Sterk collectief wint ook het zesde competitieduel

Een continue wisselende basisopstelling, daar heeft Zaterdag 2 mee te maken, maar door de sterke eenheid en spelend als collectief is Zaterdag 2 bezig aan een unieke serie overwinningen.

Vorige week werd Zevenhoven op een niet geheel overtuigende wijze van de mat gespeeld, maar toch stond er aan het einde van de rit een keurige 1-4 eindstand op het scorebord. Dit weekend kwam de nieuwe nummer 3 van de ranglijst naar de Hazelaarweg, Floreant 2. Voor ons, van afstand de uitslagen bekijkend, was het wel verrassend dat ze vorige week van VVOR 2 wisten te winnen.

In aanloop naar dit duel kregen we te maken met een uitbreiding van de ziekenboeg. Patrick van der Gaauw probeerde het wel deze week, maar bleek niet fit. De blessure van Jurriën Minke verergerde en kon niet spelen. Stefan Boers raakte geblesseerd tijdens zijn invalbeurt bij het eerste en dit duel kwam veel te vroeg. Tim Maat hield verstandig rust na de schouder uit de kom vorige week. Tel daarbij op dat twee spelers de contributie nog niet hebben voldaan en dat David Stolk werd doorgeschoven voor een basisplaats bij het eerste, vanwege ook daar een aantal blessures en afwezigen.

Coach Piet van Veen kon donderdagavond nog beschikken over 1 wissel en 2 reserve doelmannen. Zaterdagochtend moest Daniël Baars zich afmelden vanwege de geboorte van dochter Febe! De felicitaties vanuit de spelersgroep langs deze weg! Moeder en dochter maken het goed en pappa Daniël geniet vol trots. De afwezigheid van Baars betekende opnieuw puzzelen voor de trainer. De tijdelijke spelerspas van Ron Verschuuren bleek voortijdig in de vuilnisbak te zijn beland en dus kon de ex trainer van Zondag 2 niet op de reserve bank plaatsnemen. In team belang wilden Jurriën en Stefan spullen gaan halen, maar dat was natuurlijk geen optie. De vervallen wedstrijd van Zaterdag 3 bracht redding. Michel Doorn, Alvin Berchoux en Niels de Snoo namen plaats op de reservebank. Waar de laatste nog werd afgestaan aan het vierde, omdat ook die capaciteit problemen hadden. Geweldig mannen!

En waar put Zaterdag 2 dan de meeste kracht uit, ja juist, het collectief! De prestaties van de afgelopen weken en de sterke spelersgroep. Piet van Veen benadrukte het maar eens in de voorbespreking. Een spelersgroep die in elke vorm en samenstelling van elke tegenstander kan winnen. Een spelersgroep die op elke plek belangrijk is. Van begeleidingsstaf tot geblesseerde en afwezige spelers en vice versa. En dat is dan elke zaterdag genieten!

De door de KNVB aangestelde scheidsrechter Selderijk was afwezig en na enkele telefoontjes niet bereikbaar. Ook op zondagochtend wordt er op de twee beschikbare telefoonnummers niet opgenomen. Hopelijk is er niets gebeurd! Het gevolg: Leider Wilko Poulie gaat thuis spullen halen. Zelf op de fiets en dus rijd Tim Maat even heen en weer. En ook dat is de kracht van het geheel! Met een kwartier vertraging kan dan eindelijk de topper, zo mogen dit duel toch wel noemen, beginnen.

Neptunus-Schiebroek start goed vanaf de eerste minuut en krijgt via Matty Häupler een dot van een kans, maar misschien was de kans te makkelijk. Wat een flitsende start had dit kunnen zijn. De thuisploeg heeft van meet af aan het overwicht en kan na een kwartier het eerste doelpunt laten aantekenen op het scorebord. In de scrimmage krijgt Simon Koeleman de bal bij de tweede paal. Daar staat Marcel van Eijle, op randje van buitenspel, precies op de juiste plek om de bal in te tikken, 1-0!

Zaterdag 2 viert de 1-0 van Marcel van Eijle

De bezoekers kunnen geen vuist maken en Neptunus-Schiebroek maakt het spel. De wedstrijd vindt voornamelijk plaats op de helft van Floreant. Matty Häupler scoort, maar wordt, weer randje, terug gevlagd en gefloten voor buitenspel. Dit doelpunt geannuleerd, maar de thuisploeg laat eindelijk weer een overtuigende helft zien. Na ruim een half uur spelen kan Nenad Tanaskovic een bal doorkoppen en hij bereikt daarmee linkshalf Simon Koeleman. Rustig en kalm verdubbeld (2-0) de goaltjesdief de voorsprong en komt daarmee op de topscorerslijst weer naast de geblesseerde Jurriën Minke.

Zaterdag 2 viert de 2-0 van Simon Koeleman

De tweede helft begint de thuisploeg zoals het de eerste was geëindigd. Met overtuiging werd de tegenstander onder druk gezet. Marcel van Eijle komt al na vijf minuten spelen in balbezit, maar maakt daarbij volgens alle Boskopers hands, maar ik, als scheidsrechter, besluit anders. Er was twijfel, maar door de vervelende en massale manier van protesteren van de bezoekers werd er doorgespeeld. Marcel ging de één-twee aan met Nenad Tanaskovic en scoorde in de verre hoek op uitstekende wijze zijn tweede doelpunt van de middag, 3-0! De rapen zuur bij de bezoekers, maar tevergeefs.

Zaterdag 2 viert de 3-0 van Marcel van Eijle

Halverwege de tweede helft wordt Simon, met last van zijn voet, vervangen door Alvin Berchoux. De tweede wissel, want halverwege was Jelle Visser de vervanger van doelman Mitchell Romijn. Waar enkele spelers van Floreant al hadden gesolliciteerd naar een gele kaart, werd de eerste even later gegeven voor Neptunus-Schiebroek. Maarten Maissan was na twee overtredingen op rij het slachtoffer. De wedstrijd wilde ik eigenlijk afdoen zonder kaarten, maar hier kon ik niet meer onderuit. Even later kreeg ook de nummer 8 van de bezoekers de gele kaart getoond. Na vele overtredingen kreeg hij deze voor commentaar op de leiding, een optelsom.

De organisatie lijkt in de tweede helft weg, positioneel staat het niet helemaal goed en een kwartier voor tijd kan Floreant het doelpunt maken, 3-1. Meteen erachteraan een écht Häupler-doelpunt. Onder toezicht oog van pa en ma langs de kant geeft Tim Häupler de bal diep op broer Matty. De Häuplers kunnen elkaar blind vinden en dus liep Matty zonder te kijken achter de bal aan. Vanaf de rechterzijde sneed hij de zestienmeter in en schoot de bal met een prachtige boog op schitterende wijze in de verre hoek binnen buiten bereik van de verraste doelman, 4-1.

Tim Häupler countert en geeft de assist op broer Matty (4-1).

In de slotfase werden Maarten Maissan en Marcel van Eijle vervangen, de laatste met een kleine publiekswissel, voor Michel Doorn én Ashwin Meijer. De doelman vandaag sinds lange tijd als veldspeler ingezet. De wisseling brachten enkele problemen in de organisatie, maar de voorsprong was al riant. Toch kon Floreant het verschil weer op twee brengen, 4-2. Achterin bleven we verder overeind onder leiding van aanvoerder David van Dijk. Aan de zijkanten overtuigden de backs Thomas van Kan en Roland van Deelen en op het middenveld dirigeerde Wesley Banis. De kracht van een jonge en gretige groep! Om het nog maar eens te herhalen.

In de slotfase kwam Roland van Deelen mee op en sneed vanaf de linkerzijde het zestienmeter gebied in. De nummer 8 van Floreant gleed in en trok daarmee aan de noodrem. Met zijn tweede gele kaart kon hij vertrekken, maar mocht blij zijn dat hij niet een andere kleur getoond kreeg, want het was ‘gewoon’ een doorgebroken speler, beaamde ook Yusuf Durgunsu, scheidsrechter van het eerste elftal daarna, maar ook hij kon ‘leven’ met een gele kaart. De penalty volgde. Ashwin Meijer stond achter de bal, maar de inzet van de voetballende doelman werd gekeerd. De verklaring van Ashwin na afloop leek een beetje op deze nabeschouwing van een Belgische debutant:

De eindstand bleef daarmee op 4-2. Toch een keurige overwinning! Na een uitstekende eerste helft. Piet van Veen wilde na afloop maar één benadrukken. Het geheel, het collectief heeft gewonnen! Zes wedstrijden op rij winnen is binnen de club overigens dit seizoen geen geheel unicum. Het jongste jeugdelftal, F4, wist de eerste bekerronde met 6 overwinningen te volbrengen. Na afloop kwam Olaf Boshuizen vol trots zijn medaille laten zien. En zie daar opa Hans glimmen van trots. Niet alleen het team van Piet van Veen met de volle winst…, maar ook dat van zijn kleinzoon!

Volgende week gaat Zaterdag 2 verder met het bekeravontuur. Er wordt in de tweede bekerronde gespeeld tegen MVV’27 2. De Maaslanders staan momenteel vijfde in de tweede klasse B. De aftrap aan de Hazelaarweg is om 12.00 uur. De week erop wordt er een bezoek gebracht aan Woerden. De tegenstander is dan Sportlust’46 3, en ook zij wonnen verrassend van VVOR 2 (2-3). Dat duel zal in het teken staan van de eerste periodetitel. Bij winst wordt die namelijk in de wacht gesleept en dat zou toch wel écht een fantastische prestatie zijn!

Opstelling: Romijn (Visser ’45); Van Kan, Van Dijk, T. Häupler, Van Deelen; M. Häupler, Banis, Tanaskovic, Maissan (Doorn ’73), Koeleman (Berchoux ’62); Van Eijle (Meijer ’76).