Nuttige oefenwedstrijd voor C1

Neptunus-Schiebroek laat twee gezichten zien en krijgt in de slotfase niet meer het verdiende gelijkspel tegen tweede klasser Zestienhoven.

Voor een krachtmeting werd tweede klasser Zestienhoven C1 uitgenodigd aan de Hazelaarweg. Neptunus-Schiebroek C1 dat vooralsnog speelt in de derde klasse wilde graag eens kijken hoe ze ervoor staan. De trainers moesten aanvoerder Tom Houtschilt missen vanwege ziekte, maar met de overige 12 veldspelers kon alsnog een representatief team op de been worden gebracht. Echter ontbrak het in de eerste helft aan alles. Inzet, communicatie, organisatie en overtuiging. Het was matig wat de thuisploeg liet zien. Mede door enkele persoonlijke fouten werd er bij rust tegen een 0-3 achterstand aangekeken.

De rust was net als afgelopen zaterdag weer belangrijk voor C1. Het team stapte onder leiding van vice-aanvoerder en laatste man Karim Lamiri toch weer met veel vertrouwen het veld op. Waar wij in de eerste helft echt nog wel een kansje kregen kwam Zestienhoven er daarin tegen er in de tweede helft helemaal niet aan te pas. Doelman Thijs Menke kreeg behalve een verdwaald afstandsschot en een vrije trap, waarbij hij goed wist waar zijn doel was en uitstapte, aanmerkelijk minder te doen dan zijn conculega Sem Slijper in de eerste helft. Dat was het directe gevolg van beter positiespel, een betere organisatie en veel meer inzet en overtuiging.

Karim, geflankeerd door Julian Heemskerk (links) en Jay Lachman (rechts) had de defensie nu onder controle. Voorstopper Achraf el Bouzouiki was niet te passeren en zat werkelijk overal tussen. Het middenveld met Olivier Hermans, Jayson Binda, Sercan Alniak en later Bas Houtschilt werkte hard en gaf niet tot nauwelijks ruimte weg. De buitenspelers Amado Cahuma, Dennis Snoeck en later Jordy Oudenalder zorgden ook nu (net als de eerste helft) voor het nodige gevaar en voorzetten. Tomas Visser had het als eenzame spits lastig, maar kwam wel tot een mooie aansluitingstreffer na een goede aanval vanaf rechts met Amado en Jayson, die de uiteindelijke assist gaf (2-3). Dat gebeurde nadat drie minuten eerder Julian het eerste doelpunt maakte voor de thuisploeg. Hij zag, en maakte goed gebruik van, de geboden ruimte. De pass (vrije trap) van Karim was perfect, waardoor Julian alleen doorkon op het Zestienhoven doel (1-3).

In de slotfase kreeg C1 niet meer de verdiende gelijkmaker. Een schot van Sercan werd door de doelman van de bezoekers uit de bovenhoek gehaald en het lukte ook Amado en Jordy niet het net te vinden vanavond. Toch was het een nuttige oefenwedstrijd en verkreeg het team de complimenten voor een uitstekende tweede helft waarin het letterlijk geen kans meer weg had gegeven.

Opstelling: Slijper (Menke ’35); Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Heemskerk; Oudenalder (Visser ’35), Houtschilt (Alniak ’35), Binda (Houtschilt ’60), Snoeck (Oudenalder ’51); Hermans en Cahuma.