Zaterdag 2 veroordeeld tot spelen nacompetitie

Deltasport maakt geen fout in Zevenhoven en is kampioen van de reserve tweede klasse C.

Na 3 seizoenen is het Deltasport 2 eindelijk gelukt om promotie te bewerkstelligen naar de reserve eerste klasse. Dat nu net wij het ‘slachtoffer’ zijn is zuur, heel zuur. Vooral gezien het verloop van de competitie. Normaal zien teams de nacompetitie voor promotie als toetje, als een extra kans op promoveren. Zoals VVOR, dat op de laatste speeldag de periodetitel overnam van Deltasport. Het voelt voor ons anders, maar we mogen niet vergeten dat het doel hetzelfde blijft; promoveren!

Het laatste competitieduel tegen CWO was er eentje voor de statistieken. Die werden ook flink opgeschut vanwege de vele doelpunten die vielen. Al na vier minuten floot scheidsrechter Moussaoudi voor een strafschop. De in de rug gelopen Matty Häupler kreeg op randje zestienmeter de strafschop toegekend. Patrick van der Gaauw verzilverde het buitenkansje vanaf 11 meter, 1-0. Vier minuten later gaf David van Dijk een geweldige diepe bal op Matty die de bal klaarlegde voor Patrick. De spits tekende voor zijn tweede doelpunt, 2-0! Aanvoerder Daniël Baars ging na een kwartier spelen voorop in de strijd, joeg door, herwon de bal en rondde zelf af, 3-0. Tot vijf minuten voor rust was de achterstand voor CWO ‘acceptabel’, maar Zaterdag 2 dacht daar anders over. Matty passeerde zijn tegenstander en vond broer Tim voor het doel die de bal tegen de touwen werkte, 4-0. Vanaf de linkerzijde gaf een minuut later Nenad Tanaskovic de bal voor en ditmaal was het Matty die raak schoot, 5-0. Op de assist van Thomas van Kan scoorde Patrick zijn derde doelpunt van de middag, 6-0. De ruststand.

In de rust bellen naar Zevenhoven. 6 keer, 6 verschillende mensen. De stand veranderde er niet van. Deltasport staat voor, 0-1. Dus is er nog wel hoop.

Na tien minuten spelen in de tweede helft krijgt de net ingevallen Maarten Maissan de bal voor de voeten. Hij probeert een voorzet, maar de bal wordt door iedereen gemist, ook door de CWO doelman. De bal rolt er bij de tweede paal zomaar in. Iedereen kijkt verbaasd om zich heen, maar hij zit echt en dus toch maar vieren dan, 7-0! Na een wisselparade valt er vrij weinig te beleven. De supporters, die nog gehoopt hadden op een stuntje in Zevenhoven, zorgden voor mentale ondersteuning, die ook nodig was nadat we hoorden dat in Zevenhoven de voorsprong van Deltasport was opgelopen naar 0-3. Matty scoorde zijn tweede doelpunt van de middag twintig minuten voor tijd, 8-0. Waarna broer Tim, ook zijn tweede van de wedstrijd, twee minuten later op aangeven van de ingevallen Marcel van Eijle het mooiste doelpunt van de dag maakte en misschien van het hele seizoen. Hij krulde de teruggelegde bal in één keer in het uiterste hoekje achter de kansloze CWO goalie. Tot groot genoegen van de supporters die er nog een schepje bovenop deden. Het laatste kwartier was het slechts het uitspelen van de wedstrijd.

Opstelling: Romijn (Meijer ’45); Van Kan, Van Dijk, Boers (Vos ’55), Maat; M. Häupler, Baars, T. Häupler, Banis, Tanaskovic (Maissan ’55); Van der Gaauw (Van Eijle ’60).

Geen kampioen, geen beslissingswedstrijd, maar nacompetitie. De teleurstelling daarvan zal snel moeten worden omgezet in positiviteit voor het eerste tweeluik van de nacompetitie. Volgende week is al de eerste wedstrijd. Tegenstander daarin is uiteindelijk Oude Maas uit Poortugaal geworden. Oude Maas pakte de laatste periode in de reserve tweede klasse D door zelf te winnen bij de nummer twee, Zuidland (2-5), dat al zeker was van nacompetitie. De oorspronkelijke koploper in de derde periodestand was Strijen. Tot de laatste minuut van het seizoen was dat nog steeds zo, maar Botlek (dat al kampioen was) weigerde te verliezen en scoorde de gelijkmaker (1-1) in de laatste minuut en stortte heel Strijen in diepe rouw (bron: website Oude Maas). Vooral omdat de club uit de Hoeksche Waard nu helemaal niets heeft.

Het nacompetitie schema voor twee plaatsen in de reserve 1e klasse is als volgt: