Zaterdag 2 plaatst zich voor finaleronde nacompetitie

Al verdiende het niet de schoonheidsprijs…of toch wel?

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 speelde deze week de return van de eerste ronde van de nacompetitie tegen het tweede team van Oude Maas. De heenwedstrijd, zoals u hebt kunnen lezen, eindigde in een 3-4 overwinning voor de ploeg van Piet van Veen.

Het duel begon fel, zoals ook de heenwedstrijd al op het randje werd gespeeld, een paar forse overtredingen werden weliswaar bestraft met een vrije trap, maar scheidsrechter Keulen hield de kaarten lang op zak. De teams hielden elkaar in evenwicht, waar de thuisploeg begon met een lichte voorsprong in stand en het meest dreigend was in het eerste half uur. Maarten Maissan kreeg de grootste kans, maar de lob over de doelman passeerde ook het doel.

Halverwege was er nog niet gescoord. Ook de tweede helft leek dood te bloeden. Oude Maas probeerde met extra aanvallers tot mogelijkheden te komen, maar kwam niet tot grote kansen en anders hield doelman Jelle Visser zijn doel schoon. Het werd een steekspel, dodelijk saai, geen schoonheidsprijs, maar wel met voldoende wedstrijdspanning aangezien Oude Maas aan slechts één doelpunt genoeg had om er een verlenging uit te slepen. De scheidsrechter drukte zijn stempel door Thomas van Kan wel een gele kaart te geven na een overtreding aan de zijlijn. Meten met twee maten. We hebben zwaardere overtredingen gezien vanmiddag.

Tien minuten voor tijd kwam Nenad Tanaskovic erin voor Tim Häupler. Twee minuten later kregen we een vrije trap te nemen aan de rechterzijde van de zestienmeter. De leidsman zette de muur neer en Nenad nam plaats achter de bal. Met links krulde hij de bal over de muur de korte hoek in, 1-0! De doelman stond vernageld aan de grond. Schitterend! Wedstrijd beslist. In zijn enthousiasme schoot de doelpuntenmaker de bal weg. Assistent scheidsrechter Van Krimpen vond het zwaar genoeg om te vlaggen en dat leverde Nenad ook een gele kaart op. Goed, de beste man heeft ook zijn stempel gedrukt.

De overwinning kwam ook in de vijf extra speelminuten niet meer in gevaar. Hierdoor is plaatsing voor de finaleronde een feit geworden. Tegenstander daarin is Rozenburg 2. Zij wonnen vorige week met 3-4 bij VVOR. Het duel op Sportpark West vandaag eindigde in 1-1. Rozenburg 2 is de herkanser uit de eerste klasse B. Ze behaalden daarin 21 punten uit 26 wedstrijden. De laatste competitieoverwinning dateert van 12 april jl. (1-0 thuis tegen Alexandria’66 2) waardoor uiteindelijk directe degradatie werd ontlopen. Op 31 mei speelt Neptunus-Schiebroek eerst uit in Rozenburg, aanvang 12.00 uur. Over de return zijn de clubs nog in overleg.

Opstelling: Visser; Van Kan, Van Dijk, Bot, Van Deelen; Banis, Baars, T. Häupler (Tanaskovic '80), Taouil; Van der Gaauw en Maissan.

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.