Zaterdag 2 onderuit in Rozenburg

Steun benodigd in return op 7 juni a.s.

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 heeft het eerste duel in de finale van de nacompetitie met 1-0 verloren in en tegen Rozenburg 2. De eerste klasser vecht voor lijfsbehoud terwijl voor Neptunus-Schiebroek promotie op het spel staat.

Na het kampioenschap in de derde klasse vorige seizoen, maakte Zaterdag 2 dit jaar een flitsende start en pakte zonder puntverlies de eerste periode, dat succes ging nog even door, maar aan het einde van de rit moest men toch Deltasport voor zich dulden. In de eerste ronde van de nacompetitie werd het Poortugaalse Oude Maas uitgeschakeld met twee overwinningen (3-4 uit en 1-0 thuis). Rozenburg schakelde in de eerste ronde VVOR uit met een overwinning en een gelijk spel (3-4 uit en 1-1 thuis).

Het duel op zaterdag 31 mei ging in de eerste helft gelijk op. De thuisploeg was nauwelijks gevaarlijk geweest, maar kwam toch, in de onverklaarbare 5 extra minuten voor rust, op een 1-0 voorsprong. Na een hoekschop bleef de bal lang in de zestienmeter hangen. De vierde of misschien wel vijfde doelpoging werd ingeschoten. In de tweede helft bleef het een gelijkopgaand duel met aan beide zijden ongeveer evenveel kansen. Doelman Jelle Visser hield het team op de been door een vrije trap te keren en aanvoerder Daniël Baars haalde een indraaiende hoekschop van de lijn. Aan de andere kant kwam spits Patrick van der Gaauw in scoringspositie, maar het schot werd voortijdig geblokt. In de allerlaatste minuut stonden twee Rozenburgers elkaar in de weg waardoor Patrick, in buitenspelpositie (maar nu dus niet), alleen door kon op het Rozenburgse doel. Oog in oog met de doelman kwam de topscorer niet tot scoren en dus keerde Neptunus-Schiebroek met een nederlaag naar huis.

Volgende week, zaterdag 7 juni, is de return op eigen veld. Aanvang 12.00 uur. Het is ook de dag van het Hyundai G-toernooi. Een gezellige drukte op het complex, naar verwachting mooi weer en na afloop een feestje met DJ Gypsy! Een ideaal moment om het team te komen ondersteunen! We rekenen op een volle tribune. Tot dan!

Opstelling: Visser; Maat, Van Dijk, Boers, Van Deelen; Banis, Baars, Tanaskovic (M. Taouil ’61), J. Taouil (Vos ’45 / T. Häupler ’79); Maissan en Van der Gaauw.