Soms tellen alleen de drie punten

Hekkensluiter WDS bood dapper een helft weerstand, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Vorige week werd de nummer twee, Deltasport, met overtuigend goed voetbal verslagen en juist daarom waarschuwde coach Piet van Veen vandaag voor onderschatting, gemakzucht en alles wat er bij komt kijken als de je als ongeslagen koploper op bezoek gaat bij de nummer laatst in de competitie. Want je moet er toch niet aan denken dat je juist daar de eerste punten gaat laten liggen. Rondom de Reeuwijkse plassen in Driebruggen, waar enkele Schiebroekenaren nog nare herinneringen hebben liggen, werd er om 12.00 uur afgetrapt op het moeilijk bespeelbare hoofdveld van WDS.

Ondanks de blessures en afwezigen kon er toch nog een alleraardigst elftal worden opgesteld. Simon Koeleman (tentamens) en David Stolk (paar dagen Litouwen) ontbraken. Matty Häupler en Patrick van der Gaauw konden toch aan de start opstelling beginnen en net als vorige week namen Tim Maat en Marcel van Eijle plaats op de reserve bank. Daarnaast was ook Donover Bot beschikbaar, om na zijn blessure weer speelminuten te gaan maken bij het tweede. Als extra wissel werd Ron Verschuuren bereid gevonden om mee te gaan naar Driebruggen, waarvoor dank!



Al in de eerste seconde ondervond grensrechter Wilko Poulie dat het veld glad was en ging dus onderuit. Behalve de WDS dug-out had gelukkig niemand dat gezien. Later gingen nog vele spelers onderuit. De eerste helft was een hele moeizame. Neptunus-Schiebroek had een veldoverwicht, maar daar was dan ook bijna alles meegezegd. Matty en Patrick kwamen beide gevaarlijk voor het doel, maar wisten de juiste koers nog niet te vinden. Een schot van aanvoerder Daniël Baars was nog het meest gevaarlijke wapenfeit, maar deze poging van de middenvelder eindigde op het dak van het WDS doel. Ook de "Suarez” van Thomas van Kan leverde niet het gehoopte resultaat. De thuisploeg kon er al helemaal weinig tegenover zetten. De enige keer dat de Driebruggenaren richting het doel van doelman Ashwin Meijer dachten te kunnen werd de geheel vrijstaande spits op randje buitenspel terug gevlagd en gefloten toen hij halverwege de Neptunus-Schiebroek helft alleen door kon op het doel.

Halverwege 0-0. We hadden met iets meer concentratie en zuiverheid in de passing wel meer uit de eerste helft kunnen halen, maar met nog 45 minuten te gaan was er voldoende vertrouwen in een goede afloop. In de rust werd de wissel van Donover voorbereid, omdat spits Patrick eruit zou gaan en dat enkele omzettingen tot gevolg zou hebben. Maar eerst beloofde Patrick leider Wilko nog een doelpuntje: "nog even scoren en dan eruit”.

Zo gezegd, zo gedaan. In de derde minuut na rust geeft Wesley Banis een heerlijke assist op de juiste snelheid mee aan Patrick. De spits blijft rustig en lepelt de bal heerlijk het doel in, 0-1. Bij een voorsprong tegen dergelijke ploegen ga je doorgaans makkelijker voetballen, maar dat was nu niet van toepassing. WDS zette aan voor de gelijkmaker, maar kwamen net als wij de eerste helft wel gevaarlijk voor het doel, maar kwamen niet tot scoren of écht grote kansen.

Toen na een kwartier de WDS "storm” definitief geluwd was kreeg Neptunus-Schiebroek een hoekschop te nemen getrapt door Nenad Tanaskovic. De doelman werkte de bal niet goed weg. In de rebound stond Maarten Maissan, die vandaag linkshalf speelde, op de juiste plaats om de bal hard in te schieten, 0-2. Hierna vond de al afgesproken wissel plaats en maakte Donover zijn rentree op de velden na enkele weken blessure leed.


Rentree van Donover Bot bij Zaterdag 2, hier met een splijtende pass op Nenad Tanaskovic.

In de tweede helft rommelde het nog steeds. Het zonnetje was lekker, maar nadat het waterkoud werd wilden het liefst zo snel mogelijk vertrekken uit Driebruggen met de punten in de knip. Er waren echter nog, inmiddels, 20 minuten spelen en het nog even warm werd toen Wesley de bal kreeg aangelegd en heerlijk inschoot. Zelf telde hij het doelpunt al, maar de paal stond dat in de weg. De, in de tweede helft, uitstekend spelende middenvelder had het doelpunt meer dan verdiend. Hij was vanmiddag overal waar de bal was. Voorin betrokken bij de aanval, controlerend op het middenveld en ondersteunend en belangrijk voor de achterhoede. Genieten als je zo kan terugkomen van een zware kruisband blessure, complimenten!

Na precies 90 minuten vond scheidsrechter Evert Groen het genoeg en eindigde dit duel zonder kaarten. Ook inval verzorger Leo Janssen moest welgeteld slechts twee maal het veld in. David van Dijk was als eerste in de kleedkamer en vond het een duel om snel te vergeten, en dat was het ook. De punten in de knip en snel vooruit kijken naar volgende week. Wanneer Schoonhoven 2 op bezoek komt aan de Hazelaarweg. Door een 1-0 overwinning op VVOR staan zij ineens op een vierde plaats, maar dat is nog altijd op een verschil van 14 punten. De aftrap is dan weer om 12.00 uur.

’s Avonds organiseerde Team Remco Boshuizen weer een gezellige en geslaagde clubavond. Wesley Banis die viste naar complimentjes vroeg zich nog af of Martijn van den Berg al op zoek is naar een nieuwe baan in Nederland. Belofte maakt tenslotte schuld! Het bier vloeide weer rijkelijk, want bij Zaterdag 2 is er altijd wat te vieren. Later op de avond vroeg barkeeper Patrick van der Gaauw wederom een wissel aan bij trainer Piet van Veen, maar ditmaal werd het verzoek van de spits niet ingewilligd.

Opstelling: Meijer; Van Kan, Van Dijk, T. Häupler, Taouil (Maat ’82); M. Häupler, Baars, Tanaskovic, Banis, Maissan; Van der Gaauw (Bot ’63).

Overige uitslagen:
Sportlust’46 3 – ARC 3, 1-1
Schoonhoven 2 – VVOR 2, 1-0
CWO 2 – Zwaluwen 3, 1-1
Floreant 2 – Zevenhoven 2, 4-2
Deltasport 2 – IJVV de Zwervers 2, 3-0