Zaterdag 2 rijgt ook ‘concurrent’ Deltasport aan zegekar

Met goed en sterk voetbal piekt Zaterdag 2 op het juiste moment tegen de enige overgebleven concurrent. Deltasport 2 staat nu op 7 punten!

Een vroeg verslag deze week omdat de verslaggever iets goed te maken heeft na de late verslaggeving vorige week. Omdat Stefan Boers (die vandaag zelf niet speelde) dan niet de hele ochtend hoeft te scrollen op Facebook, David van Dijk rustig aan zijn werkweek kan beginnen, Daniël Baars zich niet hoeft af te vragen of er iets mis is gegaan en Wesley Banis zeker weet dat zijn assist genoteerd staat.

Na de uitermate bijzondere wedstrijd vorige week bij Sportlust’46 en de viering van de eerste periodetitel daarna stond er deze week weer gewoon een nieuwe competitiewedstrijd op de agenda. En niet zomaar eentje. De enige overgebleven concurrent, Deltasport 2, kwam naar de Hazelaarweg. De wedstrijd die om 12.00uur begon onder leiding van scheidsrechter Schippers uit Gouda, had een gelijkopgaande eerste helft. Waarin geconcludeerd kon worden dat dit duidelijk de twee sterkste ploegen in deze competitie zijn.

Het veldoverwicht en de kansen waren in die eerste helft wel duidelijk voor Neptunus-Schiebroek. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers uit Gouda goed weg toen Matty Häupler het op de heupen kreeg en op snelheid zijn directe tegenstander passeerde. De pass op bondgenoot Simon Koeleman kwam niet helemaal lekker aan en dus leverde dit gevaar voor het doel van Deltasport geen doelpunt op. De grootste kans was echter voor de bezoekers. Vlak na de kans voor ons, ontsnapte de spits van Deltasport aan de aandacht van de Schiebroekse defensie. Hij kon alleen door op doelman Mitchell Romijn. De doelman verkleinde zijn doel prima, maar de spits schoot alsnog goed in. Alleen zijn pech en ons geluk was dat de inzet op de paal belandde. De toegesnelde David van Dijk haalde de bal vervolgens kalm en rustig van de lijn, waardoor de schade alsnog werd voorkomen.

De thuisploeg nam het heft weer in handen. Nenad Tanaskovic kwam in scoringspositie na een assist van Simon. Ook de middenvelders kwamen in schietpositie. Daniël Baars schoot eerst nog hoog over, maar even later had het vlammende schot van Wesley Banis meer verdiend dan een hoekschop. De kansen en het veldoverwicht waren er wel, maar de doelpunten bleven uit in de eerste 45 minuten. In de rust benadrukte coach Piet van Veen wederom de positiviteit en de kracht, dan komt dat doelpunt vanzelf.

Leider Wilko Poulie liep vlak na rust nog ter hoogte van de Deltasport dug-out of het eerste doelpunt had dan toch echt moeten vallen, maar Nenad kopte de bal recht op de doelman na een assist van David Stolk. Deltasport liet nu teveel gaten vallen en van alle kanten konden er spelers doorschuiven. De volgende was rechtsback Thomas van Kan. Hij kreeg de bal aangespeeld van Matty en dacht, ‘laat ik ook maar eens schieten’, na een eerdere mislukte poging in de eerste helft toen de bal met de scheenbeschermer werd geraakt. Via de carambole in de zestienmeter schoot Thomas de bal het uiterste perfecte hoekje in, 1-0. Goed voor het zelfvertrouwen in meerdere opzichten. Deltasport was het even helemaal kwijt en aan de basis van het tweede doelpunt stond opnieuw Thomas. Hij passeerde keurig zijn tegenstander en gaf de bal mee aan Nenad. Ook hij kon gemakkelijk voorbij zijn man en bracht de bal op randje zestienmeter bij captain Daniël. Het schot van de aanvoerder leek af te zwaaien, maar daar stond ineens, als een duveltje uit een doosje, spits Patrick van der Gaauw. Hij stond precies op de juiste plaats om de bal in de andere hoek in te schieten, waardoor alles en iedereen op het verkeerde been stond, 2-0. Zo werd het ‘schot’ van Baars de perfecte assist. En zoals de regisseur van het middenveld opmerkte: "daar moet je gewoon oog voor hebben”!

Wedstrijdbeeld tweede helft: alle Schiebroekenaren op de helft van de tegenstander.

Vanuit het middenveld kwam een paar minuten later opnieuw Wesley opstomen en ditmaal ging zijn schot rakelings naast het Vlaardingse doel. Het goedspelende Zaterdag 2 had Deltasport nu op de pijnbank. Zo erg dat de supergemotiveerde, maar geblesseerde Jurriën Minke zin kreeg om in te vallen. Dat gold overigens ook voor Marcel van Eijle en Tim Maat die beide nog geblesseerd toekeken vanaf de reservebank. De verdere uitbreiding van de score kon niet langer op zich laten wachten. De thuisploeg overheerste deze ‘topper’. Nenad gaf de bal na twintig minuten in de tweede helft in de loop mee van Simon. Hij doorkruiste het zestienmetergebied van links naar rechts en schoot de bal vervolgens in de korte hoek (rechts dus) onder de doelman door binnen, 3-0!

Tim Häupler werd bij deze stand vervangen door Jaouad Taouil en een paar minuten later kwam Maarten Maissan het veld in voor de moegestreden Patrick van der Gaauw. Jaouad viel goed in, maar moest pas op de plaats maken voor de Deltasport aanvoerder na een te korte terugspeelbal van zichzelf. Ook doelman Mitchell kon geen redding meer brengen, 3-1. Onder aanvoering van de ervaring, David van Dijk, David Stolk en de uitstekend spelende Daniël Baars ging Zaterdag 2 verder met waar het was gebleven. Het bleef gewoon normaal voetballen bij een ruime voorsprong in tegenstelling tot vorig week, toen het bij 6-1 rommelig en slordig werd.

Acht minuten voor tijd kwam het laatste doelpunt van de wedstrijd. Gewoon om de uitslag meer glans te geven. Wesley Banis zag het gaatje om spits Maarten te bereiken. Een briljante pass volgde, precies tussen twee Vlaardingers door met een miniem boogje was de assist al fantastisch. Even kijken, een man van zich afschudden en schieten! Ook het doelpunt van Maarten Maissan was van achttien karaats, 4-1! Daarmee sloot Neptunus-Schiebroek dit duel in stijl af en liet er met een 4-1 einduitslag geen twijfel over bestaan welke ploeg de beste uit de competitie is. De wedstrijd gespeeld, reserve doelman Ashwin Meijer spoedde zich naar het tweede veld om Zaterdag 4 te hulp te schieten en aldaar het doel te verdedigen. Verzorger Michel van Leeuwen haastte zich naar de kleedkamer om Zaterdag 1 geluk te brengen én prompt, het hielp weer…

Daniël Baars is nu écht helemaal in vorm en of dat nu komt door het gestroomlijnde kapsel of de van huis uit meegekregen pannenkoeken maakt niet zo heel veel uit, maar feit is dat het duo met Wesley Banis op het middenveld uitstekend werkt. Dat had de staf voorafgaande aan het seizoen toch goed gezien. Laatstgenoemde kreeg voor het goede spel een reserve beurt bij het eerste later deze middag. Helaas zonder daadwerkelijk in te vallen.

Het sterke Schiebroekse middenveld in één beeld: 7 en 6.

In de heen ronde van deze competitie is er tegen drie teams nog niet gespeeld. T.w. CWO, Schoonhoven en WDS. Ploegen die allemaal in het rechterrijtje van de competitie staan. "Nu moeten we gaan laten zien dat we ook tegen de, met alle respect, kleinere ploegen uit deze competitie écht kunnen presteren”, sprak Piet van Veen na afloop in de kantine onder genot van een biertje, omdat er weer iets te vieren was. Hekkensluiter WDS is volgende week de eerste in die serie. Aftrap in Driebruggen is dan wederom om 12.00 uur.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Van Dijk, T. Häupler (Taouil ’64), Stolk; M. Häupler, Baars, Tanaskovic, Banis, Koeleman; Van der Gaauw (Maissan ’67).