Zaterdag 2 bekert door na winst in onnodige strafschoppenserie

"Moonwalk” Mitchell Romijn pakt zesde strafschop en topscorer Simon Koeleman schiet de beslissende bal buiten bereik van de doelman keurig in het uiterste hoekje.

Een weekje standaard competitie rust rond de herfstvakantie. De balans opmaken na de eerste competitieduels, inhalen of (zoals in ons geval) spelen in de tweede bekerronde. Vorig seizoen stuntte het team van Piet van Veen door de destijds ongeslagen koploper uit de tweede klasse BVCB 2 te verslaan (1-0). Nu zelf koploper in de tweede klasse met diezelfde ongeslagen status als BVCB vorig jaar had. MVV’27 2 werd enkele weken geleden gekoppeld aan Zaterdag 2 voor een duel aan de Hazelaarweg. De Maaslanders hebben de eerste weken redelijk gepresteerd en staan momenteel op de vijfde plaats in de tweede klasse B.

Voor het bekerduel moest er wederom geïmproviseerd worden wat betreft spelersaantallen. De technische staf kan bijna een blessure elftal opstellen met 9 spelers uit de gehele selectie in de lappenmand. Dennis Uithol (zaterdag 4), Miki Tanaskovic (zaterdag 5) en op het laatste moment Mark Ackermans (zaterdag 3) brachten redding. Dennis startte in de basis, Miki en Mark startte beide op de bank met daar ook reserve doelman/speler Ashwin Meijer.

Voorafgaand werd er na de warming-up even stilgestaan bij de geboorte van de dochter van aanvoerder Daniël Baars die vandaag tevens zijn rentree maakte in Zaterdag 2. Een verwenpakket overhandigd door Tim Maat voor moeder en dochter en een mini Neptunus-Schiebroek shirt voor de kleine met naam uit handen van elftalleider Wilko Poulie na een geïmproviseerde speech.

Aanvoerder Daniël Baars (rechts) maakte vandaag zijn rentree en kreeg vooraf o.a. een shirt voor dochter Febe (links).

Neptunus-Schiebroek en MVV’27 maakten er in het begin een leuke en open wedstrijd van. Waarbij de thuisploeg de meeste kansen mocht noteren. De gehele aanvalslinie met Matty Häupler, Simon Koeleman, Marcel van Eijle, maar ook Nenad Tanaskovic hadden de mogelijkheid om de score te openen, maar het doelpunt bleef uit. MVV’27 kreeg geen hele grote kansen, maar het was oppassen geblazen bij een tegenaanval. Pas acht minuten voor rust wist Zaterdag 2 de score te openen. Een vrije trap van Nenad draaide keurig de zestienmeter in waarna Matty de bal kon inkoppen, 1-0.

Vlnr: Daniël Baars (32), Dennis Uithol (36) en David van Dijk (bijna 28) vormden samen met Nenad Tanaskovic (29) de ervaren as van het veld.

Halverwege werd de wissel van David van Dijk alvast voorbereid, omdat hij een vliegtuig moest halen vanaf Rotterdam Airport naar de zon. De gemiste kansen werden natuurlijk ook besproken. In de tweede helft kwam dat direct samen. Een schot van David van Dijk van buiten de zestienmeter belandde met behulp van de rug van Nenad in het doel, 2-0. De thuisploeg leek op rozen te zitten en te kunnen gaan werken aan uitbreiding van de score, maar dat lukte echter niet. De bezoekers uit Maasland kwamen een minuut na ons doelpunt weer terug in de wedstrijd met een bekeken schot in de linkerbenedenhoek, 2-1. De tweede helft hadden we het lastig en kwamen we er nog nauwelijks uit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam MVV’27 steeds meer richting het doel van Mitchell Romijn.

Twintig minuten voor tijd werd David van Dijk vervangen door Mark Ackermans en ging Dennis Uithol rechtsback spelen en werd Wesley Banis laatste man naast Tim Häupler. Met als linksback nog steeds Gino Looije. De goed leidende scheidsrechter met soms enkele aparte beslissingen ging 10 minuten voor tijd in de fout toen een Maaslander de bal op randje zestienmeter met een gevaarlijke omhaal terug in het spel bracht, waarna die werd ingeschoten, 2-2. Scheidsrechter Ben Ali had moeten fluiten voor gevaarlijk spel, maar liet dit na. Protesten tevergeefs. En dus nog snel op jacht naar het winnende doelpunt, maar wel aan beide zijden. Miki Tanaskovic werd ingebracht om Marcel van Eijle te vervangen, maar in de slotminuten kreeg MVV’27 nog de grootste kans op de overwinning, maar doelman Mitchell Romijn hield zijn team tot tweemaal toe in de race.

Neptunus-Schiebroek dat de wedstrijd allang had moeten beslissen was na het laatste fluitsignaal veroordeeld tot het nemen van strafschoppen. Na de toss werd besloten dat MVV moest beginnen. Mitchell zat er dichtbij, maar de bal belandde op de paal. De kersverse vader Daniël Baars nam de eerste van onze zijde en schoot meteen raak, 1-0. Waarna op de middenlijn de overige speler hun armen samen brachten en een denkbeeldige baby schommelden voor de teamcaptain. Alleen Wesley Banis moet nog even oefenen… Het origineel, klik hier.

De "Bebeto" voor de teamcaptain!

Na de voorsprong scoorde de nummer 12 van MVV de 1-1. Nenad legde aan, maar miste. De nummer 6 van MVV maakte geen fout, 1-2. Gino scoorde de gelijkmaker en liet Nenad zien hoe het dus wel moest, 2-2. De nummer 2 van MVV schoot de bal over, waarna Matty ons weer naar een voorsprong schoot, 3-2. De nummer 8 van MVV maakte geen fout en scoorde, 3-3. De laatste nemer aan onze zijde: Wesley, een zekerheid, ook volgens Mark van Leeuwen langs de kant. De bal goed ingeschoten, maar net te ver in de hoek. Via de binnenkant van de paal kwam de bal niet over de doellijn. Een Sudden Death noodzakelijk. De nummer 10 van MVV als eerste aan zet. Zijn ingeschoten bal werd gepakt door doelman Mitchell. Die dat vierde met een "moonwalk” op het veld. Tot hilariteit van medespelers en supporters. De Sudden Death kan nu snel beslist worden, wanneer Simon de bal rustig ophaalt aan de kant van het veld waar de supporters staan. Nog even een hart onder de riem en inschieten die bal! Simon schoot de bal keurig in de rechterbenedenhoek en de winst daardoor een feit, 4-3!

"Moonwalk” Mitchell Romijn (links) pakt zesde strafschop en topscorer Simon Koeleman (rechts) schiet de beslissende bal buiten bereik van de doelman keurig in het uiterste hoekje.

Volgende week gaat Zaterdag 2 om 15.00 uur op bezoek bij Sportlust’46 in Woerden voor de hervatting van de competitie. Bij winst in Woerden wordt de eerste periode gewonnen. Volgende week hebben we dus waarschijnlijk een feestje aan de Hazelaarweg…

Klik hier voor alle foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Romijn; Banis, Van Dijk (Ackermans ’69), T. Häupler, Looije; M. Häupler, Baars, N. Tanaskovic, Uithol, Koeleman; Van Eijle (M. Tanaskovic ’85)