De gifbeker moet helemaal leeg

Ook in de uitwedstrijd bij Floreant werden dure punten verspeeld.

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 haalt al een behoorlijke tijd niet het niveau van de eerste tien wedstrijden. Het leverde de ploeg van Piet van Veen al behoorlijk wat puntenverlies op en omdat Deltasport onderweg ook nog punten morste bleef de voorsprong lange tijd nog royaal.

Voorafgaand aan het duel met Floreant wisten we al dat Deltasport dit weekend niet in actie kwam omdat hun thuisduel tegen CWO werd afgelast. In Boskoop leefden we met een gezonde spanning toe naar het duel met Floreant, dat zich bevond in de onderste regionen van de competitie. Al na 3 minuten spelen stonden we vanwege een ongelukkige samenloop van omstandigheden al tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. In het vervolg van de eerste helft namen we het heft in handen. De van een blessure teruggekeerde Matty Häupler (ook noodgedwongen omdat Simon Koeleman ontbrak vanwege schoolverplichtingen) creëerde zijn eigen kansen. Werd een paar keer weggestuurd en passeerde de defensie op snelheid. Halverwege de eerste helft werd één van de drie kansen op aangeven van captain Daniël Baars benut, 1-1. De ontlading straalde van de gezichten. We gaven geen kans meer weg. Het rustsignaal klonk.

De tweede helft was Neptunus-Schiebroek oppermachtig in Boskoop. Van achteruit zochten David van Dijk en Stefan Boers naar dat ene gaatje. Lang door de lucht, kort over de grond. Niets lukte helemaal. Het gevaarlijkste moment kwam na een vrije trap van David van Dijk. David Stolk kwam in de doelmond perfect voor zijn man, maar de moeilijke situatie die al veel kracht kostte eindigde recht in de handen van de doelman. Een meter naar links of rechts was waarschijnlijk voldoende geweest. Floreant loerde op hun beurt machteloos op dat ene foutje. En dat kwam er. Eén foutje in deze wedstrijd werd de defensie van Neptunus-Schiebroek fataal. Op snelheid was de Floreant spits niet meer bij te houden en dacht Thomas van Kan nog even aan de noodrem, maar de spits rondde keurig af in de verre hoek, 2-1. Doelman Mitchell Romijn kansloos. Zaterdag 2 met lege handen.

De spreekwoordelijke gifbeker moet helemaal leeg en voorsprong van 10 punten is verdwenen als sneeuw voor de zon. Aanvoerder Daniël Baars motiveerde het team waar mogelijk. Tenslotte, vorig seizoen is er meer dan een half seizoen een puntje verdedigd op achtervolger Victoria’04. Vast niet toevallig (want toeval bestaat niet en bijgeloof is niet alleen besteed aan hoofdtrainer Philippe Berchoux) ook bespeler van- en buurman op Sportpark Broekpolder van de concurrent van dit seizoen: Deltasport.

Volgende week staat allereerst het bekerduel met FC ’s Gravenzande 3 gepland. Daarna zal de ploeg van Piet van Veen twee weken rust krijgen en zal Deltasport inhalen tegen CWO (22 februari om 11.00 uur). Over drie weken is dan de ultieme topper uit bij Deltasport. Zaterdag 1 maart moet het gaan gebeuren! Met meer inzet, strijd, passie en de wil om te winnen hebben we er als staf nog altijd het volste vertrouwen in! Op eigen veld zaterdag de generale repetitie tegen de periodekampioen uit de 2e klasse A. De aftrap aan de Hazelaarweg is om 12.00 uur.

Opstelling: Romijn; Stolk, Van Dijk, Boers, Maissan; Van Kan, Baars, Tanaskovic, Banis (T. Häupler ’60), M. Häupler; Van der Gaauw (Van Eijle ’75)

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.