Knappe prestatie met winnen eerste periodetitel

Na de promotie en het kampioenschap vorig seizoen in de reserve derde klasse heeft Zaterdag 2 de eerste tastbare prijs in de reserve tweede klasse op zijn naam geschreven.

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 is niet de enige die al na 7 wedstrijden een periodetitel heeft weten te winnen (die gaat over 8 wedstrijden), maar daarmee is de prestatie die het team van Piet van Veen heeft geleverd niet minder uniek. De promovendus is de eerste 7 duels doorgekomen zonder één enkel puntverlies. En natuurlijk hebben de critici gelijk als ze zeggen dat het allemaal echt niet helemaal top is, voetballend en soms ook organisatorisch op het veld. Het was ook vanmiddag bij Sportlust’46 na een verkregen 1-6 voorsprong toch nog ‘billenknijpen’ toen de thuisploeg terugkwam tot 4-6. Terug gezegd kan worden, met elke week een andere samenstelling toch nog zo presteren doet ook niet iedereen je na, want dat is ook een feit. En tot slot het teamgevoel en de gehele beleving rondom de spelersgroep. Zaterdagmiddag stroomden vanuit vele hoeken de felicitaties binnen bij trainer Piet van Veen, waarop werd opgemerkt dat de trainer wel erg populair was, maar de trainer, bescheiden als altijd, vertelde de felicitaties in ontvangst te nemen voor de gehele spelersgroep, want de spelers hebben deze prestatie neergezet. Een trainer alleen pakt geen periodetitel, feit! Maar een dag later relativerend: niet elke speler gaat dusdanig voor een trainer door het vuur dat een dergelijke prestatie behaald kan worden in de gegeven omstandigheden, opnieuw een feit. Kortom: Samen, samen sterk! Een teamprestatie!

Dan de aanloop naar de wedstrijd. David van Dijk is op vakantie en land rond aanvangstijdstip op Eindhoven Airport en kan de wedstrijd dus niet halen. Weer moet er bepaald gaan worden welke spelers er beschikbaar zijn. Het herstel van Stefan Boers verliep boven verwachting en het bleek verantwoord om te spelen. Thomas van Kan en David Stolk konden na liesblessures ook weer spelen, waarnaast ook Patrick van der Gaauw, Jaouad Taouil en Maarten Maissan weer beschikbaar waren en kunnen plaatsnemen op de reservebank. Dan ziet het er toch ineens allemaal heel anders uit.

Onderweg naar Woerden zou het niet al te gemakkelijk worden. De afrit bij en naar Woerden is namelijk afgesloten. Dus dirigeert leider Wilko Poulie iedereen op de parkeerplaats om een afrit eerder te nemen en dan binnendoor naar Woerden te rijden. Als dan onderweg blijkt dat de N209 naar Bleiswijk is afgesloten dan begint het te irriteren, want dan heb je de organisatie niet meer in eigen hand. In de auto blijkt ter hoogte van het Sint Franciscus dat de pas van Mitchell Romijn ontbreekt. Als trainer én leider de pas van een geleende speler (Dennis Uithol) terug stoppen dan is er iets fout gegaan. Piet had de pas van Mitchell aangezien voor die van Dennis en dus in de map van het vierde gestopt. En dus konden we weer terug. Pas binnen en dan het gas erop! Aangekomen in Woerden is de kleedkamer nog niet beschikbaar, het veld waarop gespeeld wordt uitgelopen en het DWF niet online. Tja..als je dan niets meer in de hand heb… Gelukkig was invalverzorger Leo Janssen al druk doende om de kleedkamer in orde te maken en konden de spelers op tijd aan hun warming-up beginnen.

De wedstrijd tegen Sportlust’46 begint uiteindelijk een paar minuten te laat en scheidsrechter Den Dulk vergeet zowel de spelerspassen als de vlaggetjes. Een heerlijk begin van deze dag zullen we maar zeggen. De wedstrijd begon ook al niet al te best. Neptunus-Schiebroek was slordig en kreeg geen grip op de wedstrijd. Na bijna 25 minuten weet Zaterdag 2 dan eindelijk een voorsprong te nemen. Een voorzet van Nenad Tanaskovic op Simon Koeleman wordt onderweg door een verdediger van richting veranderd, waarmee hij zijn eigen doelman verrast, 0-1!

Een paar minuten later is doelman Ashwin Meijer te laat bij de bal na een terug gekopte bal van Wesley Banis die vandaag met Stefan samen het verdedigingscentrum vormt. Ashwin botst daarmee tegen de spits van Sportlust en de scheidsrechter fluit voor een strafschop. De strafschop wordt feilloos ingeschoten, 1-1. Even later krijgen wij ook een strafschop. Simon passeert zijn tegenstander op snelheid na een prima pass van Nenad. Simon wordt op randje zestienmeter gehaakt en schaaft over het kunstgrasveld. De scheidsrechter onverbiddelijk, strafschop. Matty Häupler nam plaats achter de bal en schoot de bal binnen en zo namen we weer een voorsprong, 1-2.

Vijf minuten voor rust vond Stefan het zelf verstandiger om te wisselen. Toch gevoelig, toch spanning. Geen risico, prima beslissing. Vlak voor rust krijgen we een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld, op ruim 20 meter van het doel. Nenad neemt plaats achter de bal. Praat nog even vriendelijk tegen zijn nieuwe schoenen. Loopt aan en trapt de bal met een heerlijke boog in de verste kruising, 1-3! Werelddoelpunt! De supporters in Woerden klappen daags na het doelpunt nog steeds.

Met een comfortabele 1-3 voorsprong gaat Neptunus-Schiebroek rusten. De trainer bespreekt de verbeterpunten en waarschuwt voor gemakzucht. Immers hebben we vorig seizoen een dergelijke voorsprong wél heel gemakkelijk weggegeven. De waarschuwing leek in eerste instantie niet aan dovenmansoren besteed. Vlak na rust is het Matty die de bal uitstekend meegeeft op de snelle Simon. De nu rechtshalf passeert de doelman en vergroot de voorsprong naar 1-4. Vijf minuten later, nog binnen het kwartier van de tweede helft, geeft Simon een hoge diepe bal op Marcel van Eijle. De spits is de verdediging te snel af en schiet de bal knap binnen, 1-5!

Marcel moet even later geblesseerd van het veld en werd vervangen door Patrick van de Gaauw. Bijna direct na de wissel is Simon de gehele verdediging te slim af en ziet hij de meegelopen Jaouad vrij in de zestienmeter. De invaller scoort en de overwinning binnen, 1-6! Maar dan gebeurt er iets vreemds. In plaats van verder uitlopen in een strakke organisatie met simpel positiespel wordt dat alles ineens vergeten. De 2-6 ging al gemakkelijk en was al onnodig. We moesten achteruit en tussen het tumult in de zestienmeter ziet de scheidsrechter een duw van Simon en een vallende Sportlust-zwaan, maar weer een strafschop. De leidsman trapt in de schwalbe en weer de penalty verzilverd, 3-6. Met nog tien minuten te spelen kan het misschien nog alle kanten op. Sportlust’46 heeft hoop en Zaterdag 2 is het even helemaal kwijt. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal komt de thuisploeg nog terug tot 4-6, maar een simpele ingooi haalt de thuisploeg even later uit de strijdlust.

De laatste seconden zijn een lode last voor de spelers op en rond het veld. De geblesseerde Tim Maat en Jurriën Minke (tevens fotograaf) houden het niet meer en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Den Dulk klinkt, na een feilloos lijkende overwinning, als een verlossing. De leidsman die een ongelukkige wedstrijd floot gaf vier gele kaarten, waaronder Jaouad Taouil en Tim Häupler.

Een kleine anti climax, maar nadat het eerste biertje in de Sportlust-kleedkamer prima smaakt en de muziek uit de, van Mark van Leeuwen, geleende box klinkt kan het periodefeestje beginnen! Het bestuur trakteert vervolgens op de club op Chinees en het bier stroomt uit de tank van barman Remco Boshuizen, die de kantine tot in de late uurtjes open houdt. Uiteraard wordt het clublied ten gehore gebracht en gingen stoelen, barkrukken en de rolstoel van Pieter van Dijk weer de lucht in.

Het feestje in de stad duurde tot diep in de nacht, gelukkig was er een uurtje extra vanwege het ingaan van de wintertijd. Leider Wilko Poulie maakte het ditmaal van dichtbij mee (vandaar een laat verslag). De eeuwige energie van Matty deze avond kon in afstand de route Rotterdam-Woerden afleggen. Die blijft écht gaan, maar wel gezellig! Zaterdag 2 vierde het eerste feestje van het seizoen, waar eindigt dit? Volgende week komt de enige overgebleven concurrent naar de Hazelaarweg. Neptunus-Schiebroek ontvangt dan Deltasport dat een achterstand heeft van 4 punten. De nummer 3 staat (met een wedstrijd minder) op een afstand van 11 punten. De aftrap is volgende week gewoon weer om 12.00 uur.

Opstelling: Meijer; Van Kan, Banis, Boers (Taouil ’40), Stolk; M. Häupler (Maissan ’82), T. Häupler, Tanaskovic, Baars, Koeleman; Van Eijle (Van der Gaauw ’65).

Foto’s, filmpjes en statistieken worden morgen verwerkt en aangepast.