Zaterdag 2 overklast WDS met dubbele cijfers

Zelfs met 10 man laat Neptunus-Schiebroek geen spaan heel van het, tegen degradatie strijdende, Driebrugse WDS. Ook Deltasport maakt geen fout (0-6 winst bij IJVV Zwervers).

Na twee vrije weekenden en voordat er weer drie weken slechts kan worden toegekeken stond voor Zaterdag 2 de twintigste speelronde op de agenda. WDS kwam voor de gelegenheid naar de Hazelaarweg. Beide teams, vorig seizoen nog actief in de derde klasse, maakten er eerder in Driebruggen geen spectaculaire pot voetbal van. Neptunus-Schiebroek won destijds keurig, maar zakelijk: 0-2. Medekoploper Deltasport moest dit weekend naar IJVV Zwervers, die staan nog lager op de ranglijst, maar maakten het op eigen veld het al heel wat teams behoorlijk lastig. Omdat het goede gevoel er was dit weekend besloot Leen Wessels, vader was eerste elftal speler Jimmy, voor het tweede naar IJsselmonde af te reizen. In een rechtstreekse verbinding met elftalleider Wilko Poulie werden de tussenstanden doorgegeven. Het werd alleen niet zoals we hadden gehoopt. Al voordat wij aan ons duel begonnen, stonden de Vlaardingers op 0-2 in het duel dat een half uur eerder was begonnen.

En dus…alles op eigen kracht en dat gebeurde… Wesley Banis ontbrak, hij moest bank zitten bij één. Daniël Baars ontbrak, hij moest met zijn dochtertje naar het ziekenhuis, gelukkig gaat het nu een stuk beter en is de rust in huize Baars enigszins terug gekeerd. Jurriën Minke ontbrak, terugval in knieblessure. Ondanks zijn enkelblessure startte Thomas van Kan in de basis. En dat bleek niet voor niets. Al naar vier minuten neemt de thuisploeg de leiding vanmiddag. Matty Häupler legt de bal vanuit de zestienmeter prima klaar voor de instormende Thomas. Hij raakt de bal perfect en schiet de bal diagonaal in de verste kruising binnen, 1-0! Een heerlijk doelpunt. Een betere start hadden we ons niet kunnen wensen. Helemaal niet als de deuren bij WDS helemaal open staan in de zevende minuut. Ook al worden de schietkans van Matty en Nenad Tanaskovic nog geblokt is Matty er in derde instantie snel bij om de score te verdubbelen met het hoofd, 2-0.

Na bijna een kwartier spelen wordt het volgende doelpunt in werking gezet. Simon Koeleman passeert zijn directe tegenstander aan de linkerkant op snelheid en geeft de bal mee aan spits Patrick van der Gaauw. Hij legt de bal prima klaar voor Nenad die de bal in de verre hoek het doel in krult. De arme WDS goalie krijgt er nog wel een handje tegenaan, maar tevergeefs, 3-0. Een slippertje zorgt voor een 3-1 tussenstand, waarna Nenad uit voorzorg het veld verlaat en wordt vervangen door Maarten Maissan. Een paar minuten later geeft komt David van Dijk mee op en geeft een perfecte crossbal op Matty. Hij schat de bal op de juiste waarde en is daarmee zijn bewaker te slim af en schiet de bal tegen de touwen, 4-1!

Het houdt dan maar niet op en Zaterdag 2 vergroot de voorsprong nog verder voor rust. Maarten verlengt een lange bal van doelman Jelle Visser op Patrick. De spits neemt aan en schiet de bal van buiten de zestienmeter hard binnen, 5-1. Op slag van rust schiet Simon de bal op de lat, maar in de rebound is Patrick scherp op tijd erbij om zijn tweede doelpunt van de middag te maken, 6-1. In de rust is de sfeer, terecht, erg ontspannen. Maar ziet iedereen het belang van het lekker uitbouwen van de score. Jeffrey Vos vervangt Thomas en Mitchell Romijn neemt de plaats, volgens afspraak, in van Jelle.

Zeven minuten na rust laat Maarten zich uit de tent lokken en moet voortijdig met rood het veld verlaten. Noem het stom, dom, onnodig, maar vooral zonde, zoals de scheidsrechter het beoordeelde. Oordeel zelf. Achteraf bleek het de enige kaart van de wedstrijd.

We moesten even schakelen in ons hoofd. Hoe pakte dit uit op het veld. Maar het leverde de tien overgeblevenen geen problemen op. Sterker de score werd verder uitgebreid. Linksback Roland van Deelen gaat, na een hoekschop van Simon, de kaatst aan met Patrick, die bal goed klaarlegde, waarna Roland de bal geplaatst, maar als "een rolletje” in de korte hoek inschiet, 7-1. Marcel van Eijle valt vervolgens in voor de moegestreden, maar foutloos spelende, David Stolk. Vijf minuten later levert Matty een uitstekende voorzet bij de tweede paal af op Patrick die de touwen weer laat bollen, 8-1. Wederom vijf minuten later wordt een overtreding op Tim Häupler bestraft met een strafschop. Aanvoerder David van Dijk wijst Simon aan als nemer en wil daarmee een halve assist bijgeschreven krijgen. Simon, vandaag nog niet gescoord, schiet de strafschop raak en tekent voor het negende doelpunt van de middag, 9-1!

Slechts een paar minuten later is het Patrick die het tiende doelpunt maakt. Zijn vierde van de middag! Hij doet dat na een assist van Tim. Tim zelf "scoort” het elfde en laatste doelpunt van deze wedstrijd. Na een actie van broer Matty ontstaat er een scrimmage voor het doel met Marcel en Simon, waarna een WDS’ er de bal hard wegschiet. Hij doet dat echter tegen Tim aan. De bal caramboleert vanaf het lichaam van Tim op randje zestienmeter het doel in. Appelleren voor hands bij WDS doen de leidsman niet van gedachten veranderen. Ondertussen snapt het scorebord niet meer waar Zaterdag 2 mee bezig is en kan na negen doelpunten niet meer verder tellen. Wel worden er nog meermaals "GOAL, GOAL, GOAL” geprojecteerd.

Naast de foutloos spelende David Stolk noemden we alleen verdediger Stefan Boers nog niet bij naam in dit verslag. Je hoeft niet altijd op te vallen en betrokken te zijn bij doelpunten om een goede wedstrijd te spelen, een dikke voldoende vandaag, beaamde ook trainer Piet van Veen.

Op doelsaldo neemt Neptunus-Schiebroek nu de koppositie over van Deltasport, maar dat doet niet ter zake, het gaat om de punten. En die blijven gelijk. Na drie vrije zaterdagen volgt de ontknoping van deze competitie. Deltasport ontvangt dan eerst op eigen veld ARC, dat officieel gezien nog één puntje nodig heeft om een herkansingsplaats te ontlopen. Zaterdag 2 gaat op bezoek bij Schoonhoven. Zij wonnen dit weekend verrassend bij VVOR en doen alleen in theorie nog mee om de derde periode, maar waarschijnlijk geloven ze er nog in. Onderschatting, waak ervoor! De aftrap van beide duels is op 3 mei om 12.00 uur.

Opstelling: Visser (Romijn ’45); Van Kan (Vos ’45), Boers, Van Dijk, Van Deelen; M. Häupler, T. Häupler, Tanaskovic (Maissan ’20 / rood ’52), Stolk (Van Eijle ’63), Koeleman; Van der Gaauw.