Zaterdag 2 worstelt met zichzelf

Eén moment met een opeenstapeling van fouten én té weinig rendement voor het doel van de tegenstander, gevolg: vijfde puntenverlies in zes wedstrijden.

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 worstelt al weken met zichzelf. Na 10 competitiewedstrijden vroeg men zich alleen nog af, wanneer men kampioen zou worden. Ook tegenstanders die punten afsnoepten motiveerden door te zeggen: ‘jullie worden toch wel kampioen’. Na het vijfde puntenverlies in de laatste zes wedstrijden mag je nog niet zeggen dat het crisis is met nog steeds een voorsprong van 4 punten op Deltasport, maar teleurstellend is het wel.

Zaterdag 2 had in de eerste fase van het duel tegen Zevenhoven allang een grote voorsprong moeten nemen, maar het doelpunt bleef lang uit. Acht minuten voor rust kwam dan toch het verdiende doelpunt. Wesley Banis stuurde vanaf het middenveld Marcel van Eijle weg. Hij hield oog voor de meegelopen Patrick van der Gaauw. Voor wie het dit keer wel eenvoudig was om in het lege doel te scoren, 1-0. Een terechte voorsprong bij rust. Een ontspannen sfeer in de kleedkamer, want Zevenhoven was nauwelijks gevaarlijk geweest. Een paar individuele tips van coach Piet van Veen moesten voldoende zijn voor een even zo goede tweede helft.

Dé kans op 1-0.

Meteen na rust kwam er nog een dubbele kans voor het doel van Zevenhoven, maar het tweede doelpunt bleef uit. De thuisploeg zakte vervolgens te ver in en bleef niet in balbezit met onrustig voetbal. Na een kwartier in de tweede helft ging de gehele defensie dit duel één keer de mist in. Het leverde de gelijkmaker van Zevenhoven op (1-1). In het vervolg van het duel zette Neptunus-Schiebroek wel druk en gaf het weer nauwelijks kansen weg, maar het rendement na het bereiken van de zestienmeter was vandaag weer zéér slecht.

De 2-1 wordt, in de laatste minuut, afgekeurd vanwege buitenspel.

Het laatste fluitsignaal klonk. De teleurstelling groot. De zelfkritiek van het centrale verdedigingsduo ook. Het is misschien een cliché, maar als je achterin één fout maakt waar een doelpunt uit komt wordt je erop afgerekend, als je voorin kansen mist hoor je er (bijna) niemand over. Ik vind het niet terecht! De, een dag eerder, verjaarde Stefan Boers trakteerde nog wel een drankje, omdat het zo hoort…

Na afloop, tijdens de wedstrijd van Zaterdag 1 trok coach Piet van Veen zich terug in de serre achter het raam. Nee, de kachel stond niet aan. Hij dacht na… wachtend op de uitslag van Deltasport bij Schoonhoven (2-3 winst). Hoe krijgen we het team weer op de rails? Hoe gaan we volgende week Floreant bestrijden? Wat maakt van dit team weer een onverslaanbare tegenstander?

Volgende week speelt Zaterdag 2 de uitwedstrijd bij Floreant. In Boskoop wordt er om 12.00 uur afgetrapt tegen de Boskoop GDC Combinatie Floreant. Tijd om het tij te keren…

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Van Dijk, Boers, Maissan; Koeleman, Baars, Taouil (Tanaskovic ’45), Banis, Van Eijle; Van der Gaauw (T. Häupler ’72).