C1 geeft visitekaartje af

Een derby met twee gezichten en een hattrick voor Dennis Snoeck.

De Hazelaarweg derby. Je hoeft er geen spelers voor te motiveren en "het is de wedstrijd die je altijd wilt winnen”, zei coach Ricardo Pors voorafgaand aan het bekerduel met VOC C3. Iets soortgelijks zal ook gezegd zijn in de kleedkamer van de tegenstander, maar ik wil als trainer en voetballiefhebber niet weten wat er allemaal nog meer gezegd werd. VOC was hier vanochtend niet om te voetballen, maar om de tegenstander te irriteren.

Het duel dat werd gespeeld op het grasveld stond onderleiding van scheidsrechter Sjoerd Kolner en begon om enkele minuten na 10.00uur. De veldwisseling had tot enkele verbaasde gezichten geleid bij de spelers van C1, maar de D1 heeft net zoveel rechten dus het was een wisseling die logisch was. Op het trainingsveld werd de warming-up gedaan en dat ging goed. De voorbereiding was weer optimaal. De derby had aardig wat supporters naar de Hazelaarweg getrokken. Het was gezellig druk.

Neptunus-Schiebroek begon, net als alle wedstrijden tot nu toe, weer goed aan de wedstrijd. Vorige week bleef het eerste doelpunt lang uit, maar vandaag zorgde aanvoerder Tom Houtschilt voor een vroeg openingsdoelpunt. Na slechts 4 minuten spelen kreeg spits Tomas Visser de bal op de middenlijn aangespeeld en gaf de bal uitstekend mee aan zijn aanvoerder. Tom passeerde op snelheid de gehele VOC defensie en rondde zijn solo af met een doelpunt, 1-0! Het veldoverwicht bleef en dat ging tot grote frustraties leiden bij de bezoekers. Na een fair duel op de achterlijn, dat door laatste man Karim Lamiri werd gewonnen, vond een VOC’er het nodig om met zijn voetbalschoenen op zijn borst te gaan staan. Helaas ontging het de scheidsrechter. Enkele minuten later werd er een overtreding gemaakt op Julian Heemskerk. Ook hij werd het slachtoffer van zinloos natrappen. Wederom bleef het ongestraft. Het zijn ook hele moeilijke momenten voor een scheidsrechter die door verder strak te fluiten voor overtredingen het duel wel in de hand hield.

We lieten ons er echter wel door uit het spel halen. We werden slordig en ‘vergaten’ letterlijk te voetballen. Door een dekkingsfout kon een speler van VOC na iets meer dan een kwartier alleen door naar de achterlijn. Vanaf een onmogelijke hoek wist deze de gelijkmaker te scoren, 1-1. Een paar minuten later ging het weer mis en keken we voor het eerst, in een officiële wedstrijd, tegen een achterstand aan, 1-2. Ondanks dat het voetbal nog niet optimaal was kwamen we weer terug in de wedstrijd. Na een vrije trap van Tom kregen we een handje toegestoken van de VOC goalie, die de bal losliet. De ingelopen Amado Cahuma gaf het laatste zetje voor de gelijkmaker, 2-2.

Toch was het voetbal nog allemaal niet goed. We hadden nog steeds moeite met de irritante spelers van de bezoekers. Die ons op elke mogelijke manier uit het spel probeerden te halen. En het lukte. In de laatste vijf minuten voor rust gebeurde er nog heel veel. Eerst maakte aanvoerder Tom te snel een sliding naar de bal, die mislukte, en moest Achraf el Bouzouiki aan de noodrem trekken binnen de zestienmeter. De scheidsrechter wees naar de elfmeter stip. Terecht. De VOC’ er hield zijn zenuwen niet in bedwang en mikte de bal naast het doel van doelman Sem Slijper. We ontsnapten. Een opluchting. Ook voor Achraf, die een goede eerste helft speelde. In de tegenaanval schoot de eveneens goedspelende Sercan Alniak de bal van buiten de zestienmeter op de lat.

In de laatste minuten voor rust ontstond er een opstootje. Er werd een overtreding gemaakt op Tom en dat had de scheidsrechter gezien. Hij verkreeg een vrije trap. Een andere speler daagde hem uit. Tom gaf de betreffende speler een duw, die overdreven naar zijn gezicht greep, alsof hij daar geraakt zou zijn. Zeker teveel TV gekeken… Gelukkig had de scheidsrechter alles gezien en bleef het bij een waarschuwing. Ook bij het weglopen naar de kleedkamer werd er nog even wat nagezeurd over de eerste helft tussen beide teams. De spelers van de thuisploeg werden door coach Wilko Poulie via de achterzijde naar de kleedkamer gestuurd, waardoor ze elkaar verder niet zouden tegenkomen.

In de kleedkamer werd de eerste helft besproken. Met de nadruk op het feit dat we ons niet zo moeten laten intimideren. Tom werd gewaarschuwd voor een logische maar stomme actie. Als een andere scheidsrechter niet precies had gezien wat er werkelijk was gebeurd dan was hij wellicht weggestuurd terwijl hij reageert op iets dat de tegenstander uitlokte. Ook werd het begin van de wedstrijd besproken, waarin we vele malen sterker waren. We moesten gaan voetballen! Simpelweg, gewoon gaan voetballen! Zo zouden we VOC de meeste ´pijn´ kunnen doen. Een tegenstander die voetballend zoveel minder was, zij hebben dit intimideren nodig om tot deze gelijke ruststand te komen. Scheidsrechter Sjoerd Kolner kwam in de(beide) kleedkamer om iedereen te waarschuwen voor de tweede helft.

De spelers van C1 kwamen in de tweede helft meer dan gemotiveerd het veld op. En dat betaalde zich al in de tweede minuut na rust uit in een doelpunt. Amado ontsnapte aan de aandacht en ging op snelheid richting de achterlijn. De voorzet kwam bij Tomas die zijn inzet gekeerd zag. In de rebound stond Dennis Snoeck klaar om in te schieten. "Ogen dicht en schieten”, verklaarde hij na afloop, maar feit was dat we weer op voorsprong stonden, 3-2. VOC kwam er niet meer aan te pas. De thuisploeg speelde, tot grote tevredenheid van de trainers, heerlijk positiespel. Met als subliem middelpunt, de ingevallen, Olivier Hermans en om hem heen de werkers Bas Houtschilt en Sercan Alniak. Diverse kansjes volgden, maar een volgend doelpunt bleef lang uit. Ook Jordy Oudenalder die ingevallen was voor Amado kwam niet scoren. De trainers konden dus nog niet rustig gaan zitten, maar C1 was oppermachtig in de tweede helft. Het duurde tot een kwartier voor tijd dat de eigenlijke beslissing kwam. Van ongeveer 20 meter nam, wederom, Dennis de bal in één keer op de slof en verraste de VOC doelman, die weer een slippertje maakte. Een prachtig doelpunt, 4-2!

Neptunus-Schiebroek bleef goed combineren en op zoek naar meer doelpunten. Julian kwam een paar minuten voor het einde mee op. Speelde de bal door aan Tomas, die de bal op zijn beurt meegaf aan Dennis. Rechts aannemen en links inschieten, een geweldige actie van de linkshalf die daarmee een onvervalste hattrick op zijn naam schreef, 5-2! Een wissel volgde, een publiekswissel, ingegeven door C4 trainer Nicky Nieuwenburg. Het publiek begreep het en klapte mee met de bank aan de andere zijde. Een verdiende ovatie voor de hattrick van Dennis. Hij werd de laatste minuten vervangen door Amado. De wissel is geweest. VOC trapt af en Tom veroverd de bal. Hij ziet Amado in startsnelheid en geeft de bal diep. Amado soleert door de VOC verdediging en rond af, binnen enkele seconden na de wissel, 6-2!

Het feestje compleet voor de thuisploeg! Zo neem je sportief revanche op je onsportieve tegenstander. Gehoord langs de zijlijn: "zo geef je je visitekaartje af”. En dat deed C1 vanochtend aan de Hazelaarweg. De trainers straalden uren na de wedstrijd nog steeds. Complimenten aan het team! Trots op de groep!

Aankomende maandag gaan we de uitdaging aan in een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Zestienhoven C1. Een nieuwe krachtmeting. Volgende week staat in alle vroegte een uitduel met Soccer Boys C2 op de agenda, die dit weekend vrij waren. TOGB C4 heeft de bekerpoule verlaten en zijn in een lagere poule gaan spelen. Ze zijn vervangen door HBSS C1. Hierdoor zijn we drie punten kwijt en hebben we nu pas 2 wedstrijden gespeeld. Toch staan we op een tweede plaats achter BVCB C2, dat al drie wedstrijden speelde.

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Slijper; Lachman, Lamiri (El Bouzouiki ’60), El Bouzouiki (Hermans ’45), Heemskerk; Cahuma (Oudenalder ’42), T. Houtschilt, B. Houtschilt (Binda ’51), Snoeck (Cahuma ’67); Alniak en Visser.