Zaterdag 2 verspeelt de titel in Schoonhoven

Deltasport maakte geen fout tegen ARC (4-0). Alleen ‘het wonder van Zevenhoven’ kan nog redding brengen.

De motivatie was toch groot, voorafgaand aan het verre uitduel in en tegen Schoonhoven. Coach Piet van Veen kreeg alle spelers mee van de hoofdtrainer. Alleen Maarten Maissan (geschorst) en David van Dijk (vakantie) ontbraken.

Het bleef in de eerste helft vooral bij het tempo van de tegenstander. Langzaam en sloom. Slechts drie kansen werden geteld en andere kant eentje, en ja die ging erin. Ruststand: 1-0. In de tweede helft bleef dat ook lang zo. Pas bij het inbrengen van Tim Maat kwam er wat meer vuur in het spel van Neptunus-Schiebroek. Tim schoffeerde meteen een tegenstander en kreeg meteen een vermaning van de goedleidende scheidsrechter. Pas de tweede deze wedstrijd. Hardop vroegen we ons al af: Willen we wel winnen?

Er kwam meer strijd, meer inzet. En even later schoof ook Gino Looije mee naar voren voor wat meer oorlog in de zestienmeter. Acht minuten voor tijd kwam de voorzet van de rechterzijde van Thomas van Kan. De eveneens doorgeschoven Tim Häupler kopte de bal tegen de touwen, 1-1. Dat leek een verlossing. Maar de twee honderd procent kansen van Matty Häupler en Patrick van der Gaauw daarna leverde geen doelpunt op. Ook de vijf extra speelminuten leverden niet het gewenste resultaat.

En dus verspeelde Zaterdag 2 twee hele dure punten op de één na laatste speelronde van de competitie. Deltasport maakte dus geen fout tegen ARC (4-0) en staat nu weer alleen aan kop. Een stunt en sportieve plicht van Zevenhoven, dat vandaag verloor van Sportlust’46 en daardoor de kansrijke posities voor de derde periode verspeelde, is nodig om alsnog minimaal een beslissingswedstrijd af te dwingen. Al moet er dan natuurlijk nog wel eerst zelf, op eigen veld, gewonnen worden van hekkensluiter CWO. Volgende week om 12.00 uur wordt de laatste speelronde gespeeld.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Boers, T. Häupler, Looije; M. Häupler, Baars, Tanaskovic (Maat ’70), Banis, Koeleman; Van der Gaauw.