Zaterdag 2 tankt zelfvertrouwen in de beker

Onder stormachtige omstandigheden heeft Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 zich in de vierde bekerronde aardig gerehabiliteerd na een mindere fase in de competitie.

Wat was de teleurstelling vorige week groot, na de nederlaag bij Floreant. Er vanuit gaande dat Deltasport hun inhaalduel tegen CWO wel zal winnen heeft Zaterdag 2 nog slechts één puntje voorsprong overgehouden aan het eerdere verschil van tien punten. De trainingsweek verliep moeizaam. We zagen veel afwezigen op de trainingsavonden. De motivatie was blijkbaar ver te zoeken. Daar kwam bij dat het eerste elftal vrij was en dan wordt er blijkbaar standaard een weekje vrij genomen door een aantal spelers.

De voorbereidingen op het duel in de vierde bekerronde was dus allerminst goed te noemen. Tel daarbij op dat David van Dijk, Tim en Matty Häupler, Ashwin Meijer (allen vakantie) en David Stolk (geblesseerd) ontbraken, dan wordt het weer aardig puzzelen. Roland van Deelen en Sander van der Velde, die nog niet aan hun 15 wedstrijden bij het eerste zaten, waren als enige bereid om de bank te vullen. De overgebleven elf spelers van het tweede vormden het basisteam van coach Piet van Veen.

FC ’s Gravenzande 3 presteert in de competitie bijna exact het tegenovergestelde van Neptunus-Schiebroek. Zij verloren in de eerste periode bijna alles en zijn daarna nagenoeg ongeslagen gebleven en wonnen dus ook de tweede periodetitel in de reserve tweede klasse A. We konden dus zeker wat verwachten, maar we begonnen wederom niet helemaal scherp aan de wedstrijd. We hielden het wel iets langer vol dan vorige week. Ditmaal werd er na 6 minuten gescoord (vorige week na 3 minuten) door de tegenstander. We gaven veel te veel ruimte weg en dus keken we al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. Oké, misschien moest het nieuwe centrale verdedigingsduo Wesley Banis en Stefan Boers nog even wennen en dus de mouwen opstropen en doorgaan.

Dat wat we de afgelopen periode misten in de competitie was er nu wel. Na een kwartier spelen kroop de thuisploeg eindelijk een beetje uit de schulp en gooide het alle schroom van zich af. Rechtsback Thomas van Kan kwam mee op, maar werd onreglementair neergehaald en kreeg daarbij een vervelend knietje op het bovenbeen. De vrije trap leverde geen gevaar op, maar nadat Thomas het nog even geprobeerd had gaf hij aan dat er gewisseld moest worden. Ondertussen werd Zaterdag 2 wel steeds gevaarlijker. Een voorzet van Simon Koeleman bereikte Marcel van Eijle bij de tweede paal. Marcel kopte de bal tegen de binnenkant van de paal, maar de doelman stond precies op de juiste plaats om de bal uit het doel te houden. In nagenoeg dezelfde aanval kwam de b al opnieuw bij Simon. Hij haalde de achterlijn en legde de bal terug op aanvoerder Daniël Baars. Daniël schoot de bal voorlangs. De wissel kwam. Sander kwam erin voor Thomas. Wesley schoof naar de rechtsback positie en Sander ging in het centrum spelen naast Stefan.

De bezoekers probeerden met georganiseerd voetbal het ons moeilijk te maken, maar de spreekwoordelijke deur bleef dicht. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen we gevaarlijk in de zestienmeter. Spits Patrick van der Gaauw werd naar de buitenkant gedwongen waardoor zelf schieten onmogelijk werd. Voorzetten was de enige optie, maar dat was ook niet makkelijk. Het lukte om de moeilijke bal voor te krijgen. Simon schatte de assist op juiste waarde, toornde boven de verdediger uit en kopte de bal tegendraads binnen, 1-1! Na de aftrap namen we meteen weer het heft in handen. Aan de linkerkant van het veld kreeg Maarten Maissan de bal mee in de loop, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit. In een ultieme poging de bal nog te halen kwam hij in een vervelende botsing met een verdediger. Via de scrimmage viel de bal met een prachtige boog wel achter de verbouwereerde doelman, 2-1. Slechts een minuutje na de gelijkmaker. Maarten moest deze actie echter bekopen met een blessure en ook voortijdig de strijd staken. Zijn vervanger was onze laatste wissel: Roland van Deelen.

De rust werd met een 2-1 voorsprong ingegaan. Vlak voor rust werd een doelpunt van Marcel van Eijle (terecht) afgekeurd vanwege hands. Ondanks de voorsprong moest de coach een paar ergernissen kwijt. Slimme simpele standaard dingetjes moeten veranderen als je kampioen wilt worden.

In de tweede helft zagen we weer een onoverwinnelijkheid binnen het team. De strijd en motivatie waren weer terug. We controleerden de wedstrijd, creëerden kansjes en hielden het achterin helemaal dicht. Nenad Tanaskovic was weer belangrijk door overal aanspeelbaar te zijn en de debuterende Jeffrey Vos ging centraal op middenveld steeds beter spelen. Wesley Banis haalde weer zijn oude niveau op de rechtsback positie en de misselijke Stefan Boers had weer rust in zijn spel van achteruit. Er ontbrak nog één ding aan het geheel. Een scorende spits. Na 67 minuten spelen lukte het even niet om de bal, op de helft van de tegenstander, vast te houden. Om geen onnodig balverlies te lijden ramde aanvoerder Daniël Baars de bal naar voren. Patrick stond precies op de juiste plaats, niet in buitenspelpositie, nam de bal aan met rechts, draaide weg en omspeelde daarmee de doelman en schoot met links binnen, 3-1. Een heerlijk spitsen doelpunt!

Het slotoffensief was ook voor Neptunus-Schiebroek. De bezoekers hadden zich bij het zien bij de klok, 90 minuten, neergelegd bij de nederlaag. In blessuretijd geeft rechtsback Wesley Banis een mooie crosspass meegeeft aan linkshalf Simon Koeleman. Hij passeert op zijn snelheid de defensie en scoort, vlak voordat de doelman redding kan brengen, 4-1!

Dit was, vooral de tweede helft, het team dat we kennen uit de eerste fase van dit seizoen. Het team dat onoverwinnelijkheid uitstraalde en de eerste tien wedstrijden won. Dit was beker en een leuke generale repetitie voor het duel met Deltasport. (RECTIFICATIE) Het duel dat zal plaatsvinden op zaterdag 8 maart (in het vorige verslag stond 1 maart). Dan moet het écht gaan gebeuren!

De topper op 8 maart vangt aan om 11.00 uur op Sportpark Broekpolder. Support gewenst!

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Romijn; Van Kan (Van der Velde ’22), Banis, Boers, Maissan (Van Deelen ’35); Koeleman, Baars, Tanaskovic, Vos, Van Eijle; Van der Gaauw.