat. En je komt nog eens ergens. De spelersgroep kon maar één ding bekoren, die lucht. Stadsmensen. En…we zullen die boeren eens leren wat voetbal is. De eerste minuten was dat niet terug te zien. De coaching en vooral de passing waren slordig en leek ongeconcentreerd. Langs de kant vroeg men zich af, is het de bal, is het ’t veld, wat is het probleem als zelfs aanvoerder David van Dijk de bal niet van de grond krijgt?

Een bal in de Zevenhovense weilanden. Nostalgie.

De thuisploeg zette ons meteen vast op eigen helft zonder echt gevaarlijk te worden. En dan na 7 minuten spelen krijgen we even lucht. Op het middenveld komt Nenad Tanaskovic in balbezit en die ziet Matty Häupler vertrekken. De pass goed, de aanname minder, maar de stuiterende bal kon door Matty zo wel over de doelman heen gekopt worden, het doel in, 0-1! Een voorsprong, tegen de verhoudingen in. Eén kans, één goal, wanneer hadden we dat voor het laatst meegemaakt? Het geluk van de koploper? Of goed afgedwongen? We houden het op ’t laatste.

De eerste helft vervolgt zich. Het blijft slordig van beide kanten. Halverwege de eerste helft stuurt Maarten Maissan vanaf het middenveld de bal de diepte in op linkshalf Jurriën Minke. De scheidsrechter laat doorspelen en Jurriën scoort. Een doelpunt, gejuich, maar een minuut na de pass fluit de leidsman alsnog voor buitenspel omdat de grensrechter vlagt. Niet gezien is zijn uitleg. Kan je dan nog beoordelen of het wel zo was? Nee, dat kan niet. Je laat doorspelen en kijkt niet naar je assistent omdat je er van overtuigd bent dat het niet buitenspel kan zijn, anders kijk je, altijd en automatisch. Dat is de uitleg van mij, als scheidsrechter. Daar kopen we niets voor en dus nog steeds de minimale 0-1 voorsprong.

De thuisploeg gaat harder spelen omdat ze ondanks een licht veld overwicht niet tot grote kansen komen. Dit levert hun nr.5 een terechte gele kaart op nadat hij zowel Tim Maat als Maarten Maissan naar de grond hielp op onreglementaire wijze. Ze roepen ook tweemaal heel hard om een strafschop. In de beide gevallen is Roland van Deelen erbij betrokken. In het eerste geval konden zelfs de koeien op "veld 16” zien dat hij de bal wegkopte. In tweede instantie, ja, de bal ongelukkig hard tegen de hand op randje zestienmeter (gevolg: pijnlijke, ingetapete hand daarna). De gastheren woest. Sommige scheidsrechters fluiten ervoor, scheidsrechter Yanover vandaag niet. Het felle spel van de bezoekers levert een ongeluk op. Tim Maat kan niet meer remmen en knalt tegen het hek aan en valt ongelukkig. Gevolg, schouder uit de kom. De geblesseerde spits Patrick van der Gaauw en vriendin Jill rijden Tim naar de huisartsenpost in Alphen aan den Rijn. Alwaar ze worden doorgestuurd naar Leiderdorp. Het nadeel van het voetballen in niemandsland.

In de rust spreekt coach Piet van Veen duidelijke taal. Niet tevreden. Slordig en ongeconcentreerd. Positief: veel, heel veel werklust. Thomas van Kan al even daarvoor de logische vervanger van de uitgevallen Tim Maat. De tweede helft begint met enige vertraging vanwege tien minuten extra tijd in de eerste helft. We startten weer niet helemaal goed. We leidden slordig balverlies en Zevenhoven krijgt de bal in het zestienmeter gebied alwaar de bal prachtig wordt ingeschoten achter de zojuist ingevallen doelman Jelle Visser. Echter werd er even daarvoor een overtreding gemaakt op David van Dijk, die slim naar de grond ging. Doelpunt afgekeurd. Morrende Zevenhovers. Op het veld en langs de kant. Men praat zichzelf uit de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft. We hebben balbezit en zijn rustig. Eindelijk. Stefan Boers in balbezit. Hij kijkt en heeft tijd. Kijkt nog eens en roept, direct erachteraan de crosspass. Jawel, de crosspass. Jurriën is de verdediging te snel af en lobt de uitstekende gegeven bal over de doelman van de thuisploeg het doel in, 0-2! Genieten! En wat een opluchting! Piet van Veen inventariseert vervolgens hoe het gaat met de pijntjes. Thomas van Kan, Matty Häupler en Jurriën Minke. Allen, "het gaat goed”! Laatste wissel voor meer evenwicht. Tim Häupler vervangt Marcel van Eijle.

De thuisploeg gaat nu om alles zeuren. Er gebeurt van alles een kwartier voor tijd. Nr. 7 en nr.10 krijgen geel voor herhaaldelijk commentaar. Nr.6 trapt Maarten na, maar krijgt niets. De ingevallen Tim wel voor een licht vergrijp, maar de scheidsrechter is ook maar een mens. Weer commentaar van nr.10 en even later opnieuw. De scheidsrechter is het zat en toont hem zijn tweede gele kaart in drie minuten. Douchen, terecht! Een minuut later, Zevenhoven krijgt een vrije trap. Scherp genomen en Maarten raakt de bal ongelukkig, eigen doelpunt, 1-2. Zevenhoven terug in de wedstrijd. Doelman Jelle verschalkt door eigen speler. Wint Maarten nu een weddenschap? "Geen tegendoelpunt in eerste wedstrijd voor Neptunus-Schiebroek”. Doorgestoken kaart!

Acht minuten nog te spelen, er ontstaat nu wel steeds meer ruimte. Zevenhoven terugkomen tot één doelpunt, maar de bezoekers slepen er op zijn Duits een ruimere overwinning uit. Al is de winst niet gestolen. Thomas en Matty zetten een Tiki-Taka aanval op en dat levert een ingooi op. Thomas gooit Matty aan. Met een ogenschijnlijke simpele beweging legt hij de bal over en voorbij de verdediger. En raakt de bal op z’n Matty’s richting doel. De doelman anticipeert, maar niet goed en de bal gaat in de korte hoek binnen, 1-3! Een typisch Matty doelpunt. De wedstrijd vordert naar het einde. In de extra tijd stuurt de ingevallen Tim nog eenmaal Jurriën weg. Hij haalt de achterlijn en geeft voor. In een leeg doel is het een "koud kunstje” voor Matty om de eindstand op 1-4 te bepalen. Een niet typisch Matty doelpunt. Ach, zo houden we het leuk.

Matty Häupler bepaald de eindstand op 1-4 na een assist van Jurriën Minke.

Een ruime winst die leuk staat in de scorelijsten. Maar makkelijk was het niet, goed ook niet altijd, maar strijd en werklust zijn ook heel belangrijk. Complimenten en felicitaties! Vijf gespeeld, 15 punten. En zoals opgemerkt door de uitstekend spelende Wesley Banis. ‘Het tweede’ is nu 15 competitie wedstrijd op rij zonder puntenverlies en al 17 duels ongeslagen! Nog een compliment!

Na afloop bellen en Whatsappen met Patrick om Tim. Na een uur rijden door Alphen en omgeving is de schouder rechtgezet. De pijn minder. Even rust houden en weer knallen. Zo kennen we je weer. Sterkte en rust, Tim!

De "schouder”klopjes zijn op voor deze week. Komende week hard trainen voor het duel volgende week. Op eigen veld tegen Floreant, dat vandaag toch enigszins verrassend won van VVOR (2-0). Aftrap om 12.00 uur.

Opstelling: Meijer (Visser ’45); Maat (Van Kan ’45), Van Dijk, Boers, Van Deelen; M. Häupler, Banis, Maissan, Minke; Van Eijle (T. Häupler ’72).