Zaterdag 2 langs Sportlust’46 door twee snelle doelpunten

Met het puntenverlies van Deltasport bij VVOR heeft Neptunus-Schiebroek nog 3 finales te gaan richting het einde van het seizoen.

De nederlaag bij Deltasport, waardoor de koppositie verspeeld werd, dreunde nog lang door. Het verslag bleef achterwege. In aanloop naar het duel met Sportlust’46 was iedereen nagenoeg fit en ontbrak alleen, de gevaarlijkste aanvaller van de laatste maanden, Simon Koeleman in de grote selectie vanwege tentamens. Aanvoerder Daniël Baars probeerde de rechtshalf nog over te halen om de eerste helft te spelen en dan de taxi te betalen, maar begrijpelijk voor een goede voorbereiding werd dat aanbod, weliswaar overwogen, maar niet aangenomen.

De grote selectie bracht genoeg keuze voor de basiself. Er kwam een verbazingwekkende wijziging in het team en leverde ook bij, een gedeelte van, de basiself gefronste wenkbrauwen. Het duel tegen Sportlust’46, dat de tweede periode won en derde staat op de ranglijst, begon onder leiding van scheidsrechter Panday om iets over twaalf uur. Het duel was nauwelijks begonnen of Marcel van Eijle kon aan de linkerflank weggestuurd worden. Hij kwam snel op en leverde een goede voorzet op spits Patrick van der Gaauw, die niet nadacht en met links raak schoot, 1-0! Een droomstart, eindelijk weer eens. Maar daar bleef het bij. We zakten in en kregen na ruim een kwartier spelen de gelijkmaker om de oren, 1-1. Vlak daarna ontsnapten we aan een strafschop tegen en een rode kaart omdat Tim Häupler zijn tegenstander onreglementair ten val bracht. De scheidsrechter die op ongeveer 30 meter, er veel te ver, vandaan stond moet het ook gezien hebben, want iedereen zag het. Iedereen zag ook dat het dan een achterbal was, maar de leidsman gaf resoluut een hoekschop.

Halverwege kwam Thomas van Kan erin voor Marcel van Eijle die na zijn voorzet vrijwel onzichtbaar was gebleven. Wederom vrijwel direct na de aftrap zocht Zaterdag 2 de aanval. In de tweede minuut na rust gaf David van Dijk een splijtende pass die Patrick van der Gaauw aan zich voorbij moest laten gaan. Matty Häupler was er echter als de kippen bij en passeerde op sublieme wijze de Woerdense doelman, 2-1. Halverwege de tweede helft werd de hardwerkende Maarten Maissan vervangen voor Nenad Tanaskovic. De verdediging van de thuisploeg kwam vervolgens weer onnodig onderdruk te staan omdat er nergens op het veld een bal werd vastgehouden. Matty Häupler kreeg een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar de inzet ging rakelings naar het Sportlust-doel. Negen minuten voor tijd mocht Jurriën Minke na lang blessure leed, een operatie en herstel periode weer zijn eerste minuten maken. Bijna direct was er meer voetbal in de ploeg en was de voorzet van de sterk ingevallen Thomas van Kan net niet goed genoeg om de zijn rentree makende aanvaller een kopgoal te bezorgen. Vlak daarna stond Jurriën Minke helemaal vrij, maar werd over het hoofd gezien door spits Patrick van der Gaauw die het zelf probeerde. Aan de andere kant kwam Sportlust’46 een paar keer gevaarlijk in de zestienmeter, maar kreeg geen grote kansen.

Toen de leidsman na 93 minuten affloot voor het einde van de wedstrijd ging er een zucht van verlichting door de ploeg. Aanvoerder Daniël Baars feliciteerde de manschappen en vooral de uitstekend spelende David Stolk, die met zijn 35 jaar de beste van het veld was en als één van de weinige energie voor tien had. Vermeldenswaardig is nog de volledige wedstrijd rentree van doelman Jelle Visser. Door de slepende schouder blessure van Ashwin Meijer (wel op de bank als speler) en de schoolplichtige wintersport van Mitchell Romijn (die later wel op de tribune zat) mocht Jelle de hele wedstrijd spelen. Na een vervelende, terugkerende, blessure is het te hopen dat de goalie nu blessurevrij zal blijven.

Van het veld lopend hing VVOR al aan de telefoon om naar de uitslag te informeren. Wij, uiteraard ook nieuwsgierig, kregen van hen te horen dat het op de Venhoeve 3-3 was geworden. Daardoor staan Neptunus-Schiebroek en Deltasport nu gelijk in punten. Als na de komende drie wedstrijden nog steeds zo is, dan volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein om te bepalen wie zich tot kampioen mag kronen en wie veroordeeld is tot nacompetitie.

De eerst volgende speelronde is na twee vrije weken op 5 april tegen, het tegen degradatie strijdende, WDS naar de Hazelaarweg. Het volledige resterende schema:

Zaterdag 15 april: Neptunus-Schiebroek – WDS en IJVV de Zwervers – Deltasport
Zaterdag 3 mei: Schoonhoven – Neptunus-Schiebroek en Deltasport – ARC
Zaterdag 10 mei: Neptunus-Schiebroek – CWO en Zevenhoven – Deltasport

Interessant is ook de strijd om de derde periode waarin Deltasport, VVOR én Zevenhoven nu gelijk staan met 10 punten.