Zaterdag 2 laat punten liggen op de Venhoeve

Voor de tweede week achtereen heeft Zaterdag 2 niet de volle buit kunnen behalen uit een uitwedstrijd. De strijd was in ieder geval wel terug ten opzichte van vorige week.

Na het geheel onnodige en vreemde, maar ook vervelende puntenverlies vorige week volgende er een rare trainingsweek. Alwaar trainer Piet van Veen zich ziek moest afmelden, O23 een wedstrijd speelde en er daardoor veel spelers ontbraken en het donderdag pakjesavond was waardoor er daarom en door de weersomstandigheden eigenlijk niet getraind werd. Zaterdagochtend moest de trainer zich wederom ziek melden. Vroeg op de dag werd de opstelling besproken met interim coach Wilko Poulie. Twee weken nadat de trainer op vakantie was lag de eindverantwoording weer bij de assistent vandaag. Een lastige opgave tegen het te verwachten moeilijk te bestrijden VVOR.

De posities werden net als vorige keer eenvoudig en met een simpele vraag aangepast. Ashwin Meijer ging vlaggen en Wesley Banis (helaas nog altijd geblesseerd, dat weekje rust duurt nu wel erg lang!) kwam eerder om het digitale formulier in te vullen. Dat is nog steeds de kracht van dit team, dat dit zo gemakkelijk is op te lossen! Klasse mannen, bedankt! Coach Wilko kon alles prima klaarzetten met verzorger Michel van Leeuwen en met dank aan de assistentie van Matty Häupler om de omstandigheden in ieder geval weer zo te laten zijn zoals ze altijd zijn: goed. De interim coach was echter iets later op het complex van VVOR. Michel begon zich al af te vragen of het wel te vinden was…, maar eerst moest de net geopereerde Jurriën Minke worden opgehaald. Fietsen lukt namelijk nog niet, maar na een uitstekend verlopen operatie wilde de doelpuntmaker er natuurlijk wel graag bij zijn. Dan regelen we dat! Voor de derde week achter elkaar werd de wedstrijd een kwartier achteruit geschoven. Op het pupillentrainingsveldje werd de warming-up begonnen en daarna op het zware hoofdgrasveld voortgezet.

De voorbereiding was toch goed, de omstandigheden redelijk en de motivatie na vorige week leek allemaal prima in orde. De druk op de helft van VVOR was er dan ook, maar continue was de eindpass niet goed en dat de hele eerste helft door. Simon Koeleman kwam er een aantal maal uitstekend langs, maar dan was de voortzetting er niet. Nenad Tanaskovic miste een grote kans, waar meer uit te halen was. Later op de avond komen beide er nog een keer op terug bij de interim-coach. "Wat stom hé!?” Zelfkritiek, één van de mooiste dingen die er is.

Wat gebeurd is gebeurd. In het lastige duel om te fluiten zegt iedereen langs de kant dat de leidsman van vanmiddag een prima wedstrijd aan het fluiten is en net nadat het is uitgesproken draait een speler van VVOR weg in de zestienmeter en krijgt aanvoerder Daniël Baars een overtreding tegen. Strafschop, heel zwaar gestraft! Doelman Mitchell Romijn zit er heel dichtbij en raakt de bal ook nog, maar weet de hard ingeschoten bal niet te keren, 1-0! Dat gebeurde niet lang voor de rust. Met een achterstand de rust in. Niet geheel onterecht volgens enkele toeschouwers, omdat VVOR twee grote kansen kreeg? Maar het veldoverwicht was voor Neptunus-Schiebroek.

Gemotiveerd werd er gestart aan het tweede deel van deze wedstrijd. Immers in het thuisduel stonden we toen ook eerst met 0-1 achter. Vanmiddag bleef het doelpunt echter uit. Na een voorzet kreeg de net ingevallen Patrick van der Gaauw een mogelijkheid, maar zijn inzet werd direct geblokt door zijn bewaker. Dat waren de verdedigers van VVOR vandaag, bewakers, geen moment heeft de ploeg geprobeerd om zelf het spelletje te maken. Nee, het enige wat ze deden is dat van ons onmogelijk maken. En daar slaagden ze vooral in, omdat wij te slordig waren in de zestienmeter. De ingevallen Gino Looije kreeg nog de grootste mogelijkheid met een schot van behoorlijke afstand.

Twintig minuten voor tijd neemt de druk op het doel van VVOR steeds verder toe, maar écht grote kansen levert het niet op. Sterker het meeste gebeurd langs de kant. De zware discussies tussen VVOR en Schiebroek supporters zullen altijd blijven. Dat is al vanaf de F’jes zo en zal altijd zo blijven. Je kan het duel tegen VVOR geen derby noemen, maar het zou er zomaar zo eentje kunnen zijn. Een bijzondere wedstrijd. Daarnaast klom verzorger Michel vanmiddag regelmatig over het hek om een weggetrapte bal uit de struiken te halen, omdat de VVOR-bank weigerde een nieuwe bal te geven. We eindigden vanmiddag zelfs met een bal uit onze eigen ballenzak.

Ondertussen tikte de klok door en haalde interim coach Wilko middenvelder Maarten Maissan naar de kant voor aanvaller Karim el Mahjoubi voor wat nieuwe- en vooral extra aanvalsimpulsen. De backs Thomas van Kan en Roland van Deelen schoven door en dus werd het druk in de zestienmeter. Heel druk, maar op elke mogelijke manier werd er geprobeerd dat doelpunt te maken. De scheidsrechter is het even kwijt als de doelman van VVOR redding brengt en de leidsman een achterbal wil geven. Een hoekschop wordt alsnog toegekend, maar de zuivere strafschop na een overduidelijke handsbal daarna volgde niet. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd snijdt invaller Karim de zestienmeter in en geeft hard voor. Te midden van 3 VVO’ers weet laatste man David van Dijk, helemaal overgestoken, de bal met links in het doel van de tegenstander te krijgen, 1-1! Een verlossing. Snel de bal pakken en nog even door is het relaas van de doelpuntenmaker en captain Daniël. Nog even de schouders eronder!

De acht minuten extra tijd (veel wissels, veel tijdrekken van VVOR) leveren niet het gewenste resultaat, meer dan een punt zat er niet meer in. Met een dubbel gevoel zoekt Neptunus-Schiebroek na het laatste fluitsignaal de kleedkamer op. Teleurgesteld over puntverlies met zoveel veldoverwicht, maar blij met een punt zo laat in de wedstrijd behaalt. Uiteraard wordt coach Piet van Veen op zijn ziekbed op de hoogte gebracht van het resultaat. Beterschap! Volgende week zal er (eindelijk weer) op eigen veld gespeeld gaan worden. Aan de Hazelaarweg ontvangt Zaterdag 2 dan Zwaluwen 3. Aftrap om 12.00 uur. Eén ding is zeker, Zaterdag 2 eindigt dit jaar in het wit.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Van Dijk, T. Häupler (Looije ’57), Van Deelen; Koeleman, Baars, Tanaskovic, Maissan (El Mahjoubi ’76), M. Häupler; Van Eijle (Van der Gaauw ’45).