Tien, tien, tien!

Tien gespeeld, tien gewonnen én tien punten voor op de "concurrentie”.

De strubbelingen die we de afgelopen weken in de verslagen bespraken, wel of niet genoeg spelers bijvoorbeeld, en daar kwam afgelopen week de keeperssoap bij, lijken Zaterdag 2 allemaal niet te deren. Het team, in welke samenstelling dan ook, is mega sterk en dat natuurlijk gesterkt door de resultaten. Zowel scheidsrechter Geluk uit Waddinxveen én de trainer van Schoonhoven maakten achtereenvolgens de opmerking dat wij wel een aardige start van het seizoen hadden doorgemaakt, waarop leider Wilko Poulie alleen maar kon reageren met: Aardig!?

De resultaten en de verslagen zorgen ervoor dat ook iedereen zijn best doet om in het verslag te komen én er ook een aantal zijn die hun best doen om er juist niet in te komen, maar ook dat lijkt logisch. De geblesseerden Stefan Boers en Jurriën Minke kregen een functiepromotie. Stefan werd onze sportfotograaf en Jurriën, elftalbegeleider. Bestuurslid Jan Steigenga complimenteerde het team met de uitspraak: "het team straalt plezier uit” en maakte deel uit van de wedstrijdbal contacten door de bal een tikje richting cornervlag te geven voor een te nemen hoekschop in de tweede helft. Ook Hans Peter Olthof, uit het technisch jeugdkader, krijgt een vermelding. De spelbepaler van VE1 liet zien nog altijd voldoende balgevoel te hebben en een uitgeschoten bal op sublieme wijze terug het veld in te koppen.

Ook het overlijden van de goudvis van David van Dijk gooide vandaag geen roet in het eten. De centrale verdediger werd gesteund door de spelersgroep, maar ook door de aanwezigheid van de gehele familie vanmiddag, waaronder zoon Tijn. Er was ook goed nieuws. Tim Maat kondigde aan over 9 maanden vader te worden. Waarvoor natuurlijk onze felicitaties! Afgelopen week waren er ook al felicitaties voor Wesley Banis. Hij kreeg zijn Bachelor Bul uitgereikt, maar de door de hele middag te hebben gelopen op nette schoenen hield hij er wel pijntjes aan over.

Zaterdag 2 had vanmiddag van meet af aan het overwicht. Het had het betere van het spel. Coach Piet van Veen stuurde nagenoeg hetzelfde team het veld in als vorige week en genoot zichtbaar van het positiespel onder leiding van Daniël Baars. Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt. Rechtsback Thomas van Kan kwam mee op en joeg goed door na balverlies. Met een halve sliding op het randje van de zestienmeter bereikte hij Maarten Maissan. Met een schitterend afstandsschot verschalkte hij de doelman met een boogbal, 1-0! Zijn derde doelpunt in drie wedstrijden!

Neptunus-Schiebroek had niets te duchten van deze tegenstander. Schoonhoven 2 dat vorige week op eigen veld met 1-0 won van VVOR en daardoor steeg op de ranglijst had werkelijk niets in te brengen. Er kwamen meer kansen. Binnen het half uur zagen we een goede combinatie in de voorhoede. Patrick van der Gaauw combineerde met Maarten. Laatstgenoemde speelde Nenad Tanaskovic aan. Met een hard schoot raakte de aanvallende middenvelder de lat. Een paar minuten later gaf Nenad de bal met perfectie mee op rechtshalf Simon Koeleman. Op snelheid voorbij de tegenstander en scoren is het recept, maar ditmaal ging de bal voorlangs, terwijl langs de kant het doelpunt al geteld werd. Middenvelder Wesley Banis probeerde op randje zestienmeter een moeilijke bal ook nog in het doel te krijgen. "Hij probeert het nu op allerlei manieren” om te scoren.

Wesley Banis, iets onzichtbaarder dan de afgelopen weken, zat vanmiddag weer kort op zijn tegenstander en gaf geen ruimte prijs.

Thomas krijgt een vrije trap tegen omdat hij "Jezus” zegt. Is dat een scheldwoord dan? Waarop wisselspeler Matty Häupler zegt: "Zeg maar gewoon Matty”, maar de leidsman is het even helemaal kwijt als David van Dijk gewoon simpelweg zijn eigen naam roept en een vrije trap tegen krijgt. Dit overigens schrijvend met de wetenschap dat de scheidsrechter van vandaag dit verslag zal terug lezen.

Op slag van rust kwamen de bezoekers even uit de schulp en de aanvaller van Schoonhoven zag dat doelman Jelle Visser iets verder voor zijn doel was gaan staan en probeerde het eens van afstand. De doelman was echter niet te verrassen en tikte de bal op prachtige wijze uit het doel. "Leuk voor het publiek”, was zijn officiële verklaring. Hiermee gingen we met een, weliswaar minimale voorsprong, maar wel met geruststellend gevoel de rust in. Halverwege complimenteerde coach Piet van Veen met het vertoonde veldspel en verzorgde Michel van Leeuwen de met pijntjes kampende Simon en Wesley. Tim Maat wilde graag "de wei in”, maar moet terugkomend van zijn blessure nog even toekijken.

Het regende ook in de tweede helft kansen. Een schot van Nenad werd gepakt door de Schoonhoven doelman en Daniël Baars kreeg de bal niet voorbij de doelman nadat hij door Simon alleen voor de goalie was gezet. Het tweede doelpunt kon niet langer uitblijven. Halverwege de helft van Schoonhoven werd er een overtreding gemaakt op Thomas. Maarten nam plaats achter de bal en krulde de bal heerlijk de zestienmeter in. De inlopende Patrick nam de bal in één keer op de schoen en schoot de bal mooi in het dak van het doel, 2-0!

Inmiddels in de vijfentwintigste minuut probeert Thomas iets van een voorzet slash afstandsschot. De verdediger wist maar al te goed dat die poging niet naar behoren was uitgevoerd en grapte dat hij moet leren om zijn voet te draaien bij dit soort acties. Slechts een paar minuten later namen we een hoekschop, de bal werd weggekopt door de verdediging van Schoonhoven. De afvallende bal kwam op ongeveer 22 meter van het doel en precies goed uit voor de inlopende Thomas. In een rechte lijn vanaf uw verslaggever naast de dug-out nam Thomas de bal in één keer op de slof. Zijn voet op de juiste manier gedraaid, schoot hij de bal met een vlammend hard schot tegen de touwen! Een prachtig doelpunt, die door moeder Carla jubelend werd meegevierd, 3-0!

Thomas viert te midden van teamgenoten zijn prachtige doelpunt.

Weer een paar minuten later probeert Daniël hetzelfde, maar tevergeefs. Thomas afgeleid door de bank vraagt zich af of de captain niet in de leer moet bij hem en laat vervolgens bijna zijn man lopen. Het loopt met een sisser af. David van Dijk stuurt in het vervolg daarvan Nenad weg. De goedspelende aanvaller ziet Daniël vrij voor het doel komen en levert een perfecte voorzet af. De aanvoerder kopt de bal echter recht op de doelman. Waarop men zich langs de kant begint af te vragen of hij wel wilt scoren.

Een vierde doelpunt bleef uit. Ook nadat invaller Matty de bal diep kreeg gespeeld en de bal perfect in één keer voor gaf. De inlopende Patrick kopte de bal jammer genoeg rakelings naast het doel. Het mocht de pret niet drukken vanmiddag. Neptunus-Schiebroek won ook het tiende competitie duel met goed positiespel en een paar schitterende doelpunten, beaamde ook supporter Danny Goedhart. De niet genoemden David Stolk en Tim Häupler speelden zoals gewoonlijk weer een solide wedstrijd. Op de bank bleven naast Tim Maat, Marcel van Eijle en Mitchell Romijn zonder speelminuten. Doelman Ashwin Meijer keepte een wereldwedstrijd voor Zaterdag 3 en pakte een punt in de strijd om de bovenste plaatsen.

Door de zeer verrassende nederlaag van Deltasport bij ARC (5-4), waarop de aanwezigen in de kantine lang moesten wachten, staat Zaterdag 2 nu, na tien wedstrijden én overwinningen, ook tien punten voor op de overgebleven "concurrentie”. Dat werd uiteraard gevierd met coach Piet van Veen als middelpunt met aan zijn zijde aanvallers Matty en Patrick werd er genoten van de zangkunsten van Emmy Snoeck (zie foto). De coach kan met een gerust gevoel de zon op zoeken. Hij gaat even tien dagen genieten en geeft het team in de vertrouwde handen van de rest van de staf. Volgende week staat het bekerduel met Botlek op de agenda. Eentje van een, naar alle waarschijnlijkheid, beter kaliber dan Deltasport. Een leuke uitdaging voor de spelersgroep! Botlek staat momenteel op de tweede plaats in de tweede klasse D, maakt gemiddeld vijf doelpunten per wedstrijd en won dit weekend met 1-8 bij Binnenmaas 2. Saillant detail is dat Binnenmaas in de beker Deltasport uitschakelde (8-4). De aftrap op Sportpark de Brug in Spijkenisse is om 12.00 uur.

De foto’s met dank aan onze persoonlijke sportfotograaf Stefan: klik hier.

Opstelling: Visser; Van Kan, Van Dijk, T. Häupler, Stolk; Koeleman (M. Häupler ’74), Baars, Tanaskovic, Banis, Maissan; Van der Gaauw.